Vladimir Putin a semnat un decret privind armata obligatorie pentru cetățenii ruși care au cetățenii duble sau permise de ședere în străinătate

Din ordinul lui Vladimir Putin, cetățenii rușii care au dublă cetățenie sunt obligați să intre în armata rusă.

Putin îi cheamă în armata sa și pe rușii care au dublă cetățenie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind serviciul militar obligatoriu în armata rusă al cetățenilor ruși care au cetățenie străină sau permis de ședere în străinătate. Astfel, decretul modifică Regulamentul privind procedura de efectuare a serviciului militar, notează Kommersant, conform Protv.ro.

Documentul autorizează serviciul militar în forțele armate ruse pe timp de pace de către „cetățenii care au cetățenia (naționalitatea) unui stat străin sau un permis de ședere sau alt document care confirmă dreptul de ședere permanentă a unui cetățean pe teritoriul unui stat străin, precum și cetățenii străini”.

Potrivit decretului, serviciul militar prin recrutare este efectuat de soldații, marinarii, sergenții, maistrii care au cetățenie străină sau un permis de ședere în Rusia.

Anterior, rușii care aveau doar cetățenie rusă puteau face serviciul militar prin recrutare. Străinii au avut și au în continuare posibilitatea de a servi în armata Kremlinului în baza unui contract. Apatrizii vor putea, de asemenea, să servească în armata rusă.

La 24 septembrie, Vladimir Putin a semnat o lege care permite străinilor care au servit în armata rusă să obțină cetățenia rusă într-o formă simplificată, fără a furniza, însă, un permis de ședere. Străinii pot obține cetățenia rusă prin încheierea unui contract cu forțele armate ruse pentru o perioadă de cel puțin un an.

Putin vrea să le retragă cetățenia celor care critică războiul

Altfel, Vladimir Putin vrea să le retragă cetățenia dobândită cetățenilor care critică războiul, la doar câteva zile după retragerea umilitoare a trupelor ruse din Herson.

Președintele rus a înaintat Dumei de Stat un amendament la o lege privind dobândirea cetățeniei ruse, care prevede că o persoană poate rămâne fără pașaport rusesc dacă discreditează armata, face apel la separatism, proliferează insulte la adresa drapelului și stemei Rusiei sau participă la activitățile unei organizații interzise, poitrivit Interfax.

Propunerea de modificare a legii ar viza ucrainenii din zonele invadate de trupele Moscovei, care au obținut pașapoarte rusești.

„Amendamentul introdus de președinte în ceea ce privește ONG-urile, precum și în alte cazuri menționate, este foarte semnificativ și absolut echitabil”, a declarat, duminică, Vasili Piskarev, șeful Comitetului pentru Securitate al Dumei de Stat.

„Dacă oamenii care au depus un jurământ de credință față de Rusia după ce au devenit cetățeni și au promis că vor respecta legile noastre, dar le-au încălcat, ei au reziliat de bunăvoie contractul cu statul, care le-a asigurat protecția sa și drepturile unui cetăţean rus. Acest lucru conferă statului dreptul de a revoca decizia de acordare a cetăţeniei”, a mai spus el.

Anglia: Cum au fost furate 5 mașini de lux, de peste 800.000 de euro, în doar un minut

O flotă de mașini de lux, în valoare de peste 800.000 de euro, a fost furată de hoți dintr-o parcare securizată din Anglia în aproximativ 1 minut.

Cinci vehicule, printre care două Porsche, un Mercedes Maybach, un Mercedes A45 AMG 4matic și un Ariel Atom, foarte rar, au fost furate de hoți, după ce au tăiat sistemul de siguranță de la poarta parcării, potrivit BBC citat de digi24.ro.

Imaginile în care hoții dispar cu mașinile au fost distribuite acum de poliție, în încercarea de a-i identifica pe infractori. Poliția din Essex a reușit să recupereze doar Mercedesul Maybach, însă celelalte patru vehicule furate în noimebrie din Bulphan sunt de negăsit.

”Mă gândesc mereu la partide de sex cu cumnata mea. Mă excit!”. Confesiunile unui bărbat fac înconjurul internetului

Un bărbat de 41 de ani a dau frâu liber imaginației și a împărtășit povestea lui cu toată lumea. Fără inhibiții, acesta a vorbit despre cele mai intense fantezii sexuale pe care le are și despre cum se gândește mereu să facă sex cu cumnata lui.

