,,Vrem la mare”. Cozi imense în Chișinău. Moldovenii se testează la coronavirus

Moldovenii pot alege trei direcții pentru a se odihni pe litoral. În acest moment, doar Turcia, Bulgaria și Ucraina ne acceptă. Dacă pe aeroportul din Antalia, turcii practic nu testează pe nimeni, ci doar pe cei cu febră și tuse, Ucraina și Bulgaria cer rezultatele unui test pentru Covid-19, efectuat în ajunul plecării.

separator

Atât bulgarii, cât și ucrainenii cer ca turiștii moldoveni să prezinte un test negativ pentru coronavirus, efectuat cu cel puțin 72 de ore, respectiv 48 de ore în avans. În caz contrar, nu sunt acceptați în țară.

Astfel, conaționalii noștri au luat cu asalt laboratoarele de diagnosticare, formându-se cozi imense unde trebuie să aștepți câteva ore. Se fac și programări, dar deja pentru a doua jumătate a lunii august, potrivit martorilor.

Situația este complicată deoarece nu poți mânca sau bea, acest lucru este necesar pentru acuratețea rezultatelor testului. Utilizatorul facebook, Alexander Chernovsky, a stat la rând la un centru medical din Chișinău, pe strada Testemițanu. Acesta a comentat:

„Pentru a nu face testul la Odessa, puteți să îl faceți la noi, dar … Numărați oamenii (aceasta timp de 1 oră). Apropo, costul testului este mai mare de 900 de lei”.

În plus, pentru bulgari este necesară traducerea în engleză a certificatului de analiză.

sursa: www.kp.md

7 motive pentru a consuma afinele!
Articolul anterior
249 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul următor
Alte articole interesante