Video. Un preot din Moldova cântă cu chitara în fața altarului

Un preot a cântat de Crăciun cu chitara în fața altarului. Este vorba despre preotul din satul Bălășești, raionul Sângerei.

separator
Un tânăr aflat la slujba de Crăciun, a rămas impresionat de modul în care preotul adună comunitatea în jurul bisericii.

„În ultimul timp, despre preoți se postează doar când aceștia clachează în comportament sau au oferit vreun alt motiv pentru a fi criticați (și da, deseori motivele sunt chiar plauzibile). Despre exemple pozitive însă, nu prea se postează pentru că nu este “progresist” și “modern” și pare a fi ceva retrograd.

Aceasta postare este preotul din satul meu natal – Bălășești, raionul Sângerei. De scurt timp de când a venit în localitate, acesta a devenit un lider moral și spiritual al localității și mai recent – unul cultural. Am rămas profund impresionat astăzi, la slujba de Crăciun de modul în care acesta crează coeziune socială și adună consătenii în jurul său și al bisericii.

Nu credeam că o sa văd un preot în biserică cântând la chitară și oamenii să aplaude și să se bucure împreună. Acest lucru s-a întâmplat și cel mai important e că s-a întâmplat în localitatea mea de baștină. Deci, biserica și preoții sunt și despre bucurie, comunitate, cultură, tradiție și liderism”, a scris un locuitor al satului Bălășești, potrivit stiri.md. Vezi video.

O singură persoană a murit pe șoselele din Oslo, capitala Norvegiei, în 2019
Articolul anterior
Un virus misterios provoacă panică în China: zeci de oameni s-au îmbolnăvit
Articolul următor
Alte articole interesante