Vladimir Putin, prima vizită oficială în Turcia după emiterea mandatului internațional de arestare

Recep Erdogan a anunțat sâmbătă că președintele rus Vladimir Putin va vizita Turcia în luna august 2023, potrivit news.sky.com.

Vladimir Putin, prima vizită oficială în Turcia după emiterea mandatului internațional de arestare

Președintele turc a menționat că una dintre prioritățile discuțiilor lor va fi prelungirea acordului privind cerealele dincolo de data de expirare, care este 17 iulie. El a subliniat importanța acestui subiect și a exprimat speranța ca acordul să fie prelungit cel puțin o dată la trei luni, în loc de două luni. De asemenea, Erdogan a menționat că se va depune un efort pentru a crește durata acordului la doi ani.

Cu toate acestea, în contextul emiterii unui mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin de către Curtea Penală Internațională în martie 2023 pentru crime de război în Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că vizita nu a fost stabilită oficial încă.

La începutul acestui an, de frică faptului că ar putea fi arestat sau asasinat, președintele rus a anunțat că nu va mai participa la summituri internaționale. Recent, şeful spionului ucrainean a recunoscut că asasinarea lui Putin a devenit prioritară pentru serviciile de informaţii şi forţele speciale ucrainene, transmite Welt.

O turmă de capre, adusă să îndeplinească o misiune importantă în parcurile din New York
Articolul anterior
Irina Rimes: „Avem două Acasă: una în București și una în Paris”
Articolul următor