Viitorul din 2025: 85 milioane muncitori vor fi înlocuiți de roboți

Automatizarea producției și introducerea tehnologiei robotizate ar putea duce la înlocuirea a 85 de milioane de locuri de muncă cu roboți în perioada 2020-2025. Acest lucru se arată într-un raport al Centrului Internațional de Cunoaștere și Dezvoltare din China, prezentat luni la Beijing, scrie alephnews.ro.

Inteligența artificială (AI) a simplificat procesul de flux de lucru și a accelerat numărul de lucrători înlocuiți în mai multe industrii. Aceste locuri de muncă au variat de la producție la servicii pentru clienți și s-au înrăutățit la apariția COVID-19 în 2020, când utilizarea automatizării a ajutat companiile aflate în dificultate să supraviețuiască închiderilor economice.

Transformarea digitală aduce noi provocări sociale. Liniile de producție automate și roboții inteligenți pot înlocui un număr mare de lucrători angajați în activități monotone și mecanice. Acest lucru va duce la dispariția profesiilor tradiționale cu forță de muncă intensivă”, se arată în document. „Se estimează că între 2020 și 2025, aproximativ 85 de milioane de locuri de muncă vor fi înlocuite cu utilaje ”, avertizează experții.

Ca urmare a utilizării sporite de roboți, vor deveni disponibile 97 de milioane de locuri de muncă

Potrivit cercetătorilor chinezi, acest lucru ar putea aduce o lovitură gravă pieței muncii din țările în curs de dezvoltare.

Potrivit studiului, forța de muncă ieftină și producția cu valoare adăugată scăzută au fost de mult evidențiate drept avantaje ale țărilor în curs de dezvoltare în comerțul internațional și diviziunea globală a muncii.

„ Această situație se poate schimba, deoarece o parte importantă a muncii se va pierde din cauza tehnologiilor de inteligență artificială, imprimării 3D, precum și roboților industriali, a căror utilizare poate ajuta țările avansate să obțină avantaje și să-și recapete competitivitatea în reindustrializare .” notează cercetătorii din China.

Există 85 de milioane de locuri de muncă înlocuite prin automatizar de acum, până în anul 2025, potrivit unui raport al Forumului Economic Mondial. Ca urmare a utilizării sporite a IA, vor deveni disponibile 97 de milioane de locuri de muncă. Unele locuri de muncă sunt aici pentru a rămâne, dar altele nu pot dura de-a lungul veacurilor. Potrivit Udacity, viitorul angajării este următorul:

Producție optimizată prin inteligență artificială

alcul cuantic

Abordări preventive în domeniul sănătății

Retail robotizat

Învățarea automată și inteligența artificială accelerează decarbonizarea în industriile bogate în carbon

Tehnologiile de îmbunătățire a confidențialității (PET) vor deveni mainstream

Înlocuitorii perfecți pentru locurile de muncă monotone

Oamenii sunt predispuși să facă erori, în timp ce computerele sunt fără erori. Calculatoarele primesc seturi de instrucțiuni și apoi execută codul fără probleme. Lucrările care necesită acuratețe, cum ar fi introducerea de date și o greșeală de tipar din cauza unei erori umane provoacă probleme masive. Orice lucrare care include copierea, lipirea, transcrierea sau tiparea va fi fie asistată de AI, fie înlocuită de AI în viitor.

Oboseala îi afectează pe oameni, la fel și plictiseala. Din acest motiv, AI este înlocuitorul perfect pentru locurile de muncă monotone, în care oamenii își pierd adesea concentrarea. Amazon a înlocuit deja oamenii într-o măsură. Potrivit CNBC, aceștia folosesc robotica din 2012. Peste 1 milion de locuri de muncă în întreaga lume au fost create de când folosesc robotica. Unele motive sunt bazate pe eficiență, dar altele sunt probleme precum siguranța la locul de muncă.

Liste cu victimele deportărilor sovietice din Basarabia, făcute publice

Numele victimelor regimului sovietic, care au fost deportate în Siberia în perioada 6-9 iulie 1949, au fost făcute în premieră publice.

Se împlinesc 79 de ani de la primul val de deportări sovietice din  Basarabia și Nordul

Potrivit lui Igor Cașu, directorul Agenției Naționale a Arhivelor din Republica Moldova, listele, pe eșantioane și vagoane, pot fi găsite pe site-ul instituției, relatează InfoPrut.ro.

