VIDEO! Rusia a trimis roboți pe frontul din Ucraina

Dmitri Rogozin șeful grupului de consilieri militari și al centrului științific și tehnic ”Lupii țarului”, a anunțat că Rusia a trimis 4 din cele 5 vehicule terestre fără echipaj (UGV) ”Marker” pe care le are pe frontul din Donbas, scrie ziare.com.

Platformele robotice urmează să fie dotate cu arme antitanc.

”Primii patru roboți Marker au sosit în regiune conform programului. Începem să încărcăm imagini-țintă, să dezvoltăm algoritmi de luptă ca parte a unui grup de roboți de luptă și să instalăm arme antitanc puternice”, a scris Rogozin pe Telegram.

Postarea a fost distribuită de analistul militar Sam Bendett, specializat în sisteme robotice și inteligență artificială, care a anunțat că Rogozin ar fi coordonat crearea unor centre întărite în care militarii să fie antrenați pentru folosirea acestor UGV-uri și în care să fie produse unități suplimentare.

Recent, Rogozin declara că roboții Marker vor fi pregătiți pentru distrugerea tancurilor pe care Occidentul a anunțat că le va trimite în Ucraina.

Roboții pot folosi catalogul electronic din sistemele lor de control, cu imagini ale vehiculelor inamice, pentru a recunoaște ținta.

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, spectacole la Chișinău

Teatrul Național „I.L Caragiale” din București va prezenta pe 28 și 29 martie două spectacole pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Evenimentele vor avea loc în cadrul celei de a IX-a ediții a proiectului „Teatrul românesc la București, Iași și Chișinău”, care se desfășoară în perioada 25 – 29 martie.

https://infoprut.ro/wp-content/uploads/2021/08/13023780765e865880bd3299.94467414-e1629835040283.jpg

Astfel, marți, 28 martie, la ora 18.00, Naționalul bucureștean va oferi publicului din Chișinău spectacolul „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu. Potrivit organizatorilor, „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este considerată drept cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc.

Miercuri, 29 martie, la ora 18.00, Teatrul Național din București va prezenta spectacolul „Cei drepți” după Albert Camus, un text cu valențele unei tragedii shakespeariene, adaptat și transpus în universul scenic de Mihai Măniuțiu.

 „Cei drepți” de Albert Camus e o piesă tulburătoare, cu multiple fațete, care se combină într-un aliaj fascinant: focul și gheața, în aceeași retortă magică a scenei. O piesă despre iubire, despre o dragoste imposibilă.

Proiectul a fost conceput și realizat în 2014, datorită deschiderii și cuvântului dat de Ion Caramitru, care i-a găsit și titlul – „Teatrul românesc la București, Iași și Chișinău”, un turneu al Unirii.

„Marea explozie demografică” la nivel mondial nu va mai avea loc, spun oamenii de știință. Cu cât va crește populația Pământului

Este posibil ca mult temutul „boom demografic” să nu mai aibă loc, potrivit autorilor unui nou raport care estimează că numărul de oameni va atinge un vârf mai mic și mai devreme decât se preconiza anterior, potrivit Libertatea și The Guardian.

Ce s-a întâmplat azi, 11 iulie. Mulți oameni, adunați într-un singur loc, fotografiați de sus

Studiul, comandat de Clubul de la Roma, estimează că, pe baza tendințelor actuale, populația mondială va atinge un maxim de 8,8 miliarde de locuitori înainte de mijlocul secolului, după care va scădea rapid. Vârful ar putea fi atins și mai devreme dacă guvernele vor lua măsuri progresive pentru a crește veniturile medii și nivelul de educație.

Noile previziuni reprezintă o veste bună pentru mediul înconjurător la nivel mondial. Odată depășită creșterea demografică, presiunea asupra naturii și a climei ar trebui să înceapă să scadă, împreună cu tensiunile sociale și politice asociate.

Autorii avertizează însă că doar scăderea natalității nu va rezolva problemele de mediu ale planetei, care sunt deja grave și sunt cauzate în primul rând de consumul excesiv al unei minorități bogate.

Scăderea populației poate crea, de asemenea, noi probleme, cum ar fi reducerea forței de muncă și o presiune mai mare asupra asistenței medicale asociată cu o societate îmbătrânită, așa cum constată țări precum Japonia și Coreea de Sud.

Unul dintre autorii raportului, Ben Callegari, a declarat că rezultatele sunt un motiv de optimism – dar există o problemă.

„Acesta (studiul) ne oferă dovezi care ne fac să credem că bomba demografică nu va exploda, dar încă ne confruntăm cu provocări semnificative din perspectiva mediului. Avem nevoie de multe eforturi pentru a aborda paradigma actuală de dezvoltare a supraconsumului și a supraproducției, care sunt probleme mai mari decât populația.”

Studiile anterioare au prezentat o imagine mai sumbră. Anul trecut, ONU a estimat că populația mondială va ajunge la 9,7 miliarde de locuitori până la mijlocul secolului și va continua să crească timp de câteva decenii după aceea.

În cel de-al doilea scenariu, mai optimist, în care guvernele din întreaga lume ar crește impozitele pentru cei bogați pentru a investi în educație, servicii sociale și îmbunătățirea egalității, se estimează că numărul oamenilor ar putea atinge un maxim de 8,5 miliarde încă din 2040 și apoi ar scădea cu aproximativ o treime, ajungând la aproximativ 6 miliarde în 2100.

O tânără din Simferopol, obligată să își ceară scuze după ce și-a făcut un tatuaj cu mesajul „Crimeea este Ucraina”

Ksenia Golubenko, artist tatuator la Simferopol, capitala Republicii Crimeea, teritoriu anexat de ruși în 2014, a fost obligată să-și ceară scuze pentru că și-a făcut un tatuaj cu mesajul „Crimeea este Ucraina”, relatează Libertatea, conform Media Zona. Canalul de Telegram proguvernamental Krimskîi Smersh a difuzat videoclipul în care tânăra se „pocăiește”.

O tânără din Simferopol și-a cerut scuze, după ce și-a făcut un tatuaj cu mesajul „Crimeea este Ucraina”

Pe lângă desenul de propria piele, Ksenia a fost reclamată și că le-a făcut clienților săi tatuaje sub forma unor inimi galben-albastre, culorile drapelului ucrainean, hărți ale Ucrainei sau inscripții patriotice în limba ucraineană.

Pe canalul de Telegram „Krimskîi Smersh” au fost publicate fotografii cu lucrările tinere și date despre paginile ei în rețelele sociale.

6177655

În plus, comentatorii ruși au îndemnat la hărțuirea Kseniei „în toate modurile posibile”.

Fata ta a fost reținută de poliție, iar în departamentul raional a fost întocmit un raport administrativ pentru „discreditarea armatei ruse”.

Ulterior, pe 24 martie, pe același canal proguvernamental din Crimeea, a fost postat un videoclip cu scuzele tatuatoarei.

„Eu, Ksenia Ihorivna Golubenko, am făcut tatuiajul «Crimeea este Ucraina» și l-am postat-o ​​pe rețelele de socializare, motiv care mă pocăiesc sincer. Îmi cer scuze tuturor cetățenilor Federației Ruse și ai armatei ruse. Sunt gata să suport orice pedeapsă și îmi manifest sprijinul pentru operațiunea militară specială”, spun ea.

Ksenia a fost obligată să-și șteargă tatuajul și a primit o amendă de circa 150 de euro.

Rusia a mobilizat mai mulți soldați decât a declarat oficial
Articolul anterior
Fotomodelul care vrea să pună capăt războiului: ”I-aș trimite lui Putin o scrisoare”
Articolul următor