Vladimir Vinokur: „Îmi plac excursiile în beciurile de la Cricova”

Când ajunsese în Moldova, 1 aprilie trecuse deja. Posibil, din acest considerent show-ul lui Vladimir Vinokur a fost intitulat ”C

separator
мех без причины. Nu a fost nevoie de un motiv anume, ca cei veniţi în sala Teatrului de Operă şi Balet să râdă cu poftă, chiar de la primele apariţii ale umoristului pe scenă. Deşi se consideră că oamenii care trăiesc şi câştigă din umor sunt mult prea sobri,  Vladimir Vinokur ne-a convins că este mai vesel în afara lucrului.

Umoristul rus a venit în Moldova în compania trupei sale constituite din 17 persoane. Majoritatea dintre ei nu sunt moscoviţi. Mentorul lor îi consideră talentaţi şi norocoşi, având şanse să cucerească cel mai pretenţios public din Moscova.

Între reprize, l-am rugat să ne ofere un scurt interviu. Eram foarte curioşi să aflăm cum de a reuşit să molipsească de umor o Rusie întreagă, deşi provine dintr-o familie prea puţin implicată în show-uri.

Sunt un norocos care, deşi s-a născut în familia unui constructor şi a unei profesoare, a promis tuturor că va cuceri lumea, şi asta face până în prezent. Consider că părinţii mei m-au susţinut doar moral, în rest, totul ţine de norocul fiecăruia dintre noi.”

Întotdeauna este înconjurat de prieteni. Lev Leşcenco, Alla Pugaciova, Filip Kirkorov sunt printre cei mai apropiaţi. Nu ezită să facă glume pe seama lor. Cel puţin, la Chişinău l-a amintit pe Kirkorov, care cică ar trebui să intre în Guiness Book, pentru că este primul bărbat care a născut. S-a bucurat pentru Pugaciova care şi-a găsit un tânăr şi a glumit pe seama lui Cobzon, care vrea să se pensioneze  şi tot nu-l mai ajută Dumnezeu. Publicul, printre care şi-au făcut loc politicieni, oameni de afaceri, oameni din showbiz, au umplut  sala evenimentului.

„Am fost la Chişinău  de nenumărate ori. Un public mai sensibil şi mai cald nu am văzut. Chiar mi s-a făcut dor. Nu ştiu cum să fac glume pe seama moldovenilor. Mi se pare un lucru prostesc. Nu fac glume de prost gust.

Îmi face  plăcere să vin primăvara aici. Îmi amintesc de acest minunat festival  „Mărţişor”. Frumoase concerte, interesante excursii  în beciurile de la Cricova. Astăzi încă nu am băut nimic. Nici băieţilor din echipă nu le permit alcool. Sunt mult mai sever,  decât un inspector al poliţiei rutiere. În caz că nu se ţin de promisiune… fug din ochii mei şi nu mai au curajul să revină în trupă.”

Text: Olga Chirica

 

Două românce, printre victimele incediului devastator din Valencia. Bilanțul a crescut la 10 morți

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde a izbucnit incendiul de proporții sunt de negăsit. Ministerul de Externe afirmă că autorităţile locale nu au confirmat până în prezent existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute.

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a declarat pentru presa din România, că două românce locuiau în imobilul respectiv. 

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia. 

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform instituţiei.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE 

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

O femeie de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania. Este mama a doi copii

O femeie în vârstă de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania, scrie DW. Este vorba despre Apameh Schönauer, care s-a mutat în Germania la vârsta de 6 ani. Apameh Schönauer este și mama a doi copii. 

Apameh Schönauer s-a născut la Teheran, iar la vârsta de 6 ani s-a mutat în Germania. Ea locuiește la Berlin și activează în calitate de arhitect. Apameh Schönauer este mama a doi copii.

În seara zilei de 24 februarie, Apameh Schönauer a obținut titlul de Miss Germania. În timpul competiției, Schönauer a subliniat de mai multe ori angajamentul ei în lupta pentru drepturile femeii, cu accent pe situația din Iran.

Câștigătoarea competiției Miss Germania va primi și o remunerare în valoare de 25 de mii de euro.

15 mii de femei au aplicat la concursul Miss Germania. În finală, Schönauer a reușit să învingă 8 concurente. De această dată, potrivit sursei, limita de vârstă la concurs a fost ridicată. Cea mai în vârstă finalistă a fost o femeie de 42 de ani.

Concursul Miss Germania în ultimii ani și-a schimbat conceptul. Anterior, participantele trebuiau să meargă pe podium în bikini. Din 2019 au fost puse în prim-plan calitățile femeilor. Totodată, câștigătoarea nu mai poartă o coroană, însă panglica peste umăr rămâne. 

Ucraina intenționează să invite Rusia la un summit de pace. Reacția Kremlinului

Ucraina şi partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta o încheiere a invaziei Moscovei în condiţiile Kievului, a indicat duminică Andrii Yermak, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Elveţia va găzdui un summit la care să se discute o viziune pentru pace a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi prezentată Rusiei la o a doua reuniune la o dată ulterioară, a spus Iermak, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Poate exista o situaţie în care noi împreună invităm reprezentanţi ai Federaţiei Ruse, unde li se va prezenta planul în cazul în care oricine reprezintă ţara agresoare la acel moment va dori în mod real să pună capăt acestui război şi să revină la o pace justă”, a spus el la Kiev într-o conferinţă televizată.

Zelenski şi-a anunţat prima dată formula de pace în noiembrie 2022, la un summit al G20. Aceasta reclamă restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea totală a trupelor ruse.

Kievul a afirmat constant că nu va discuta cu Moscova până când forţele ruse nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Kremlinul a declarat că în prezent nu există o bază de discuţii între Rusia şi Ucraina şi că planul de pace al Kievului este absurd dat fiind că exclude Rusia.

“Surprize-Surprize” la Avon, împreună cu Andreea Marin – Bănică
Articolul anterior
5 modele de brățări în vogă! Tu, pe care le alegi?
Articolul următor