Fanteziile sexuale reprezintă, desigur, o normalitate, însă nu atunci când sunt legate de unul dintre personajele principale ale familiei tale! Un bărbat de 41 de ani a început să aibă tot felul de sentimente vizavi de cumnata sa. Potrivit informațiilor oferite e thesun.co.uk, bărbatul mărturisește că se excită ori de câte ori o vede pe cumnata lui și că se gândește mereu la partide de sex cu aceasta. 

„Îmi iubesc soția și mă simt vinovat”

De asemenea, bărbatul punctează faptul că și soția lui arată bine, însă cumnățica este…next level! Din aceste motive, le găsește atractive pe amândouă și nu mai știe deloc cum să facă și ce să facă, pentru a gestiona căsnicia așa cum trebuie.

Disperat, și-a împărtășit povestea cu celebra Deidre, cea care ascultă și oferă sfaturi tuturor persoanelor care au probleme în amor. 

Individul a început prin a mărturisi că sora soției sale, cumnata de care este atât de atras, are numai 33 de ani, în comparație cu el, care are 41. Deci și acest lucru ar putea reprezenta un motiv pentru care se simte atras de ea: tinerică și neliniștită!

„Eu am 41 de ani, iar soția mea are 38 de ani. Suntem căsătoriți de 5 ani, avem o fetiță de 2 ani și soția mea este, din nou, însărcinată. Cumnata mea are 33 de ani. Soția mea este o femeie minunată, dar cumnata este altceva – are niște forme apetisante, e sexy și obraznică. Îmi place de ea de ani de zile… Îmi iubesc soția și mă simt vinovat pentru sentimentele pe care le am față de cumnata mea.

Din această cauză, în ultima vreme am evitat să mai stau în preajma ei, deoarece încep să mă excit atunci când este pe-aproape. Îmi e din ce în ce mai greu să nu mă gândesc la ea. M-am și masturbat în timp ce îi priveam fotografiile de pe rețelele de socializare… 

Cum fac să opresc totul aici, să nu mai am sentimente? Soția mea ar fi devastată dacă ar afla așa ceva…” a spus bărbatul.

Ce i-a recomandat specialistul

Povestea lui nu a putut fi trecută cu vederea prea ușor, așa că unul dintre specialiștii publicației menționate anterior i-a și răspuns la povestea bizară:

„Este firesc și inevitabil să găsești alte persoane atractive, din când în când. Nu putem controla gândurile și sentimentele, însă ne putem controla acțiunile. Atâta timp cât nu acționezi în consecință, nu faci nimic greșit.

Soția și cumnata ta vor avea întotdeauna trăsături familiale similare, iar cu ajutorul acestora, vei fi mereu atras de ele. Însă, nu uita un aspect extrem de important: Nu o cunoști pe sora ei la fel de bine cum o cunoști pe soția ta!

Dacă ești fericit într-un mariaj, rămâi acolo! Și nu te mai folosi de fotografiile cumnatei pentru niciun fel de scop, căci e posibil să fii descoperit!!” i-a spus și specialistul, după ce i-a aflat povestea.

sursa: www.click.ro

Salariile miniștrilor și bugetarilor vor crește

Salariile la toți bugetarii vor crește cu 1300 de lei, în 2023. Declarația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. În același timp, oficialul a precizat că sunt și mici excepții. Printre acestea se numără și majorarea salarială a miniștrilor, scrie nordnews.md.

Astfel, valoarea de referință a salariilor miniștrilor va creste de la 1400 la 1900 de lei, respectiv cu mai mult de 30%. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Rezoomat cu Ileana Pîrgaru de la RLIVE TV.

Sunt câteva măsuri, care sunt targhetate. O să vă dau câteva exemple. În afară de această măsură de 1300 de lei, impactul ei este de 3,4 miliarde de lei și practic acoperă această creștere de 3,7 miliarde. Și alte măsuri cu mult mai targhetate cum este majorarea claselor de salarizare pentru angajații din cadrul Agenției Naționale Pentru Siguranța Alimentelor – este o majorare de câteva clase. De asemenea, este majorarea claselor de salarizare pentru unii angajați de la CEC, majorarea claselor de salarizare pentru câțiva angajați din cadrul Consiliului Audiovizual. Aceste categorii sunt excepția la cei 1300 de lei”, a precizat Budianschi.

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, va cere europenilor să acorde sprijin Republica Moldova
Articolul anterior
Militarii ruși, filmați cum fură animale de la grădina zoo din Herson
Articolul următor