Pânâ pe data de 26 august, vremea va fi călduroasă în orele amiezilor. Maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a +29.. +32 de grade Celsius și vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Probabilitatea pentru ploi este redusă. Minimele nocturne se vor situa între +16.. +20 de grade. Datele meteo sunt oferite de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Atenție! Sterilizați biberoanele și echipamentul de alăptare! Un bebeluș a murit din cauza unei pompe de sân contaminată
Specialiștii le reamintesc părinților de nou-născuți să își sterilizeze biberoanele și echipamentul de alăptare, după ce cauza morții unui bebeluș anul trecut a fost legată de o pompă de sân contaminată, scrie avantaje.ro.
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din România a anunțat într-un comunicat, că este vorba despre un băiețel născut prematur, care a murit la 13 zile după ce a fost infectat cu bacteria Cronobacter sakazakii, “probabil transmisă prin laptele exprimat contaminat de echipamentul pompei de sân”.
CDC explică pe site-ul său de internet că atunci când această tulpină de bacterii infectează copiii cu vârsta sub 12 luni, infecția este adesea legată de formulele de lapte praf pentru sugari, din cauza faptului că poate trăi pe suprafețele casnice, cum ar fi blaturile din bucătărie, chiuvetele și apa.
În timp ce moartea sugarului nu a fost legată de formula contaminată, CDC a dezvăluit că pompa de sân folosită în cazul său a fost curățată și dezinfectată, dar uneori asamblată în timp ce era încă umedă.
“Din cauza prezenței pe scară largă a C. sakazakii în mediul înconjurător, persoanele care se ocupă de îngrijirea sugarilor ar trebui să urmeze practici sigure de igienă, preparare și depozitare și să învețe măsuri pentru a proteja sugarii de infecție”, a subliniat CDC, scrie People.
Atunci când nu este mortală, bacteria poate provoca o infecție periculoasă a sângelui (septicemie) și poate umfla mucoasa care înconjoară creierul și măduva spinării (meningită). Specialiștii au mai spus că „persoanele care se ocupă de îngrijirea copiilor ar trebui să fie instruite să curețe și să dezinfecteze temeinic echipamentul pompei de sân”.
Luna trecută, două loturi de formule de lapte au fost retrase de pe piață din cauza preocupărilor legate de contaminarea încrucișată cu bacteria Cronobacter sakazakii.
„Produsele au fost distribuite prin intermediul magazinelor de vânzare cu amănuntul la nivel național în SUA, Guam și Puerto Rico”, a anunțat Food and Drug Administration într-un comunicat de presă, mai scrie sursa citată anterior.
Producătorul formulei de lapte praf a explicat în comunicat că retragerea a fost făcută din „exces de precauție” și că nu au fost raportate incidente de îmbolnăvire. De asemenea, testarea loturilor de lapte praf nu a indicat prezența bacteriei.
Capodopera ”David” a lui Michelangelo ar avea penisul diferit dacă ar fi sculptată astăzi. Află de ce
Capodopera David a lui Michelangelo ar arăta FOARTE diferit dacă ar fi sculptată astăzi! Dimensiunea penisului „ideal’ a crescut în istoria recentă, arată analiza operelor de artă masculină nud, scrie avantaje.ro.
David este o sculptură celebră, capodoperă a Renașterii, creată între 1501 și 1504 de artistul italian Michelangelo. Este o statuie de marmură albă care măsoară 4,34 metri (5,17 metri împreună cu soclul) a unui bărbat nud. Statuia îl reprezintă pe eroul biblic David.
Statuia a fost realizată dintr-un bloc de marmură albă de Carrara, abandonată după eșecul altor sculptori. Michelangelo a știut să profite din plin de dimensiunea blocului de marmură și să forțeze unul din defecte (o spărtură în care artistul a săpat spațiul dintre brațul drept și tors) în favoarea sa. Michelangelo l-a reprezentat pe David cu praștia în mână, chiar înainte de lupta cu Goliat. Inițial plasat în fața clădirii Palazzo Vecchio, în Piazza della Signoria, originalul se află, din 1873, expus la Galleria dell’Accademia din Florența.
Recent, oamenii de știință au studiat dimensiunea penisului în lucrări de artă din Renaștere până în prezent.
Ei au descoperit că reprezentările penisului au devenit mai mari în timp.
Imaginile contemporane cu penisuri foarte mari ar putea contribui la „sentimentul de inadecvare la bărbați’.
Statuia David a lui Michelangelo este bine cunoscut pentru “bărbăția” sa mică
Se spune că dacă artistul renascentist și-ar fi creat sculptura în zilele noastre, cel mai probabil ar fi folosit mai multă marmură pentru zona intimă a lui David, spun antropologii.
Oamenii de știință care au analizat dimensiunea penisului în lucrări de artă din perioada Renașterii și până în prezent au descoperit că dimensiunea penisului s-a mărit în timp.
