Zaharova: ,,În spatele deciziei privind partidul Șor se află Occidentul”

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a spus că „Occidentul colectiv” se află în spatele deciziei privind neconstituţionalitatea Partidului „Şor”.

Zaharova: În spatele deciziei privind partidul Șor se află Occidentul

Despre acest lucru ea a declarat, miercuri, în cadrul unui briefing săptămânal la Moscova, transmite Infotag.

Comentând evenimentele din Moldova, ea şi-a exprimat îngrijorarea faţă de decizia Curţii Constituţionale, care a recunoscut, luni, Partidul „Şor” drept ilegal.

„Există temeri că o practică similară de interzicere ar putea fi aplicată faţă de alte partide de opoziţie. Pot doar să confirm aceste temeri, aşa va fi, nu se vor opri aici. Experţii consideră că acţiunile autorităţilor cu greu ar fi fost posibile fără sprijinul şi patronajul activ al „Occidentului colectiv”, care, de fapt, se află în spatele Maiei Sandu. Adică: occidentalii încearcă să transforme Moldova într-o altă Ucraina cu ajutorul Chişinăului oficial”, a spus Zaharova.

Luni, Curtea Constituţională a declarat Partidul „Şor” neconstituţional. Anterior, preşedintele Comitetului Dumei de Stat, Leonid Sluţki, a susţinut public Partidul „Şor” şi liderul acestuia, declarându-l „principalul partener al Rusiei în Moldova”.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Reacția MAEIE după ce un guvernator rus a amenințat Republica Moldova
Articolul anterior
Mesajul lui Cătălin Lungu! Actorul este îndoliat, se retrage pentru o perioadă din public: ,,Tata a murit. Tânăr, neașteptat”
Articolul următor