VIP-URI “SCĂLDATE” ÎN CIOCOLATĂ!

Pentru o seară, echipa olimpică a bucătarilor moldoveni le-a dat peste cap toate dietele mondenităților din capitală. Sexul puternic a înghițit în sec, pentru că nu a fost loc de bărbați, decât îmbrăcați în ținute de chelneri sau cu aparate de fotografiat în mâini.

separator


Femeile au fost răsfățatele serii. Lor li s-au dedicat ore întregi de bârfulițe servite cu vinuri alese și multe gustoșenii dulci.

Elena Ciobanu

, Președinte al Asociației Culinarilor Catering Moldova.

„Acest eveniment se organizează în premieră la noi. Seara a fost ghidată de zece bucătari care fac parte din echipa olimpică a bucătarilor  ce ne va reprezenta la Olimpiada Culinară din Germania. În special pentru a oferi un master class gospodinelor  celebre de acasă, a venit și un culinar din Rusia, Elena Sucicova, vicedirector al Școlii de Ciocolată din Rusia.”

Elena Sucicova:

”deși sunt în fruntea unei școli specializate în elaborarea rețetelor de ciocolată, nu pot să mă satur de dulciuri.  Când gătesc  gust din toate așa că ciocolata  este dejunul, prânzul și cina mea.

Nu mi-e frică de kilogramele în plus. Mănânc dulce și spun în glas: ”Medicul mi-a prescris pentru slăbire!”

Desertul meu preferat este cel care încă nu l-am descoperit. Îmi place bucătăria tradițională moldovenească, în special plăcintele, sărmăluțele și colțunașii cu brânză.”

Alexandru Cijevschi

, bucătar de Vip-uri.

„După 6 ani petrecuți în Italia, timp în care am muncit ca  bucătar în restaurant, am revenit acasă și mi-am propus să fac o școală de instruire a chelnerilor. Am încercat să strecor în bucătăria italiană  câteva idei și din bucătăria noastră tradițională dar italienii sunt niște gurmanzi înrăiți care sunt devotați bucătăriei lor. Au și ei mămăligă, dar a noastră mi se pare mai gustoasă. Polenta este preparată din făină mult mai rafinată. O fierb într-o componență mai lichidă, o răcesc după care o coc la grătar.

Acum am  statut de bucătar personal pentru că gătesc pentru o persoană foarte importantă și influentă. Țin mult la aspectul meu exterior, păstrez ordinea ideală în bucătărie. Și fac curat chiar și acolo unde este curat.

Bucătarilor de-acasă le lipsește implicarea maximă în pregătirea bucatelor. La bucătărie nu se discută decât despre muncă. Discuțiile despre soți și copii sunt strict interzise în camera de gătit. ”

Încearcă și tu să gătești acasă unul din deserturile ce a fost gustat de VIP-urile autohtine. Gramajul din rețeta este predestinat unui număr mai mare de pofticioși dar poate fi adaptat și unui număr mai redus de porții.

”Sorbetto”

Într-un vas se amestecă 16 kg de înghețată ”Plombir”cu 2 l de lichior ”Limoncello” , 3 l de vin spumant și 0, 3 kg de mentă. Masa omogenă se servește în pahare. Poftă mare!

Alegem “roz-ul” – alegem Versace 2013
Articolul anterior
Mituri false despre consumul de lichide!
Articolul următor
Alte articole interesante