William, Harry și soțiile lor au apărut împreună în public la Windsor

Prințul și prințesa de Wales, William și Catherine, și ducele și ducesa de Sussex, Harry și Meghan, au avut o apariție surpriză, sâmbătă, la castelul Windsor. Ei au ieșit împreună în fața castelului pentru a le mulțumi sutelor de oameni care se adunaseră acolo ca să-i aducă un omagiu Reginei. Au petrecut alături de public peste 40 de minute, scrie digi24.

 William, Harry și soțiile lor au apărut împreună în public la Windsor. CNN: Prințul William întinde ramura de măslin

Este prima lor apariție publică de la moartea Suveranei și prima apariție, împreună, a celor doi frați și a soțiilor lor după mai bine de doi ani. Ultima dată au fost văzuți în această formulă de Ziua Commonwealth-ului, pe 9 martie 2020.

La ceremonia religioasă pentru Jubileul de Platină al reginei, din iunie, William, Harry, Kate și Meghan, au luat parte, dar au venit separat și nu au fost văzuți stând împreună. În plus, Harry și Meghan nu au apărut la Jubileu alături de Regină în momentul în care familia a salutat publicul din balconul regal.

Apariția celor două cupluri, sâmbătă, nu a fost anunțată în prelabil și a venit ca o surpriză, mai ales că de luni de zile se fac speculații că ar fi o ruptură în cadrul familiei.

Potrivit CNN, prințul de Wales le-a întins o ramură de măslin fratelui său și cumnatei sale. El i-ar fi invitat pe ducele și ducesa de Sussex să i se alăture, lui și soției sale, Catherine, cu puțin timp înainte de a merge în fața castelului Windsor pentru a saluta publicul venit acolo.

Corespondentul regal al CNN, Max Foster, consideră că acesta este „un moment uriaș”, care este primit extraordinar de bine de public. Este prima dată când publicul i-a văzut pe cei doi frați împreună de la moartea bunicului lor, prințul Philip, în aprilie 2021, și mai ales când cei doi frați, alături de soțiile lor, sunt văzuți în public vorbind și interacționând.

Ei au plecat de la Windsor în uralele publicului. Oamenii sunt încântați să vadă unitate în familia regală în acest moment de răscruce pentru monarhie, care și-a pierdut suveranul cu cea mai lungă domnie.

Apariția celor doi frați și a soțiilor lor împreună intervine în ziua în care Charles al III-lea, tatăl lor, a fost proclamat noul Rege al Regatului Unit, iar William a devenit prinț moștenitor.

William, Prinţul de Wales, moştenitorul tronului britanic, i-a adus un omagiu bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, într-o declaraţie publicată sâmbătă de Palatul Kensington. „Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice. Eu, însă, am pierdut o bunică. Şi, deşi voi plânge pierderea ei, mă simt totodată incredibil de recunoscător”, a transmis prințul de Wales.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie.

Patriarhul Kirill le spune rușilor că dacă vor muri în Ucraina vor fi iertați de toate păcatele

Soldații ruși care vor muri luptând în Ucraina vor fi iertați de toate păcatele, a afirmat Patriarhul Kirill în timpul predicii de duminică, scrie Digi24.

„Sțim că foarte mulți mor astăzi pe câmpul de luptă. Biserica se roagă ca această bătălie să se termine cat mai curând posibil, astfel încât să nu se mai omoare frații între ei, în acest război fratricid.

În același timp, Biserica crede că dacă cineva, împins de datorie și de nevoia de a-și onora jurământul, rămâne loial vocației sale și moare în îndeplinirea datoriei sale militare, atunci el, fără îndoială, face o faptă care este egală cu sacrificiul. El se sacrifică pentru alții, și, prin urmare, credem că această jertă curăță toate păcatele acelei persoane”, a afirmat duminică Patriarhul Kirill, potrivit Ukrainska Pravda. 

După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe cetățenii Rusiei să meargă să lupte în războiul din Ucraina.

Patriarhul Kirill al Rusiei i-a încurajat pe ruși să nu le fie frică de moarte și să meargă la război. „Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Kirill.