Mai exact, în listele respective apare o bună parte din cei care au fost deportați în Siberia în cadrul Operațiunii „SUD” din 6-9 iulie 1949.

„În total, în liste apar 35 mii 144 persoane. După un raport al poliției politice sovietice din iunie 1952, numărul total al celor deportați a fost de 35 mii 796 persoane, dintre care 14 033 femei, 11 899 copii și 8 864 bărbați. Prin urmare, listele pe care le oferim acum în premieră publicului larg conțin aproape 99 la sută din cei care au fost deportați. Puteți descărca toate listele în format pdf și găsi în câteva clipe printr-o căutare simplă, pe nume sau localitate, informația care vă interesează. Alternativ, puteți folosi opțiunea de căutare direct pe site după nume, prenume, localitate, anul de naștere”, a subliniat directorul Agenției Naționale a Arhivelor din Republica Moldova.

Amintim că la 6 iulie 2022 se împlinesc 73 de ani de la cel de-al doilea val de deportare în masă din RSSM, cunoscut sub denumirea codificată Operaţiunea „Sud”. Noaptea din 5 spre 6 iulie 1949 a fost una dintre cele mai dramatice din istoria românilor basarabeni, desemnând cea mai masivă deportare a familiilor din aceste ținuturi cu oameni harnici, vrednici și iubitori de neam.

Primul val al deportărilor sovietice a fost cel din 12 și 13 iunie 1940. Datele oficiale arată că atunci au fost deportate aproximativ 25 de mii de persoane. Au urmat alte doua valuri, – în 1949 și 1951, – în urma cărora au avut de suferit alte aproape 40 de mii de persoane.

Doliu! Decanul Facultății Urbanism și Arhitectură de la UTM s-a stins din viață

Durere nemărginită la Universitatea Tehnică din Moldova! La doar 36 de ani, s-a stins subit din viață Ruslan Bodros, decanul Facultății Urbanism și Arhitectură. Colegii acestuia au transmis un mesaj de condoleanțe:

,,O tristețe nemărginită ne-a lăsat fără grai la vestea fulgerătoarei treceri în neființă a tânărului nostru coleg, decanului Facultății Urbanism și Arhitectură – lector universitar, doctor în științe inginerești, Ruslan Bordos.

Ne vei lipsi mult, dragă colega. Mereu cu zâmbetul pe buze și inima deschisă, ne lași acum cu un gol imens în suflet, având drept tămadă doar speranța că acolo, sus, în ceruri, steaua ta va străluci mereu și ne va aminti că un suflet mare și bun ca al tău e de nestins…

Drum lin către stele. Condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor și tuturor care te-au cunoscut…”.

Video. Shatunov, emoționat până la lacrimi în timp ce o arată pe fetița sa. Micuța i-a moștenit talentul

Fostul solist al grupului ,,Laskovîi Ma”, Iuri Shatunov, s-a stabilit definitiv la München în urmă cu peste 25 de ani. Cântărețul rus și-a cumpărat o casă spațioasă dotată cu propriul studio de înregistrare și chiar și-a deschis o mică afacere, o cafenea pentru un cerc apropiat de prieteni. În Germania, solistul locuia împreună cu familia sa, soția Svetlana, și copiii cuplului, fiul Denis, 15 ani, și fiica Estella, 9 ani.

Shatunov își iubea nespus copiii, erau întreg universul său. Artistul a oferit familiei sale multă afecțiune și dragoste, lucruri pe care însuși nu le-a avut în copilărie. Lipsit de familie, trimis la internat, iar apoi la orfelinat după decesul mamei, Shatunov a simțit greu amarul copilăriei, de aceea s-a străduit să ofere celor dragi tot ce era mai prețios.

Юрий Шатунов: биография, личная жизнь, новости, фото

În timpul unuia dintre ultimele sale concerte, Shatunov a vorbit publicului despre fetița sa, Estella. Emoționat la maximum, efectiv îi radia chipul. Artistul a mărturisit că împreună cu fiica sa obișnuiește să cânte, inclusiv piese în limba rusă. Tatăl a pornit telefonul, iar cei prezenți în sală i-au putut auzi vocea fetiței. Se pare că micuța a moștenit talentul tatălui său, este pasionată de muzică și are o voce dulce și melodioasă.

Doliu în Rusia! A murit renumitul interpret Iuri Șatunov
Articolul anterior
Fetiță de 4 ani prinsă în aer după ce a căzut de la etajul doi. Trecătorul misterios care a salvat-o a dispărut după miracolul înfăptuit
Articolul următor