„Vrei să mai calci un copil?!”. Momentul în care un autobuz nu cedează trecerea pe strada de la Ciocana, unde a fost ucisă o elevă

La un pas de tragedie! La aproape 3 luni de la tragedia de la Ciocana, pe aceeași stradă, unde o fată de 12 ani a fost ucisă de un troleibuz, șoferul unui autobuz a fost surprins în timp ce nu cedează trecerea unui copil, scrie tv8.md.

mamaplus

Momentul a fost surprins de o cameră de bord a unei mașini ce se deplasa pe strada Mircea cel Bătrân.

Din imaginile apărute pe rețelele de socializare, se observă cum băiatul s-a asigurat și începe să traverseze strada regulamentar, iar șoferul autobuzului nu cedează trecerea, continuă deplasarea și oprește în stație, la câțiva metri de semnul care indică trecerea de pietoni.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt, Felicia Rusu, a menționat că Parcul Urban de Autobuze s-a autosesizat pe marginea acestui caz.

Autobuzul circula pe ruta nr. 23, iar șoferul a fost identificat.

„Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare cu aplicarea ulterioară a sancțiunile de rigoare”, a comunicat Felicia Rusu.

Amintim că pe 24 martie, un troleibuz a lovit mortal o fetiță de 12 ani la Ciocana, în timp ce traversa strada regulamentar, pe o trecere nedirijată pentru pietoni. 

Șoferița troleibuzului a fost reținută și plasată în arest preventiv în Penitenciarul 13. Ulterior, magistrații Curții de Apel Chișinău au trecut-o în arest la domiciliu. 

Mai târziu, magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus suspendarea pentru un an, a permisului de conducere al șoferiței. Video aici.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Noi măsuri de sprijin pentru familiile cu copii: Tații vor avea dreptul să utilizeze fragmentat concediul paternal
Articolul anterior
Ambasadorul Rusiei, convocat la MAEIE după declarațiile unui reprezentant rus precum că armata rusă este gata să lovească podul de la Giurgiulești
Articolul următor