O studentă a UTM a câștigat cel mai prestigios premiu din Europa pentru designul inovativ al unui ambalaj din carton

Dintre cei 800 de participanți la concursul The European Carton Excellence Award din peste 100 de universități, 20 de finaliști, printre care cinci premii speciale – studenta Oxana Zaporoniuc, Departamentul „Design industrial și de produs”, Facultatea de Design, UTM, sub egida a două cadre didactice – conf. univ. Valeriu Podborschi, șef departament, și asist. univ. Mircea Zubcu – a câștigat cel mai prestigios premiu din Europa pentru ambalajele din carton, venind cu o idee inedită în susținerea economiei circulare, cum ar fi reciclabilitatea și biodegradabilitatea cu promovarea produselor eco.

O studentă a UTM a câștigat cel mai prestigios premiu din Europa pentru designul inovativ al unui ambalaj din carton

Designul ambalajului câștigător – Gift Packaging for Liquids (ambalaj cadou pentru lichide) – se bazează pe obiectivul de a evita utilizarea inutilă a ambalajului, de a proteja produsul și de a permite afișarea atractivă pe raft a containerului în sine. Acesta captează atenția pe rafturi, folosește o cantitate minimă de material de ambalare și vine cu o funcție inteligentă de blocare pentru a asigura o protecție sigură a produsului.

Juriul a atestat invenția tinerei studente ca fiind una dintre cele mai inovatoare soluții pentru problemele consumatorilor, creând experiențe unice cu ambalaje din carton. Acest design este un exemplu foarte bun de utilizare a întregului potențial al cartonului. Este foarte simplu și intuitiv. Ambalajul necesită foarte puțin material și remarcă produsul foarte bine, dar și îl protejează de pericolele transportului, cum ar fi căderea. În cazul de față, juriul a simțit cu adevărat că această soluție merită a fi acceptată ca fiind una dintre cele mai bune invenții ale anului la nivel european.

Designurile devin din ce în ce mai sofisticate și mai diverse, cu un accent mai mare pe manipularea consumatorilor și pe utilizarea materialelor, cu introducerea valorilor ecologice pentru o dezvoltare durabilă cu circularitate, veritabile simboluri ale schimbării prin intermediul cartonului, ca fiind unul dintre cei mai buni mediatori ai valorii mărcii – atât pentru articolele de lux, cât și pentru produsele de zi cu zi.

Premiul obținut European Carton Excellence Award este cel mai prestigios din Europa pentru ambalajele din carton.

sursa: www.utm.md

Moscova publică primele „rezultate” ale referendumurilor ilegale: 93% – pro

„Sociologii” ruși au anunțat primele „rezultate” ale referendumurilor de anexare – în regiunea Zaporojie, în prima zi a votului, 93% din voturi ar fi în favoarea anexării regiunii la Rusia. Aceste așa-zise rezultate au fost oferite de Institutul Republican pentru Cercetare Politică și Sociologică din Crimeea, a anunțat presa de stat din Rusia.

„500 de locuitori au fost sondați în prima zi de vot la referendumuri, în 23 septembrie 2022. Dintre cei care au participat la referendum și au răspuns la întrebare, 93% au susținut alăturarea regiunii Zaporojie la Federația Rusă, în timp ce 7% au susținut statutul ucrainean actual al regiunii”, susțin rușii.

În jur de 236.000 de cetățeni ai așa-zisei „Republici Populare Donețk”, unul dintre cvasi-statele inventate de ruși pe teritoriul Ucrainei, au votat în referendumul pentru anexarea teritoriului la Rusia. În jur de 1.000 dintre aceștia ar fi votat pe teritoriul biroului de reprezentanță al regiunii separatiste, aflat la Moscova, a anunțat așa-zisa ambasadoare Olga Makeeva, citată de Digi24.

„Dacă vorbim de cetățenii Republicii Populare Donețk, atunci peste o mie au votat pe teritoriu ambasadei în ultimele două zile. Dacă vorbim de întreaga Federație Rusă, atunci în jur de 236.000 de cetățeni au votat în ultimele două zile”, a spus Makeeva.

Procedura de „alăturare” a așa-ziselor „republici populare” Lugansk și Donețk și a teritoriilor ocupate de ruși în Ucraina după 24 februarie, Herson și Zaporojie, ar putea să aibă loc în data de 30 septembrie, scrie, duminică, presa rusească. Conform presei rusești, se așteaptă ca Putin să se adreseze parlamentului rus în aceeași zi.

O nouă lovitură pentru Shakira: Un tânăr pretinde că este fiul ei și cere să fie recunoscut
Articolul anterior
Un tătic din Chișinău a făcut senzație la iUmor! A relatat momente amuzante inspirate din viața de părinte
Articolul următor