“În picturile care înfățișează bărbați nuzi, dimensiunea penisului a crescut treptat de-a lungul ultimelor șapte secole, și mai ales după secolul al XX-lea”, au spus cercetătorii de la Universitatea Selcuk și Universitatea Biruni, din Turcia.
Iar imaginile contemporane ale penisurilor mari ar putea contribui la „sentimentele de inadecvare și nemulțumire la bărbații moderni’, au spus cercetătorii, care a analizat 160 de lucrări de artă cu bărbați nud, create de 99 de artiști din 21 de țări. Ei au ales să studieze picturile din perioada Renașterii (1400-1599) încoace pentru că atunci „oamenii au devenit un punct central în pictură, iar imaginile create au încercat să reflecte frumusețea ideală a formei umane’.
„Ca urmare a influenței reduse a Bisericii asupra artei, imaginile nud au fost adesea reprezentate în această perioadă’, au spus aceștia.
Primele exemple cunoscute de imagini falice din artă datează din epoca de piatră, cu aproximativ 30.000 de ani în urmă.
Figuri umane primitive cu cap, trunchi, membre și penis au fost găsite pe pereții peșterilor din Asia Mică, lângă orașul Mersin, în spațiul unde se află acum Turcia.
„De-a lungul istoriei, ilustrațiile penisului au avut diferite semnificații’, a scris echipa turcă în lucrarea lor de cercetare, publicată în revista de urologie BJUI.
„Cu toate acestea, dimensiunea penisului ideal pare să fi crescut în lungime de-a lungul istoriei mai recente, în special în secolele 20 și 21; această schimbare este observată în mod clar în picturile cu nud masculin din această perioadă.”
„Evoluțiile reprezentării artistice a penisului către un ideal mai mare, posibil nerealist, în mass-media contemporană ar putea contribui la sentimentele de inadecvare și nemulțumire față de dimensiunea penisului la bărbații moderni.“
„Sunt necesare studii suplimentare pentru a defini motivațiile și consecințele acestei percepții a penisului în prezent’.
Un studiu din 2006 la care au contribuit peste 50.000 de oameni, publicat în revista Psychology of Men & Masculinity, a constatat că doar 55% dintre bărbați erau mulțumiți de dimensiunea penisului.
Iar un studiu din 2018, publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Impotenței, a constatat că dimensiunea penisului mică este un factor de risc pentru disfuncția erectilă.
Peste 24.000 de persoane au murit într-o singură lună în România! Ce se întâmplă?
Populația României scade vertiginos. La începutul anului 2023 peste 24.000 de persoane au murit într-o singură lună, scrie avantaje.ro.
Conform Institutului Național de Statistică sporul natural s-a menţinut negativ în luna ianuarie 2023, numărul persoanelor decedate fiind de 1,7 ori mai mare decât cel al născuţilor-vii, arată datele publicate, miercuri, de INS.
Numărul născuţilor-vii înregistrat în luna ianuarie 2023 a fost mai mic cu 288 comparativ cu aceeaşi lună din 2022.
Conform INS, în ianuarie 2023 s-a înregistrat naşterea a 13.881 copii, cu 651 mai mulţi copii decât în luna decembrie 2022. Numărul deceselor înregistrate în luna ianuarie 2023 a fost de 24.236 (12.663 bărbaţi şi 11.573 femei), cu 532 decese (262 bărbaţi şi 270 femei) mai multe decât în luna decembrie 2022. Numărul deceselor copiilor cu vârstă sub 1 an, înregistrate în luna ianuarie 2023 a fost de 85 copii, în scădere cu 17 faţă de luna decembrie 2022.
În luna ianuarie 2023, 67,1% din totalul numărului de decese s-a înregistrat la persoanele cu vârstă de cel puţin 70 ani (10061 decese, reprezentând 41,5%, la persoanele în vârstă de 80 ani şi peste; 6194 decese, reprezentând 25,6% la persoanele de 70-79 ani) şi 18,0% reprezentând 4369 decese la persoanele în vârstă de 60-69 ani. La polul opus, cele mai puţine decese au fost înregistrate la grupele de vârstă 0-4 ani (100 decese), 20-29 ani (87 decese) și 5-19 ani (76 decese).
Care au fost principalele cauze de deces? După cauza principală de deces, cele mai multe persoane decedate în luna ianuarie 2023 au avut drept cauze: bolile aparatului circulator (13.345 persoane, reprezentând 55,1%); tumorile (4.101 persoane, reprezentând 16,9%); bolile aparatului respirator (2.688 persoane, reprezentând 11,1%).
În luna octombrie 2022, în contextul pandemiei de COVID19, s-a înregistrat cel mai mare număr de decese din întreaga perioadă de pandemie. În anul 2022, cel mai mare număr de decese s-a înregistrat în luna februarie.