Video. Sviatoslav Vakarchuk cântă la centrala de la Cernobîl

Sviatoslav Vakarchuk este muzician, activist public şi politician din Ucraina. În faţa centralei de la Cernobîl, Vakarchuk a făcut şi un apel public, iar imaginile au fost postate pe Facebook. El le cere liderilor lumii să făcă tot ce este posibil pentru a evacua „eroii din Mariupol” în viaţă.

Sviatoslav Vakarchuk este muzician, activist public şi politician din Ucraina, iar vineri cântă la centrala de la Cernobîl. El le cere liderilor lumii să făcă tot ce este posibil pentru a evacua „eroii din Mariupol” în viaţă.

Sviatoslav Vakarchuk a cântat la centrala nucleară de la Cernobîl în faţa muncitorilor din uzină.

În timpul recitalului din interior, mai mulţi muncitori îl filmează.

În faţa centralei de la Cernobîl, Vakarchuk a făcut şi un apel public, iar imaginile au fost postate pe Facebook.

„Acesta este un loc foarte important pentru toată lumea. Toată lumea ştie ororile de la nivel global din 1986. Aceşti oameni lucrează aici pentru a fi siguri că astfel de tragedii nu se mai pot întâmpla nici în Ucraina, nici în altă ţară. Dar o altă tragedie se întâmplă chiar acum în Mariupol. Oamenii de acolo – civili şi soldaţi – sunt ţinuţi de armata Rusiei în condiţii îngrozitoare. Trebuie să îi evacuăm. Tuturor guvernelor şi politicienilor din lume le spun acest mesaj: Vă rog, faceţi ce puteţi mai bine, tot ce puteţi să fiţi siguri că procedura de evacuare a acestor oameni se întâmplă. Avem nevoie de ei vii. Toată planeta are nevoie de aceşti eroi vii”, a spus muzicianul. Video:

sursa

Rusia susține că a ”eliberat complet” uzina Azvostal din Mariupol. Șeful luptătorilor ar fi fost evacuat într-un ”blindat special”

Armata rusă a declarat vineri că a „eliberat complet” combinatul siderurgic Azovstal din oraşul strategic Mariupol, în sud-estul Ucrainei, după capitularea ultimilor soldaţi ucraineni prezenţi acolo, notează AFP, conform ziare.com.

„De la 16 mai, 2.439 de nazişti din (regimentul) Azov şi soldaţi ucraineni blocaţi în uzină s-au predat. Astăzi, 20 mai, ultimul grup de 531 de luptători s-a predat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, într-un comunicat postat pe Telegram.

Potrivit acestei surse, preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat de ministrul apărării, Serghei Şoigu, despre „încheierea operaţiunii şi eliberarea completă a combinatului (Azovstal) şi a oraşului Mariupol”.

Igor Konaşenkov a subliniat că şeful luptătorilor din regimentul Azov la faţa locului s-a predat şi a fost evacuat din uzină într-un „vehicul blindat special” pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili.

Momentul în care Palatul Culturii din Harkov este distrus de o rachetă rusească. Mai mulți oameni au fost răniți

Palatul Culturii din orașul Lozova, regiunea Harkov, a fost lovit de o rachetă vineri, 20 mai.

Din primele informații, în urma atacului lansat de Rusia, șapte persoane au fost rănite. Printre acestea se află și un copil de 11 ani, a anunțat directorul Centrului de Asistență Medicală de Urgență, Victor Zabașta.

„Ocupanții au identificat cultura, educația și umanitatea drept dușmanii lor. Și acum nu fac economie de rachete sau bombe”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe Facebook.

Harkov este al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Tot vineri, armata rusă a bombardat o școală din Severodoneţk, în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde se adăposteau peste 200 de oameni, mulţi dintre ei copii. Atacul s-a soldat cu trei morți. Video teribil:

”Soldații ruși au furat linguri, furculițe, cârlige de rufe”. Declarațiile puținilor supraviețuitori dintr-un sat ucrainean aproape distrus

Satul Kutuzovka din regiunea Harkov a fost ținut captiv de ocupanți din martie până la sfârșitul lunii aprilie. Localnicii au povestit presei că ocupanții s-au comportat ca niște barbari.

Soldații ruși au tras din acest sat asupra Harkovului, care se află la doar 10 kilometri distanță.

Acum, satul este sub controlul apărătorilor ucraineni, dar este adesea supus unor noi bombardamente.

Potrivit jurnaliștilor, majoritatea caselor au fost distruse sau, în cel mai bun caz, au rămas doar fără geamuri.

Locuitorii nu mai au lumină sau apă, astfel că cei care au rămas în sat trebuie să adune apa de ploaie și să gătească mâncare pe grătarul din vecinătate.

Acum a fost adus ajutor umanitar în sat, dar în timpul ocupației au fost nevoiți să se hrănească cu propriile provizii.

Alexandru, un localnic, a povestit că soldații ruși au ocupat clădiri administrative și chiar apartamente.

Un alt localnic, Konstantin, i-a acuzat pe ruși că furau tot ce puteau.

”Nu erau soldați, ci hoți. Bandiți, dependenți de droguri. 90% din sat a fost distrus. Au furat lucruri, furculițe, linguri, covoare, tricouri, cârlige de rufe”, a spus bărbatul.

Potrivit Obozrevatel, când apărătorii ucraineni au început să elibereze satul, rușii au abandonat totul și au fugit ”precum caii, pierzând chiar și mitralierele. Video:

sursa

Schelet de dinozaur, vândut pentru suma de peste 12 milioane de dolari
Articolul anterior
Rusia, acuzată că se folosește de Consiliul de Securitate ONU pentru răspândirea dezinformării
Articolul următor