Vladimir Putin a fost ales cel mai atrăgător bărbat din Rusia

Setea rușilor pentru „cineva ca Putin” încă n-a dispărut după numeroșii ani în care a pozat călărind la bustul gol, sau în excursii mediatizate de vânătoare, potrivit Moscow Times.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat publicat vineri de site-ul Superjob.ru, 18% din bărbații și 17% din femeile care au răspuns la chestionar l-au ales pe președintele Vladimir Putin drept cel mai frumos bărbat din Rusia.

Putin, în vârstă de 68 de ani, a fost singurul care a obținut un procent de două cifre în urma numărării răspunsurilor scrise de participanți la întrebarea deschisă.

19% din bărbații care au participat la sondaj s-au numit pe ei înșiși drept cel mai frumos bărbat din Rusia în timp ce 18% din femei au scris că nu există bărbați frumoși în Rusia.

„Rusii încă îl numesc pe Vladimir Putin cel mai atrăgător bărbat din țară”, a scris Superjob.ru, în pofida unei ușoare scăderi de 1% a procentului obținut de președintele rus față de anul trecut.

Superjob.ru a realizat sondajul în rândul a 1.000 de bărbați și 1.000 de femei din peste 300 de orașe ale Rusiei între 22 martie și 1 aprilie.

sursa: www.tvr.ro

Drapelul de Stat a fost onorat la Guvern

În fața Guvernului Republicii Moldova a avut loc evenimentul de onorare a drapelului de Stat, care este sărbătorit astăzi, iar președinta Maia Sandu a ținut un discurs în fața militarilor, adunați la eveniment, scrie TV8.md.

„Azi, onorăm tricolorul, simbolul cu care ne-am dobândit independența, libertatea și suveranitatea. A fost simbolul mișcării noastre de eliberare națională. Ne-a unit acum trei decenii. Azi, sub acest drapel este dusă faima țării noastre în întreaga lume. În 2023 putem purta drapelul cu mândrie și nestingheriți oricând și oriunde am fi. Drapelul aduce aminte de unitate. Moldova e suverană, independentă și indivizibilă. Indiferent de culoarea politică, acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniți sub culorile tricolorului”, a declarat președintele.

La eveniment au fost prezenți președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și premierul Dorin Recean.

Drapelul a fost aprobat în data de 27 aprilie 1990 de către membrii legislativului de atunci Sovietul Suprem al RSSM, decizie precedată de o Rezoluție a Frontului Popular al Moldovei, cu privire la revenirea la simbolurile istorice românești. 

Data de 27 aprilie a fost declarată drept Ziua Drapelului de Stat în 23 aprilie 2010.

Drapelul de Stat reprezintă o pînză dreptunghiulară, cu proporţia dintre înălţimea şi lungimea pînzei de 1:2, tripartită vertical egal, începînd de la lance în culorile albastru, galben şi roşu, şi avînd în mijlocul câmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, a cărei lăţime constituie 1/5 din lungimea drapelului.

Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Drapelului de Stat, sărbătorită în fiecare an pe 27 aprilie. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chişinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului Parlament, fiind arborat în aceeaşi zi pe clădirea forului legislativ.

În anul 2012, cu prilejul Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, marcată pentru a treia oară, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pe un catarg de 30 de metri înălţime, a fost arborat un drapel imens, cu dimensiunile de 7×3,5 metri, în cadrul unei ceremonii solemne. 

Cu ocazia acestei sărbători în țară, dar și în Capitală se organizează activităţi cultural-educative, expoziţii de carte cu referire la istoria statului şi evoluţia drapelelor pe parcursul istoriei statului nostru, excursii tematice consacrate Zilei Drapelului de Stat.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Drapelul de Stat reprezintă o pînză dreptunghiulară, cu proporţia dintre înălţimea şi lungimea pînzei de 1:2, tripartită vertical egal, începînd de la lance în culorile albastru, galben şi roşu, şi avînd în mijlocul cîmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, a cărei lăţime constituie 1/5 din lungimea drapelului.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

Margarita, femeia căreia fostul soț i-a tăiat brațele cu toporul, este însărcinată cu al treilea copil
Articolul anterior
Institutul de Medicină Urgentă a primit 10.000 de teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19
Articolul următor