Vine Moș Nicolae! Cărți bune cu reduceri de 50%, în câteva librării din Capitală

În ajunul sărbătorilor, librăriile Cartier vin cu o ofertă greu de refuzat pentru amatorii de lectură. Vineri, 7 decembrie, Moș Niculae vă pune în cizme cărțile Cartier la jumătate de preț în Librăriile Cartier din Chișinău (Librăria din Centru, bdul Ștefan cel Mare nr.126 și Librăria din Hol, str.București nr.68).

separator

Librăriile vor avea un program special: de la ora 9.00 până la ora 21.00.

Autorii și redactorii Cartier vă vor ajuta să alegeți cărțile bune, să faceți economii pentru alte dichisuri, vor oferi autografe. Printre cărțile lui Moș Niculae sunt și cele mai proaspete Cele Mai Frumoase Cărți din România (premiile au fost decernate la București pe 3 decembrie):

-Ooooo poveste de iubire de Victoria Pătrașcu cu ilustrații de Veronica Neacșu (Cartier Codobelc);

-Regele Piticuț de Radu Vancu cu ilustrații de Irina Dobrescu (Cartier codobelc);

-Catrina și Marele Domn-Somn de Alina Purcaru cu ilustrații de Mihaela Paraschivu.

Recomandări din oficiu și fără regrete pentru dvs:

-Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu & Roman Rybaleov (colecția C(art)ier),

-Dificila Unire de Alberto Basciani (colecția Cartier istoric),

-Numele tău de Grigore Vieru (colecția Cartier de colecție),

-Acolo unde curg râuri de lapte și miere de Vladimir Lorcenkov (colecția Biblioteca deschisă),

-Ultima amantă a lui Cioran de Constantin Cheianu (colecția Rotonda),

-Grădina de sticlă de Tatiana Țîbuleac (colecția Cartier popular),

-Călătoria lui Medilo de Ioana Nicolaie (colecția Cartier codobelc).

Sunt peste 300 de titluri de carte pentru copii, beletristică contemporană și clasică, carte pentru adolescenți, carte de artă, carte de istorie și antropologie, poezie clasică și contemporană, care pot face cu cinste o bună bibliotecă sau un cadou pentru sărbătorile de iarnă.

Cărțile se vor vinde în limita stocului disponibil. Editura Cartier lucrează de câțiva ani doar cu tiraje scurte. Din respect pentru natură. Și pentru viitorul copiilor noștri.

În decembrie, Librăriile Cartier vând toate cărțile cu o reducere de 10 la sută. Sunt cărți Humanitas, Trei, Polirom, Curtea Veche, Rao, Nemira, Girasol, Flamingo. Peste 20 de mii de titluri.

O femeie din Tiraspol a trăit clipe de coșmar când a găsit cadavrul unui necunoscut în apartamentul fiului

O femeie a găsit cadavrul unui necunoscut în locuința feciorului. S-a întâmplat la Tiraspol, forțele de ordine fiind alertate pe 1 decembrie.

Identitatea persoanei decedate, precum și informațiile despre suspect, au fost stabilite ulterior de anchetatori. Drept urmare, un prieten al proprietarului locuinței a fost reținut.

Într-una din zilele în care stăpânul imobilului a lipsit, amicul lui a invitat persoana în casă. Între cei doi s-a iscat o ceartă, iar drept urmare bănuitul ar lovit victima de mai multe ori în regiunea capului, apoi a părăsit locuința.

Autopsia a stabilit că victima a decedat din cauza rănilor suportate. Suspectul, în vârstă de 51 de ani, a fost anterior condamnat de mai multe ori. Actualmente, acesta se află în arest, scrie realitatea.md.

Un tânăr s-a dat drept femeie și a intrat în în discuție online cu un bărbat, pe care uterior l-a șantajat

Un tânăr de 24 de ani, originar din Dondușeni, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.

Acesta, prin intermediul unui cont fals de pe o rețea de socializare, dându-se drept femeie, a intrat în discuție cu un bărbat de 55 de ani. După o săptămână de discuție, suspectul l-a convins pe interlocutor să-i expedieze imagini intime cu el.

Ulterior, l-a amenințat că va face publice pozele dacă nu-i achită 300 de euro.

Atunci suspectul s-a întâlnit cu victima și a primit prima tranșă de 100 de euro.
La sfârșitul lunii noiembrie victima a sesizat polițiștii. Suspectul a fost reținut în flagrant în timp ce primea a doua tranșă.

Pentru fapta comisă el riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.

Accident grav în nordul țării! A fost implicat un microbuz cu pasageri

Astăzi dimineață, pe traseul Bălți-Rîbnița, în apropiere de localitatea Gura Căinarului din raionul Florești, a avut loc un accident rutier soldat cu mai multe persoane traumatizate.

La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că, șoferul unui Volkswagen, cu vârsta de 63 de ani, nu s-a asigurat și a ieșit la depășire, iar din cauza vizibilității reduse nu a putut reveni pe bandă, tamponându-se frontal cu un microbuz de marca Mercedes, care se deplasa regulamentar pe banda de sens opus, fiind condus de un bărbat de 64 de ani.

Microbuzul implicat în accident avea ca pasageri mai multe persoane, angajate ale unei întreprinderi din Bălți.

În urma impactului, 5 persoane din microbuz, printre care și șoferul, dar și conducătorul Volkswagen-ului, au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul raional Florești.

În context, Poliția vă reamintește că din cauza ceții dense se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din țară, nivelul de vizibilitate fiind foarte redus, fapt care duce la riscul producerii de accidente rutiere.

„Revista Fashion Vip” – 10 ani de activitate, stil și personalitate
Articolul anterior
Revoltător. Un taximetrist a fost ucis în bătaie de către pasagerul pe care îl deservea
Articolul următor