Vladimir Putin ar putea să nu reziste până la sfârșitul războiului din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin ar putea să nu ajungă la finalul războiului pe care l-a început în Ucraina, a afirmat un șef expert în spionaj. Putin și-a văzut forțele suferind noi pierderi în estul Ucrainei, iar acum un șef de spionaj susține că au existat discuții active” în interiorul Rusiei despre înlăturarea lui Putin de la putere.

Expertul în spionaj ucrainean a afirmat că frustrările tot mai mari din rândul clasei conducătoare din țară ar putea duce la înlăturarea din funcție a lui Putin, care pare din ce în ce mai slab. În prezent, forțele rusești sunt alungate din Herson, iar forțele ucrainene conduse de președintele Volodimir Zelenski sunt hotărâte să recucerească orașul printr-o serie de contraofensive.

O operațiune militară menită să recupereze teritoriul din Herson ar putea duce la preluarea controlului de către armata ucraineană până la sfârșitul lunii noiembrie, a declarat generalul-maior Kyrylo Budanov. Șeful serviciilor de informații ucrainene a făcut această afirmație în paralel cu posibila înlăturare a lui Putin din funcția de lider al Rusiei, susținând că este puțin probabil” ca acesta să supraviețuiască sfârșitului războiului.

Vorbind despre potențiala înlăturare a lui Putin, generalul-maior Budanov a spus Este puțin probabil ca el să supraviețuiască. Iar în prezent, în Rusia au loc discuții active despre cine ar putea să-l înlocuiască”.

El a adăugat că atacurile rusești asupra infrastructurii energetice au fost dăunătoare, dar nu „critice”, potrivit Daily Mail. Comentariile sale vin în contextul în care forțele rusești concentrează o serie de atacuri asupra resurselor energetice, inclusiv centrale electrice și baraje.

Daily Star a relatat anterior despre potențiala „bombă atomică de apă” pe care forțele lui Putin ar putea să o lanseze în cazul în care ar dori să întrerupă conexiunile de energie electrică din Herson.

Președintele Zelenski a avertizat că, în urma acestui potențial atac, sute de mii” de locuitori din zonă ar putea cădea victime” ale unor „inundații rapide”. Avertismentul lui Zelenski vine în contextul în care trupele rusești din zonă au fost văzute mutând echipamente militare” înaintea a ceea ce ar putea fi un atac cu bombă atomică” asupra barajului.

sursa: www.alephnews.ro

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

O bunicuță a emoționat tot internetul! A mers pentru prima dată cu avionul, în vizită la fiica ei în Germania. Și-a făcut de 10 ori semnul crucii
Articolul anterior
Doi moldoveni, implicați într-un accident groaznic în România! A fost lansat un apel în căutarea rudelor acestora
Articolul următor