Video! În Shanghai a fost inaugurată o clădire spectaculoasă inspirată de sculptura „Coloana infinitului” a lui Constantin Brâncuși

Un zgârie-nori inspirat de ,,Coloana Infinitului” a sculptorului român Constantin Brâncuşi, care va funcţiona ca o clădire de birouri, a fost inaugurat în Shanghai, China, potrivit archdaily.com, citată de gândul.info.

separator
Clădirea Soho Gubei, construită de Kohn Pedersen Fox Associates, arată ca un obelisc cu suprafeţe ondulate, cu un profil în zigzag, similar sculpturii lui Brâncuşi.

Soho Gubei, situat în parcul central Hongqiao şi care ar putea deveni un simbol al cartierului de clădiri de birouri din Shanghai, are 38 de etaje, primele 12 de la bază fiind dedicate magazinelor şi unei parcări. La cel mai înalt nivel se găsesc o grădină, alte spaţii deschise şi restaurante. Oraşul Shanghai este dominat de zgârie-nori, dar Soho Gubei face parte dintre puţinele construcţii de acest tip care au mizat pe simplitatea sculpturală, potrivit celor de la archdaily.com.

Soho Gubei, inaugurată pe 28 februarie, a fost concepută de KPF, o companie care s-a mai remarcat prin alte clădiri de acest tip: Tour First din Paris, Franţa, Lotte World Tower din Seul, Coreea de Sud, CITIC Tower din Beijing şi Ping An Finance Centre din Shenzhen, China.

„Coloana Infinitului” (Coloana fără sfârşit) face parte din Ansamblul Monumental din Târgu-Jiu creat de Constantin Brâncuşi şi inaugurat în 1938. Coloana are o înălţime de 29,35 metri şi este compusă din 16 module octaedrice suprapuse, respectiv având la extremităţile inferioară şi superioară câte o jumătate de modul. Întregul ansamblu monumental este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial.

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Cristina Gheiceanu a dezvăluit detalii despre naștere: ,,Ultimele 6-7 ore au fost cele mai intense din viața mea”
Articolul anterior
Iarna nu a plecat încă? În Moldova se așteaptă îngheț și ninsoare
Articolul următor