Vino la ,,Târgul de Caritate cu Lilu”! Brandurile autohtone își consolidează eforturile pentru a ajuta o mamă cu doi copii rămasă fără casă

Duminică, pe 3 septembrie, vino să participi la ,,Târgul de Caritate cu Lilu”. Trei branduri autohtone îți vor pune la dispoziție confecții din cele mai recente colecții, dar și reduceri la colecțiile precedente. Pe lângă faptul că vei avea ocazia să îți îmbogățești garderoba cu piese vestimentare noi, fabricate de designeri autohtoni, participând la acest târg vei contribui la un act nemaipomenit de caritate!

separator
21151626_810367479124391_8445012519320376077_n

Cele trei branduri autohtone, Georgette, Creme Brulee by Velitextil-Plus și Etnika își consolidează eforturile pentru a ajuta o femeie cu doi copii să poată avea o casă a lor.

,,Dincolo de dorința de a contribui la dezvoltarea industriei ușoare din țară, cea economică, dar și pentru a crea locuri de muncă acasă, întotdeauna ne-am asumat și responsabilitatea socială, care vine odată cu statutul pe care îl au companiile noastre”, spun reprezentanții companiilor autohtone care declară că nu au putut rămâne indiferenți la cazul relatat de Lilu, care a făcut un apel la solidaritate pentru a o ajuta pe Tatiana.

Tatiana, o tânără mamă din Sîngerei, crește singură doi copii, dintre care băiatul cel mic, în vârstă de 2 ani, s-a născut  cu paralizie cerebrală infantilă.

Tatiana e singură pe lume, nu are nici cui să-i plângă pe umăr, nici de la cine să ceară ajutor. Nu are frați, surori! Tatal ei a murit când avea 3 luni. De la 5 ani, a rămas în grija bunicii, mama încercând să câştige o bucăţică de pâine pentru copilul său, muncind în Rusia. Cu 6 ani în urmă şi-a înmormântat bunica, apoi peste  3 ani, şi-a înmormântat şi mama.

Când avea mai mare nevoie de un suflet alături de care să treacă peste greutăţi, l-a întâlnit pe tatăl copiilor săi. Dar după naşterea mezinului, odată cu stabilirea cruntului diagnostic, paralizie cerebrală infantilă, cel care ar fi trebuit să-i fie ajutor de nădejde, a plecat, lâsând-o singură pe lume cu doi copii.9e7e8e00d7a99bffd99ca088fe3e3922-1024x683

Tatiana nu are o casă unde să locuiască împreună cu cei doi copii. În prezent, aceasta stă cu chirie într-o locuință din Sângerei, însă poprietarii au rugat-o să părăsească cât de curând imobilul. Așa că, în prag de toamnă, femeia nu mai are unde să plece cu copiii.

Familia are nevoie de o casă, de una mică, pe care ar putea să o cumpere în raionul Sângerei.

De ce raionul Sîngerei? Copilul mai mic are probleme grave de sănătate (paralizie cerebrală, formă spastică, retard neuromotor), urmează a se stabili gradul de dizabilitate. Va fi necesar ca băieţelul să urmeze cursurile de reabilitare. Cele mai aproape teritorial e centrul de la Bălți, care este la o distanță efectiv optimă de Sîngerei. Tatiana  nu are parte de niciun venit, decât de niște economii adunate de ea pe când copiii erau în orfelinat. Urmează să perfecteze cererea de ajutor social care poate fi perfectată numai dacă un loc de trai permanent. Și cum nu are o casă, Tatiana nu poate primi acum nici ajutoarele din partea statului.

,,Putem să-i fim Tatianei o familie, să îi devenim verişori, mătuşe, unchi. Împreună putem să îi îndeplinim visul de a avea o casă pentru ea şi copiii săi. Sper cât mai curând să vă bucur cu o postare din noua casă”, este mesajul lui Lilu, postat pe pagina sa de internet.

Pe 3 septembrie, brandurile autohtone Georgette, Creme Brulee by Velitextil-Plus și Etnika, te invită alături de Lilu, la Târgul de Caritate, care va avea loc la Pani Pit, pe strada 31 august 1989, 115, cu începere de la ora 10:00.

10% din suma adunată din vânzarea articolelor vestimentare va fi redirecționată către familia Tatianei!

Moldova marchează astăzi Ziua Naţională a Portului Popular! Ce evenimente au loc în țara noastră

În fiecare an, în ultima duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Națională a Portului Popular. Acțiunile sunt desfășurate de Ministerul Culturii, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Ziua Portului Popular, marcată în premieră în Republica Moldova —  Moldova.org

Sărbătoarea are loc la sediul Muzeului Național de Etnografie, precum și la Rezervația sus-numită, fiind susținută de partenerii de dezvoltare ANTRIM și USAID.

Obiectivul Zilei Portului Popular este valorificarea costumului autentic românesc, cunoașterea pieselor componente ale costumului și a simbolurilor acestuia, promovarea tehnicilor de confecţionare a costumului popular pe plan naţional şi internaţional. În acest an evenimentul se organizează în contextul înscrierii dosarului Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în Republica Moldova și România în Lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO.

În cadrul sărbătorii vor fi expuse cămăși cu altiță și costume tradiționale din colecții publice și private din Moldova, vor evolua colective artistice, se va desfășura un târg al meșterilor populari, publicul va putea participa la ateliere de creație.

