Vremea se răcește în acest weekend. Cât va coborî mercurul din termometre

Valori termice de până la 15 grade Celsius, fără precipitaţii, cu îngheţuri nocturne, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) în acest sfârşit de săptămână.

Conform meteorologilor, sâmbătă şi duminică, 9-10 octombrie, se aşteaptă valori termice încadrate între 10-15 grade Celsius, ziua, şi minus 3 – plus 7 grade, noaptea. Mai cald, va fi tradiţional în sudul ţării, scrie moldpres.md.

Tendințele meteorologice din weekend se menţin şi luni, 11 octombrie, când se așteaptă vreme rece, însă cu cer preponderent însorit. De marţi, în toată ţara se aşteaptă ploi care vor ţine până joi.

Până la 11 octombrie, SHS a anunţat Cod Galben de înghețuri. Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-3°С și izolat în aer de -1..-2°C.

Până la 12 octombrie, este valabilă şi avertizarea hidrologică de scurgere scăzută, în bazinul râului Prut. În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut se va menţine scurgerea scăzută cu 45-50% din valorile medii multianuale. În acest context, autorităţile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Un japonez a fost prins în drum spre Republica Moldova cu echipament de spionaj
Articolul anterior
14 oameni au murit în Rusia după ce au consumat alcool contrafăcut
Articolul următor