Video! Revelion 2018: spectacolul de lumini din Dubai a intrat în Cartea Recordurilor

Turnul Burj Khalifa din Dubai a fost și anul acesta ecranul uriaș al unui spectacol de poveste, dar accentul a căzut pe jocul de lumini, și nu pe artificii, cum erau așteptările. A fost, de altfel, surpriza pe care a pregătit-o Dubaiul pentru 2018.

separator

Înalt de peste 800 de metri, turnul a fost inaugurat în 2010, iar de atunci locuitorii Emiratelor Arabe Unite şi turiştii se pot bucura la fiecare Revelion de un spectacol senzaţional. Tocmai de aceea, Dubaiul are ambiția să pregătească cel mai spectaculos foc de artificii și să concureze cu Sydney, Hong Kong, metropole unde jocul pirotenic e o minune a tehnicii. Anul acesta, emiratul a surprins nu cu artificii, ci cu un grandios spectacol de lumină și culoare.

Spectacolul de lumini proiectat de Anul Nou pe Burj Khalifa din Dubai a intrat, de altfel, în Cartea Recordurilor drept cel mai mare show de lumini şi sunet prezentat pe o singură clădire. Show-ul a fost intitulat „Light Up 2018”, potrivit News.ro.

Recordul anterior la un spectacol de lumini era deţinut de un show prezentat în 2013 în Hong Kong, pe clădirea International Commerce Centre, acoperind o suprafaţă de peste 46.640 de metri pătraţi.

Spectacolul „Light Up 2018” a acoperit o suprafaţă de peste două ori mai mare – de 109.252 de metri pătraţi. Pregătirile pentru acest spectacol au început în urmă cu cinci luni, implicând 300 de experţi din întreaga lume. Muzica show-ului a fost realizată de peste 80 de muzicieni din Emiratele Arabe Unite, care au făcut înregistrările în studiouri din Dubai şi Cairo, potrivit site-ului Guinness World Records.

Autorităţile din Dubai au ales să celebreze Noul An în acest mod, înlocuind spectacolul de artificii grandios, în parte ca măsură de siguranţă pentru oraş, după ce în 2015 un zgârie-nori a fost incendiat de Revelion.

sursa

alte Articole interesante