Vinurile Moldovei au obținut mai multe medalii la concursul Asia Wine Trophy 2020, din Coreea de Sud

Vinificatorii moldoveni au câștigat 57 de distincții la cel mai mare concurs de profil din Asia – Asia Wine Trophy 2020, desfășurat în perioada 11 – 14 octombrie, la Daejeon, Coreea de Sud.

separator

Marea Medalie de Aur a fost obținută de vinurile „Cabernet Sauvignon Rose” de la vinăria Asconi și „Chateau Vartely Riesling” de la vinăria Chateau Vartely, alte 32 de vinuri s-au învrednicit de medalia de aur, iar 23 de medalia de argint, transmite Moldpres.

La concursul Asia Wine Trophy 2020, țara noastră a participat cu peste 120 de mostre de vin, dintre care 106 au fost susținute de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), instituție responsabilă de dezvoltarea sectorului vitivinicol al Republicii Moldova și de gestionarea brandului de țară „Vinul Moldovei”.

În total, în competiție au fost înregistrate peste patru mii de probe de vin din 34 de țări, care au fost apreciate de 140 de jurați internaționali de specialitate.

Potrivit datelor statistice, piețele asiatice, în special China și Coreea de Sud, înregistrează o creștere spectaculoasă a consumului de vinuri de import, fapt care contribuie la creșterea ofertei. Ultimele studii de profil arată că tânăra generație este deschisă spre cercetarea și cunoașterea vinurilor de calitate, chiar dacă acestea nu fac parte din cultura tradițională locală

„Calitatea vinurilor noastre este tot mai apreciată peste hotarele țării, iar succesul obținut de vinificatorii noștri demonstrează că piața asiatică este deschisă pentru a cunoaște mai bine Vinul Moldovei. Pentru Oficiul Național al Viei și Vinului, acest rezultat este o mândrie, iar rezultat frumos ne motivează să promovăm cât mai intens pe arena internațională cel mai competitiv produs din Republica Moldova.

Prognozele din domeniu arată că în următorii 10 ani consumul de vinuri din Asia va înregistra creșteri considerabile, de aceea trebuie să continuăm să producem vinuri de calitate, care să corespundă cererii consumatorilor, pentru a diversifica piețele și pentru orientarea spre aceste regiuni”, a relevat Irina Bîstrițchi, vicedirector la Oficiul Național al Viei și Vinului.

În acest an, programul concursului Asia Wine Trophy, ajuns la a opta ediţie, a inclus o conferință, cu mai multe sesiuni tematice de discuții, iar Moldova a fost prezentată ca fiind țara cu cele mai mari galerii vinicole din întreaga lume.

Astfel, reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului au vorbit despre tradițiile milenare în vinificație, dar și despre destinațiile oenoturistice cu care ne mândrim și care ne poziționează pe un loc de frunte în lista statelor vitivinicole atractive.

Asia Wine Trophy reprezintă cel mai mare și cel mai important concurs de vinuri din Asia care se desfășoară sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).

Potrivit regulamentului Organizației, doar 30% din mostrele de vinuri înscrise în concurs pot obține medalii. În anul 2019, la același concurs, vinificatorii din Republica Moldova au obținut 56 de medalii, dintre care o Mare Medalie de Aur, 34 distincții din aur și 21 de medalii de argint.

Se împlinesc 5 ani de când China a renunțat la politica copilului unic. Cu cât a crescut populația țării?
Articolul anterior
Kim Kardashian a împlinit 40 de ani și a dat petrecere pe o insulă privată în pandemie
Articolul următor
Alte articole interesante