Moscova rămâne în alertă și după retragerea mercenarilor Wagner

„Regimul de operaţiuni antiteroriste” instaurat la Moscova şi în regiunea capitalei după revolta grupului paramilitar Wagner rămâne în vigoare duminică, în ciuda schimbării de atitudine a liderului rebeliunii, Evgheni Prigojin.

Live updates: Kremlin says deal reached to end Wagner insurrection

Ample patrule de poliţie au fost desfăşurate de-a lungul drumului principal care duce la ieşirea de sud din Moscova, a constatat un jurnalist AFP, transmite stirileprotv.ro.

În regiunea Moscovei, restricţiile de trafic pe autostrada care leagă Moscova de Rostov (sud-vest), unde rebeliunea Wagner a preluat controlul asupra sediului militar central sâmbătă, înainte de a se retrage, au fost, de asemenea, menţinute duminică, conform unei declaraţii a agenţiei Avtodor, care se ocupă de autostrăzile din Rusia.

Comitetul Naţional Antiterorism (NAK) a ordonat sâmbătă un „regim de operaţiuni antiteroriste” la Moscova, în regiunea acesteia, precum şi în regiunea Voronej, la graniţa cu Ucraina, după ce Evgheni Prigojin a anunţat un marş al luptătorilor săi spre capitala rusă, potrivit Agerpres.

Acest regim conferă puteri sporite agenţiilor de aplicare a legii, inclusiv pentru a desfăşura operaţiuni poliţieneşti.

Astfel, secţiuni mari ale autostrăzii dintre Rostov şi Moscova au fost blocate şi au fost introduse controale de identitate şi de vehicule pe drumuri.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a decretat că luni va fi o zi liberă în contextul situaţiei „dificile”.

Sâmbătă seara, Evgheni Prigojin a anunţat că oamenii săi se „întorc” în taberele lor pentru a evita „o baie de sânge”, după negocieri cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Nu a fost clar duminică unde se află Prigojin după retragerea luptătorilor săi din Rostov, Kremlinul spunând că a fost de acord să meargă în Belarus, iar acuzaţiile împotriva acestuia au fost retrase.

Ce au văzut ruşii la televizor în timp ce Wagner înainta cu înverșunare spre Moscova

Mercenari Wagner care patrulează pe străzi, localnici furioși, un documentar despre caviar și Silvio Berlusconi. Astfel de știri au văzut sâmbătă rușii la televizor. Chiar dacă au fost difuzate câteva secvențe despre rebeliunea grupării, evenimentele nu au fost prezentate la adevărata lor gravitate, relatează The Guardian. 

Forțele militare ale grupării Wagner pe străzile din Rostov. Foto Profimedia

Rebeliunea Wagner, care a durat doar 24 de ore, a reprezentat, posibil, cea mai directă provocare la adresa regimului președintelui rus Vladimir Putin, de la tentativa de lovitură de stat din anul 1991. 

How did the Wagner Group leader come to be in conflict with the Russian  state? | CBC News

Liderul Wagner, Evgheni Prigojin, a transmis sâmbătă dimineața că se afla în cartierul general al armatei lui Putin din orașul Rostov, un centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei, și că a preluat controlul asupra unor situri militare.  

Postul de televiziune Pervîi Kanal, un instrument de propagandă al Kremlinului, a difuzat declarația liderului Wagner cu privire la revoltă și precizările potrivit cărora oamenii săi au fost atacați de artilerie și elicoptere în drum spre orașul Rostov pe Don. 

Ulterior, gazda Ekateriena Andreeva a afirmat că declarațiile „bucătarului lui Putin” referitoare la atac sunt false. „Primul semn este lipsa oricăror alți martori”, a declarat ea.  

În aceeași ordine de idei, la știrile de la ora trei, televiziunea de stat din Rusia a prezentat imagini din orașul Rostov pe Don în care mercenarii Wagner erau surprinși patrulând pe străzi. De asemenea, într-o altă secvență sunt văzuți localnici furioși care încercau să-i provoace pe luptători. Spre exemplu, un bărbat care avea o bicicletă a fost surprins mustrându-i pe mercenari. 

Totuși, liderii televiziunilor de stat ruse au încercat să evite să vorbească despre tentativa de lovitură de stat. La scurtă vreme după discursul televizat de sâmbătă al liderului de la Kremlin, posturile TV au difuzat un documentar despre viața fostului premier italian Silvio Berlusconi, care a murit la 12 iunie. 

În aceeași ordine de idei, un alt canal a difuzat un documentar despre producția ilegală de caviar, iar Russia Today a dat vina pe Occident, spunând că serviciile secrete americane și britanice se află în spatele revoltei. 

„Au avut un corespondent în Rostov mai devreme care a recunoscut că oamenii au cumpărat de teamă combustibil etc.”, a afirmat Francis Scarr, reporter al BBC. „Deci, cu siguranță nu o ignoră în totalitate, dar încearcă în mod clar să o minimalizeze”, a afirmat  Scarr.

sursa

Ce spune Smiley despre relația sa cu Gina Pistol?
Articolul anterior
Strigător la cer! Un antreprenor moldovean l-a tuns pe un copil şi i-a scris pe frunte „sunt un hoţ”
Articolul următor