Viorel Bologan a fost numit Director executiv al Federației mondiale de șah

Faimosul șahist moldovean Viorel Bologan a fost numit oficial în funcția de Director executiv al Federației mondiale de șah.

separator
Evenimentul a avut loc în cadrul ceremoniei solemne de deschidere a Campionatului mondial de șah de la Londra. În clasamentul FIDE din iulie 2014, moldoveanul era cotat cu un punctaj Elo de 2654, care îl poziționa pe locul 98 în lume, fiind cel mai bun șahist din Republica Moldova, din toate timpurile.

Cel mai mare succes al său, până în prezent, îl constituie câștigarea turneului Sparkassen 2003 Tournament din Dortmund, Germania, când s-a plasat înaintea unor șahiști mult mai bine cotați decât el, precum Vladimir Kramnik, Viswanathan Anand și Peter Leko. Viorel Bologan a câștigat în anul 2005 Canadian Open Chess Championship.

Viorel Bologan s-a născut pe 14 decembrie 1971 în Chișinău, fiind al doilea fecior din cei 5 din familia lui Anton și Ana Bologan. Tătăl său este informatician de profesie, iar mama – profesoară de limba spaniolă. La vârsta de aproximativ 7 ani, Viorel a învățat să joace șah, fiind îndrumat de tatăl său, potrivit wikipedia.org.

În atenția proprietarilor de apartamente: Guvernul a aprobat noi reguli cu privire la condominiu
Articolul anterior
Celebrul gastrolog japonez Hiromi Shinya: ”Nu mai înghițiți tone de pastile. Pentru o sănătate de fier aveți nevoie de cu totul altceva”
Articolul următor
Alte articole interesante