Videoclip cu artiști din Rusia care ,,îi îndeamnă pe ruși să intre în război și să omoare oameni”. Reacția regizorului ucrainean Alan Badoev: ,,Vă disprețuiesc”

„Vă disprețuiesc”. Celebrul regizor ucrainean Alan Badoev a răspuns la un videoclip în care artiștii putiniști din Rusia susțin uciderea oamenilor din Ucraina.

Алан Бадоев высказался о российских артистах / instagram.com/alanbadoev

Regizorul și-a exprimat regretul că a colaborat odată cu acești artiști. Alan Badoev a reacționat la clipul artiștilor ruși, pe care l-au lansat de Ziua Unității Naționale din Rusia. Așadar, artiștii ruși din cântec îi îndeamnă pe ruși ,,să intre în război în Ucraina și să omoare civili”.

Printre artiștii care apar în videoclip se numără Nadejda Babkina, Nikolai Baskov, Oleg Gazmanov, Victoria Daineko, Larisa Dolina, Sergey Lazarev, Grigory Leps, Alexander Marshal, Stas Mikhailov și alții.

Alan Badoev a spus că acesta este cel mai dezgustător lucru pe care l-a văzut vreodată. Acum regretă că a colaborat cândva cu acești artiști.

„Nu vreau să jignesc pe nimeni. Vreau doar să pun o întrebare. Dacă sunteți așa artiști, dacă sunteți atât de patrioți… Ce este patriotismul? Oare voi nu ar trebui să vă protejați și să vă ghidați poporul, pe ascultătorii voștri, pe cei care vă iubesc, pe cei care au încredere în voi? Ce fel de melodii cântați, artiști? Voi cântați: „Scoală-te și du-te să mori”, „Ridică-te și du-te să omori”. E o prostie paradoxală”, a declarat regizorul ucrainean Alan Badoev .

Regizorul i-a întrebat pe putiniști dacă înțeleg că au o responsabilitate uriașă pentru ascultătorii lor.

„Acesta este cel mai dezgustător lucru pe care l-am văzut vreodată în viața mea. Cât de enervat sunt că am lucrat odată cu mulți dintre voi, cu cei care sunt în această formație criminală. Foarte dezgustător”, a rezumat Alan.

Mai devreme, Alan Badoev și-a numit colegii ruși ,,fără verticalitate și demnitate” și a jurat că nu va mai lucra cu ei.

Autocar cu moldoveni controlat timp de 10 ore de polițiști în Austria. Sute de kilograme de alimente și sute de litri de băuturi alcoolice, confiscate

Un autocar care se îndrepta spre Franța a fost supus unui control, la intrare în Austria dinspre Ungaria, care a durat 10 ore și în urma căruia polițiștii austrieci au confiscat cantități uriașe de alimente și băuturi alcoolice.

Potrivit ziarului austriac Kronen Zeitung, autocarul a fost oprit de forțele de ordine în localitate de frontieră Nickelsdorf, din Austria, iar la bordul său se aflau doi șoferi și 20 de pasageri, toți venind din Chișinău, Republica Moldova și îndreptându-se spre Paris, Franța.

„În timp ce pasagerii aveau cu ei cantități mai mici de mâncare și alcool, „proviziile” șoferilor erau semnificativ mai mari. În cele din urmă, inspecția a durat 10 ore”, precizează sursa citată.

Foarte probabil fiind vorba de pachete puse de rudele din Moldova pentru cei plecați la muncă peste hotare, polițiștii au găsit astfel în habitaclul autocarului și în portbagaj, precum și în cabina de dormit a șoferilor, 270 de kilograme de carne, 7 kilograme de ouă, 63 de kilograme de brânză, 8 de fasole, 66 de kilograme de struguri și 50 de kilograme de mere.

De asemenea, au mai fost găsiți și 408 litri de băuturi alcoolice de diferite tipuri, printre care și 100 de litri de țuică, 36 de sticle de spumant și 12 litri de vodcă.

Totodată, polițiștii de frontieră din Austria au mai constatat în autocar și prezența a unei mobile de bucătărie, patru ferestre, patru anvelope de iarnă și o saltea de dormit.

„Potrivit autorităților, deoarece mărfurile nu au fost declarate la frontiera externa a UE din România, acesta a fost considerat un caz clasic de contrabandă”, mai scrie ziarul austriac.

Bunurile au fost confiscate, iar toate alimentele perisabile au fost distruse. Mobila de bucătărie și băuturile alcoolice, în schimb, au fost returnate șoferilor, dar numai după ce au plătit taxele vamale aferente.

