e-2

Republica Moldova se alătură Săptămânii Verzi Europene

Republica Moldova se alătură Săptămânii Verzi Europene, o acțiune comună la nivel european în domeniul protecției mediului. Campania reprezintă o mișcare prin care atât consumatorii, cât și afacerile, regândesc modul în care utilizează resursele oferite de planetă. 

VIDEO Republica Moldova se alătură Săptămânii Verzi Europene

Multiplele crize prin care trecem, demonstrează nevoia de tranziție a afacerilor la un model durabil care să protejeze sănătatea consumatorilor și a comunităților, să genereze locuri de muncă decente și să oferă resurse verzi atât de necesare timpurilor noastre.

Organizația Internațională a Muncii, prin intermediul proiectului „Stimularea economiei verzi în Republica Moldova”, promovează antreprenoriatul verde iar despre avantajele și impactul acesteia, vă invităm să aflați din video.

O femeie din Capitală, lovită în timp ce traversa strada regulamentar

Un nou accident în Capitală, chiar pe trecerea de pietoni. O femeie de 40 de ani a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada regulamentar. Cazul a avut loc în această după-amiază, la intersecția străzilor Calea Ieșilor și Mesager, scrie www.realitatea.md.

Șoferul este un bărbat de 39 de ani, care conducea o Honda.

Din imagini se vede că în urma impactului femeia a avut nevoie de ajutorul medicilor și a fost transportată la spital.

Vezi cum va arăta un scuar din sectorul Botanica după renovare! Proiectul este realizat cu sprijinul județului Buzău din România

Primăria anunță lucrărilor de reabilitare a Complexului memorial „Cimitirul Eroilor”, de pe bd. Decebal. Costul de implementare a proiectului este de circa 5 milioane de lei.

FOTO Așa va arăta Cimitirul Eroilor după renovare. Proiectul – realizat cu sprijinul județului Buzău din România

Inițiativa este realizat de Primăria Chișinău, în colaborare cu Consiliul Județean Buzău. Se prevede reabilitarea trotuarelor, amenajarea scuarului de formă semicerc cu montarea scaunelor si a coșurilor de gunoi, reconstrucția scării de acces către Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor” și reabilitarea balustradei.

Vor fi restaurați pilonii și peretele de sprijin de pe perimetrul scuarului, se vor crea locuri de parcare, paralel bd. Decebal, va fi montat pavaj tactil, pentru orientarea persoanelor cu dizabilități, se vor instala sisteme de iluminat stradal și va fi amenajat teritoriul adiacent.

În centrul scuarului ar urma să fie instalat un monument în memoria soldaților căzuți în cele două războaie mondiale. Pe coloanele de la intrarea în cimitir vor fi aplicate elemente decorative din același material. O astfel de procedură se va efectua și pe peretele de sprijin de pe perimetrul scuarului.