Vladimir Vinokur: „Îmi plac excursiile în beciurile de la Cricova”

Când ajunsese în Moldova, 1 aprilie trecuse deja. Posibil, din acest considerent show-ul lui Vladimir Vinokur a fost intitulat ”C

separator
мех без причины. Nu a fost nevoie de un motiv anume, ca cei veniţi în sala Teatrului de Operă şi Balet să râdă cu poftă, chiar de la primele apariţii ale umoristului pe scenă. Deşi se consideră că oamenii care trăiesc şi câştigă din umor sunt mult prea sobri,  Vladimir Vinokur ne-a convins că este mai vesel în afara lucrului.

Umoristul rus a venit în Moldova în compania trupei sale constituite din 17 persoane. Majoritatea dintre ei nu sunt moscoviţi. Mentorul lor îi consideră talentaţi şi norocoşi, având şanse să cucerească cel mai pretenţios public din Moscova.

Între reprize, l-am rugat să ne ofere un scurt interviu. Eram foarte curioşi să aflăm cum de a reuşit să molipsească de umor o Rusie întreagă, deşi provine dintr-o familie prea puţin implicată în show-uri.

Sunt un norocos care, deşi s-a născut în familia unui constructor şi a unei profesoare, a promis tuturor că va cuceri lumea, şi asta face până în prezent. Consider că părinţii mei m-au susţinut doar moral, în rest, totul ţine de norocul fiecăruia dintre noi.”

Întotdeauna este înconjurat de prieteni. Lev Leşcenco, Alla Pugaciova, Filip Kirkorov sunt printre cei mai apropiaţi. Nu ezită să facă glume pe seama lor. Cel puţin, la Chişinău l-a amintit pe Kirkorov, care cică ar trebui să intre în Guiness Book, pentru că este primul bărbat care a născut. S-a bucurat pentru Pugaciova care şi-a găsit un tânăr şi a glumit pe seama lui Cobzon, care vrea să se pensioneze  şi tot nu-l mai ajută Dumnezeu. Publicul, printre care şi-au făcut loc politicieni, oameni de afaceri, oameni din showbiz, au umplut  sala evenimentului.

„Am fost la Chişinău  de nenumărate ori. Un public mai sensibil şi mai cald nu am văzut. Chiar mi s-a făcut dor. Nu ştiu cum să fac glume pe seama moldovenilor. Mi se pare un lucru prostesc. Nu fac glume de prost gust.

Îmi face  plăcere să vin primăvara aici. Îmi amintesc de acest minunat festival  „Mărţişor”. Frumoase concerte, interesante excursii  în beciurile de la Cricova. Astăzi încă nu am băut nimic. Nici băieţilor din echipă nu le permit alcool. Sunt mult mai sever,  decât un inspector al poliţiei rutiere. În caz că nu se ţin de promisiune… fug din ochii mei şi nu mai au curajul să revină în trupă.”

Text: Olga Chirica

 

O fetiță de 12 ani, în stare gravă la spital. S-a intoxicat cu monoxid de carbon

O fetiţă de 12 ani a ajuns la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la un cazan defect, care funcționa pe bază de combustibil solid. Cazul a avut loc marţi, 21 martie, într-o locuință din localitatea Izvoare, raionul Fălești.

copil-perfuzie-1 | Unica.md

Minora a fost transportată la spital, fiind în stare inconștientă. În prezent, pacienta este în stare gravă, dar stabilă. Potrivit IGSU, incendiu în încăpere nu s-a produs. Cazul este investigat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizarea a surselor de încălzit locuințele, cum ar fi cazanele, dar și sobele alimentate cu combustibil solid și gazos. Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, cetățenii sunt rugați să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Potrivit IGSU, de la începutul anului, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon au avut de suferit 61 de persoane, dintre care 30 de copii, iar o persoană a murit.

Noi reguli anunțate în UE: Tinerii își vor putea lua permisul auto la 17 ani

Tinerii din UE vor putea să susțină examenul pentru obținerea permisului la vârstă 17 ani, anunță comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Însă există câteva condiții.

Potrivit unei directive europene, tinerii vor putea susține examenul pentru obținerea permisului la 17 ani, dar nu vor avea voie să conducă singuri până la vârstă majoratului.

Nouă directiva va introduce și o perioada de proba pentru șoferii tineri, de cel puțin 2 ani de la luarea examenului.

Oficialii europeni vor să introducă și unele măsuri prin care să crească gradul de conștientizare a riscurilor de către șoferi.

Sunt schimbări și în ceea ce privește permisele de conducere. Ar putea fi digitale, iar perioada de valabilitate va crește la 15 ani, în loc de 10, așa cum este acum. Iar aceste documente noi emise într-un stat membru vor fi recunoscute în întreagă Uniune. Acum sunt recunoscute doar permisele auto în format fizic.

Aceste prevederi ar putea intră în vigoare la trei ani de la adoptarea directivei, a precizat Adina Vălean.

Apar regului noi și pentru șoferii de peste 70 de ani. Aceștia ar putea fi nevoiți să își reînnoiască permisele la fiecare 5 ani. În acest fel, vor fi evaluați medical mai des, pentru a vedea dacă au probleme de sănătate și dacă sunt apți să conducă. Ad

Iar pentru șoferii cu permise anulate în țară lor, Comisia Europeană propune interzicerea dreptului de a sofa în toate statele membre ale Uniunii Europene.

sursa

„Îmbrățișează-mă dacă ești contra războiului”. Pentru acest mesaj scris pe un afiș, un tânăr din Ijevsk este cercetat pentru discreditarea armatei ruse

Nikita, 20 de ani, un activist din Ijevsk, vestul Rusiei, a fost reținut de poliție, duminică, 19 martie, în Parcul Kirov, și acuzat de „acțiuni publice care vizează discreditarea utilizării forțelor armate ale Federației Ruse”, relatează Libertatea.ro, conform IdelReal.

„Îmbrățișează-mă dacă ești contra războiului”. Pentru acest mesaj scris pe un afiș, un tânăr din Ijevsk este cercetat pentru discreditarea armatei ruse

Sâmbătă, în parcul Kirov din orașul din Republica Udmurtia, angajații de stat au fost aduși la un „festival” dedicat aniversării anexării Crimeei și sprijinului pentru războiul din Ucraina.

A doua zi, Nikita a mers în același loc cu un afiș în mâini, pe care scris: „Îmbrățișează-mă dacă ești împotriva războiului”. Și chiar a avut succes, mai mulți tineri dialogând cu el. Acțiunea nu a fost pe placul poliției, care l-a săltat și l-a dus la secție, fără nicio explicație. A

fost acuzat de încălcarea articolului 20.3.3 din Codul Contravențiilor Administrative, „acțiuni publice care vizează discreditarea utilizării forțelor armate ale Federației Ruse”. A fost eliberat. Încă nu a fost programată o ședință de judecată.

Videoclipul acțiunii sale s-a răspândit în toată țara. A fost publicat de jurnalista Katerina Gordeeva, de cântăreața Monetocika și de mii de ruși care, probabil, și-ar fi dorit să-l îmbrățișeze pe Nikita.

“Surprize-Surprize” la Avon, împreună cu Andreea Marin – Bănică
Articolul anterior
5 modele de brățări în vogă! Tu, pe care le alegi?
Articolul următor