Cetățenii au primit primele facturi compensate. Care sunt reacțiile la sumele colosale

Oamenii au primit primele facturi compensate pentru consumul de gaze naturale, pentru luna noiembrie. În timp ce unii sunt mulţumiţi de gradul de vulnerabilitate în care au fost incluşi şi de ajutorul la factură pe care l-au primit, alţii – nu.

Nu ai primit factura la gaz mai mult de o lună? Iată ce poți face | Social  | UNIMEDIA

Mihail Amariei din satul Hogineşti, raionul Călăraşi povesteşte că locuieşte în casă doar cu soţia sa. El sune că a folosit gazul doar pentru a face mâncare sau pentru a încălzi apa caldă, însă factura pe care a primit-o, chiar dacă este compensată, este de cel puţin patru ori mai mare decât anul trecut, transmite publika.md.

„Mi-a venit 263 de lei de lei, dar am plătit 108 lei.
reporter: În ce categorie de vulnerabilitate sunteţi?
– Da eu ştiu! Ştii cât plăteam în alţi ani numai baia şi pentru mâncare? 50 -60 de lei, niciodată mai mult”, ne-a spus Mihail Amariei. 

O altă locuitoare a satului Hogineşti, raionul Călăraşi, ne-a mărturisit că locuieşte într-o casă împreună cu soţul şi doi copiii. Pentru a avea o factură mai mică au încălzit doar primul etaj al locuinţei. Chiar şi aşa, consumul şi, respectiv, preţul pe care trebuie să-l achite va fi destul de mare. 

„Am avut în jur la 180 de cuburi.  Copiii pleacă la şcoală, soţul la lucru, eu rămân cu copilul mic la primul etaj, iar pe al doilea îl închidem.  Anii trecuţi tot aşa consum aveam, dar era cu 4 lei şi era mult mai ieftin”, ne-a spus femeia. 

Alţi consumatori spun că sunt mulţumiţi de mărimea compensaţiei pe care au primit-o, iar unii chiar nu s-au înregistrat deloc pe compensatii.gov.md. 

„Am primit ieri factura, m-am uitat şi mi-a plăcut ceea ce am văzut. Eu de gaz mă folosesc doar pentru plită, facem mâncare.  Am avut 14 cuburi, dar am economisit, să nu credeţi că aşa. Este bună scutirea asta care mi-a dat-o, în alţi ani tot cam atâta plăteam”, ne-a comunicat o altă femeie. 

Premierul Natalia Gavriliţa şi ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, au declarat, vineri, că încă nu au primit factura pentru gaz. Gavriliţa a declarat că familia ei a refuzat să primească compensaţii. Ministrul Justiţiei însă a refuzat însă să spună ferm dacă s-a înregistrat pentru a primi compensaţii sau nu.

„Nu am primit, dar eu, de exemplu, fac economii. Acum am închis căldura de tot, pentru că e acceptabil în casă având în vedere cum este temperatura”, a declarat Sergiu Litvinenco. 

Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunţat că unii consumatori vor primi cu întârziere compensațiile în facturile pentru gaz, pentru luna noiembrie. Se întâmplă pentru că au fost identificate cazuri când gradul de vulnerabilitate socială a unora dintrei ei, indicat în facturi, diferă de statutul stabilit de Guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md. Ceban a mai precizat că erorile financiare vor fi înregistrate ca plată în avans, iar recalcularea lor se va regăsi în factura pentru luna decembrie, care va fi expediată consumatorilor la începutul lunii ianuarie. 

Republica Moldova a primit 70 de generatoare electrice din partea Germaniei. Cum vor fi distribuite

Inspectoratul General al Poliției a primit vineri, 9 decembrie, un lot de 70 de generatoare. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), generatoarele au o putere de 5kVa și au fost achiziționate cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, iar valoarea lor totală este de 67 de mii de euro.

„Provocările legate de criza regională impun necesitatea de adaptare a infrastructurii subdiviziunilor MAI la diverse situații imprevizibile, inclusiv deconectarea de la energia electrică”, se arată într-un comunicat al MAI.

Generatoarele urmează să fie repartizate în toate subdiviziunile teritoriale și în sectoarele de poliție de importanță strategică majoră.

Acestea vor fi utilizate pentru a asigura funcționalitatea sectoarelor de poliție, în caz de deconectare totală de la energia electrică. 

Economie de energie electrică la Parlament: Facturi mai mici cu 30,3%
Articolul anterior
În octombrie, Moldova a redus consumul la gaz cu 57% și cu 14,25% la electricitate
Articolul următor