Video sfâșietor. Momentul în care zeci de mii de oameni fug din calea flăcărilor în Australia

Zeci de mii de australieni și-au părăsit sâmbătă locuinţele pentru a fugi din calea incendiilor de vegetaţie, agravate de condiţiile meteorologice extreme, transmite Hotnews. Temperaturile au atins aproape 50 de grade, iar vânturile puternice au alimentat sute de incendii, cele mai multe scăpate de sub control.

separator

Australienii își părăsesc în grabă locuințele și fug din calea incendiilor care au atins dimensiuni apocaliptice. Sydney s-a confruntat sâmbătă cu temperaturi record, 48,9 grade Celsius fiind înregistrate în suburbia vestică Penrith.

Cel mai populat oraş al Australiei, cu peste cinci milioane de locuitori în zona metropolitană, Sydney se confruntă cu întreruperi de energie electrică după distrugerea de către incendii a două staţii electrice. În acest context, autorităţile au solicitat rezidenţilor să reducă consumul de electricitate.

La Canberra, temperaturile au atins 44 de grade de grade Celsius, o valoare fără precedent, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice australiene, care au avertizat totodată că în cele două oraşe temperaturile ar putea continua să crească. Mai multe mesaje de avertizare au fost emise sâmbătă în toată ţara, unul dintre acestea referindu-se la un incendiu la sud-vest de Sydney care ar putea ajunge la periferia oraşului.

Zeci de mii de australieni fug pentru a-și salva viața Starea de urgenţă a fost declarată în sud-estul Australiei, cea mai populată regiune a ţării, iar vineri autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru peste 100.000 de persoane din trei state australiene.

Premierul australian Scott Morrison, criticat pentru răspunsul autorităţilor la această criză, a anunţat sâmbătă mobilizarea a 3.000 de militari rezervişti pentru a face faţă incendiilor de vegetaţie care devastează în prezent ţara. Australia este mistuită de cele mai mari incendii de vegetație din istoria sa

Trei incendii de vegetaţie s-au unit sâmbătă şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria, iar pompierii se confruntă cu ceea ce pare a fi cea mai catastrofală zi din acest sezon al dezastrelor de acest tip. Prognozele indică vânturi puternice şi temperaturi ridicate până seara, a declarat şeful pompierilor din New South Wales, Shane Fitzsimmons.

Sursa

Fiul unui pompier care și-a pierdut viața în incendiile din Australia a primit medalia tatălui său
Articolul anterior
Moldovenii pleacă de acasă. Peste 40.000 de persoane, la ieșirea din țară
Articolul următor
Alte articole interesante