image-418

Igor Grosu și Președinta Adunării Naționale a Franței au plantat împreună puieți de magnolie la Grădina Botanică din Chișinău

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președinta Adunării Naționale a Republicii Franceze, Yaël Braun-Pivet, au plantat puieți de magnolie la Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău.

Acțiunea a avut loc în semn de prietenie între cele două țări.

Președinta Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, aceasta fiind prima vizită în țara noastră a unui Președinte al Adunării Naționale a Franței în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-franceze.

Trei fete au murit în accident la câteva ore după festivitatea de absolvire. La volanul mașinii era un polițist beat

Trei fete de 17 ani au murit într-un accident petrecut în regiunea Kirovohrad, din Ucraina. Alte patru persoane – aflate în aceeași mașină, între care trei adolescenți cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani – au fost grav rănite. De asemenea, în accident a fost rănit și șoferul mașinii în care se aflau adolescenții, un polițist, care se urcase beat la volan.

colaj cu trei tinere

În dimineața de 25 iunie, în jurul orei 4:00, secția de poliție din regiunea Kirovohrad a fost informată despre producerea unui accident în apropierea satului Novgorodka. Echipajul ajuns la fața locului a găsit un Mercedes distrus în afara șoselei și șapte adolescenți ce păreau a fi răniți. Însă două fete erau deja moarte. Ceilalți răniți au fost duși la spital, unde a murit cea de-a treia fată, potrivit unui comunicat al poliției ucrainene, conform Digi24.ro.

Polițistul, care a fost și el rănit ușor în accident, nu a fost găsit la fața locului. Anchetatorii spun că acesta a încercat să fugă, dar a fost reținut în apropiere. În schimb, el susține că, de fapt, se ducea să caute ajutoare.

Cu doar câteva ore înainte de tragedie, toți adolescenții participaseră la festivitatea de absolvire a liceului, după care au fost la o petrecere care s-a încheiat în cursul nopții.

„Copiii au decis să meargă să vadă răsăritul în afara satului. O rudă a unuia dintre absolvenți, în vârstă de 31 de ani, s-a oferit să-i ducă cu mașina. 8 persoane se aflau în mașină. Șoferul a pierdut controlul, iar mașina a zburat de pe șosea”, a declarat pentru presa ucraineană Olga Proțenko, purtătoarea de cuvânt a administrației teritoriale din Mykolaiv. „La aproximativ o oră după accident, poliția locală i-a sunat anchetatorii noștri, după ce s-a dovedit că șoferul era sergent de poliție. Alcooltestul a arătat că era în stare de ebrietate, avea alcoolemie de 1,29”, a mai spus aceasta.

22222_4809244497583596148_n

Fetele moarte în accident tocmai absolviseră liceul

Sâmbătă, toți adolescenții implicați participaseră la ceremonia de absolvire la Liceul Novgorod. După ceremonie au sărbătorit mai întâi într-o cafenea locală, apoi unii dintre absolvenți s-au adunat la casa unui coleg, unde se aflau și părinți sau alte rude ale tinerilor.

Spre sfârșitul petrecerii, o parte din adolescenți s-au decis să meargă să vadă răsăritul, iar unul din adulții aflați și ei la petrecere, adică polițistul, s-a oferit să-i ducă cu mașina.

Două fete s-au așezat pe scaunul din dreapta șoferului. Alte trei fete și doi băieți erau pe bancheta din spate. Până la ieșirea din sat, polițistul a condus cu viteză foarte mică, de 20 km/ oră, dar a apoi a accelerat brusc și a început miște brusc volanul la stânga și la dreapta, a povestit unul din supraviețuitori. Scăpată de sub control, mașina a intrat într-un șant, apoi a „zburat” pe un câmp din apropiere.

Luni, 26 iunie, a fost declarată zi de doliu în comunitatea Novgorodka pentru fetele care au murit în accident: Diana Kanaloș, Olena Hrysciuk și Natalia Doroșko.

Șoferul a fost reținut.

Naomi Campbell a devenit mamă pentru a doua oară, la 53 de ani: „Nu e niciodată prea târziu”

Naomi Campbell, în vârstă de 53 de ani, a anunţat, joi, că a dat naștere unui băieţel, despre care spune că este „un adevărat dar de la Dumnezeu”, transmite Sky News.

Modelul a anunţat vestea pe Instagram, alături de o fotografie în care îl leagănă pe bebeluş. „Micuţul meu drag, să ştii că eşti preţuit peste măsură şi înconjurat de iubire din momentul în care ne-ai onorat cu prezenţa ta. Un adevărat dar de la Dumnezeu, binecuvântat! Bine ai venit”, a afirmat modelul.

„Nu este niciodată prea târziu să devii mamă”, a adăugat ea.

Prieteni celebri, printre care designerul Donatella Versace, Cindy Crawford şi modelul german Claudia Schiffer au împărtăşit mesaje de felicitare.

Campbell, născută la Londra, a surprins lumea în mai 2021, când a anunţat că are o fetiţă, cu puţin timp înainte de a împlini 51 de ani.

Ea a pozat alături de fiica ei pentru coperta ediţiei din martie 2022 a revistei British Vogue şi a confirmat că fiica ei nu a fost adoptată, spunând: „Nu a fost adoptată, ea este copilul meu”, notează News.ro.

Ea a declarat pentru revistă: „Pot număra pe degetele de la o mână numărul de persoane care ştiau că o voi avea, dar este cea mai mare binecuvântare pe care mi-aş putea-o imagina vreodată. Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată.”

Campbell a fost descoperită pe când era şcolăriţă şi a ajuns primul model britanic de culoare care a apărut pe coperta revistei British Vogue.

Ea este cunoscută şi pentru activitatea sa caritabilă, iar în 2005 a fondat Fashion For Relief, o organizaţie caritabilă care îmbină moda şi filantropia.

sursa: www.digi24.ro