Vladimir Zelenski spune că 21.000 de mercenari Wagner și-au pierdut viața în luptele din Ucraina

Cel puțin 21.000 de mercenari Wagner au fost uciși în Ucraina în timpul invaziei rusești a țării. Declrația a fost făcută de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Liderul ucrainean spune că gruparea lui Evgheni Prigojin a suferit „pierderi enorme”, mai ales în estul Ucrainei, acolo unde luptau „cele mai puternice” unități ale companiei de mercenari.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Rusia a lansat un nou atac cu drone împotriva capitalei ucrainene, primul din ultimele 12 zile. Reuters a confirmat că s-au auzit explozii asemănătoare cu sunetul sistemelor de apărare aeriană în momentul în care lovesc ținte.

„Trupele noastre au ucis 21.000 de mercenari Wagner doar în estul Ucraina”, a declarat Zelenski, sâmbătă, adăugând că alți 80.000 de mercenari ai grupării lui Prigojin au fost răniți.

„Acestea sunt pierderi enorme pentru Wagner PMC”, a adăugat liderul de la Kiev, care i-a caracterizat pe luptătorii mercenari drept „personal motivat al Armatei Ruse”, majoritatea „pușcăriași care nu mai au nimic de pierdut”.

Afirmațiile lui Zelenski cu privire la pierderile Wagner vin la doar o săptămână de la rebeliunea întreruptă a lui Evgheni Prigojin și de la plecarea acestuia în exil în Belarus.

Viitorul Wagner este, acum, neclar. Luptătorii au primit de la dictatorul rus opțiunea de a se alătura armatei regulate sau pe cea de a pleca în Belarus, unde Lukașenko a spus că îi așteaptă să-i „antreneze armata”.

Astăzi se împlinesc 519 ani de la moartea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, domn al Moldovei (1457-1504)
Articolul anterior
„Și-a pierdut viața încercând să salveze viața lui Serghei”. Mesaje de condoleanțe în memoria agentului de pază Igor Ciofu
Articolul următor