Vladimir Zelenski cere restricții de călătorie pentru ruşi: ,,Europa este un tărâm al valorilor, nu Disneyland pentru susţinătorii terorii”

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre un nou pachet de sancţiuni pentru Rusia.

Zelenski cere restricții de călătorie pentru ruşi: Europa nu este Disneyland

El consideră că al optulea pachet de sancţiuni trebuie să prevadă restricţii privind vizele acordate turiştilor ruşi, pentru ca aceştia să nu se bucure de ospitalitatea europeană, transmite news.ro.

„Am vorbit cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. A fost, ca de obicei, o conversaţie foarte semnificativă, foarte utilă despre toate aspectele relaţiilor noastre. Mi-am exprimat recunoştinţa pentru sprijinul deja oferit şi pentru eforturile de a limita excesul de profit al Rusiei din petrol şi gaze. Am cerut accelerarea acordării ajutorului financiar către noi, Ucrainei. S-au discutat noi paşi de sancţionare. În special, cred că cel de-al optulea pachet de sancţiuni ar trebui să prevadă decizii de vize paneuropene privind cetăţenii ruşi, astfel încât niciunul dintre cei implicaţi în acest război să nu se poată bucura de ospitalitatea europeană. 

Dacă cetăţenii Rusiei susţin teroarea împotriva Ucrainei, împotriva întregii Europe, dacă urmăresc în tăcere genocidul din Ucraina, nu ar trebui să poată folosi Europa pentru divertisment şi distracţie. Acesta este un lucru moral important. Europa este un tărâm al valorilor, nu Disneyland pentru susţinătorii terorii. Şi restricţiile privind vizele vor demonstra cu siguranţă acest lucru. Lumea liberă trebuie să cheme ruşii la acţiune – la acţiune împotriva celor care au început acest război”, a declarat Zelenski.

Preşedintele Ucraina a a mai spus că a avertizat în repetate rânduri Europa că menţinerea legăturilor „Nord Stream” cu Rusia va fi o problemă care se poate transforma în dezastru în orice moment. „Exact asta s-a întâmplat. Legăturile financiare cu Rusia, dependenţa energetică de Rusia sunt toate lucruri pe care Moscova le foloseşte împotriva Europei. Şi le sunt recunoscător acelor lideri europeni care sunt conştienţi de nivelul ameninţării. Un aspect foarte important al conversaţiei de astăzi cu Ursula von der Leyen este capacitatea Comisiei Europene de a efectua o evaluare rapidă de îndată ce implementăm toate recomandările sale. Lucrăm în fiecare zi pentru aderarea Ucrainei la UE”, a menţionat el.

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

”Bucătarul lui Putin” recunoaște, în premieră, că a fondat grupul de mercenari Wagner, care de mai mulți ani pune în practică planurile Kremlinului

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa lui în special în Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Într-o postare pe reţelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanţi competenţi în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

„La acel moment, 1 mai 2014, a luat naştere un grup de patrioţi care şi-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a afirmat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulţi ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni, ceea ce Moscova a dezminţit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale şi de media ruse de finanţarea grupului Wagner, ai cărui combatanţi au fost văzuţi mai ales în Siria, Libia, Ucraina şi Republica Centrafricană.

Evgheni Prigojin este pe lista de sancțiuni a statelor occidentale

În luna iulie mercenarii Wagner au început să facă recrutări în penitenciarele din Rusia și să caute voluntari pentru războiul din Ucraina în țările din Asia Centrală în contextul pierderilor ridicate suferite de forțele armate ale Moscovei în cursul „operațiunii militare speciale” pe care Vladimir Putin a declanșat-o pe 24 februarie.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

Supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza faptului că firme ale sale se ocupă de catering pentru Kremlin, Prigojin a fost vizat de primul pachet de sancțiuni anunțat de UE pe 23 februarie ca răspuns față de invazia Ucrainei.

Relatări despre faptul că acesta a început să efectueze personal vizite în penitenciarele din Rusia pentru a recruta criminali și infractori au apărut încă din luna august, dar aceasta este pentru prima dată când Prigojin recunoaște că este fondatorul grupui de mercenari Wagner.

sursa: www.hotnews.ro

Medalii de argint și bronz pentru Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică
Articolul anterior
Kremlinul anunță că se pregătește pentru negocieri cu Kievul. Peskov a comunicat despre ce se va discuta
Articolul următor