Zborurile interne din China au revenit la nivelul dinaintea pandemiei de coronavirus. Europa mai are de așteptat cel puțin 4 ani

Zborurile interne ale Chinei au revenit la nivelurile înregistrate în perioada pre-COVID, conform raportului Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO) și Organizației Europene pentru Siguranța Navigării Aeriene (Eurocontrol).

separator

Cel mai recent buletin publicat de ICAO, pe 28 octombrie, arată că traficul intern de pasageri din China s-a recuperat la nici un an de la debutul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în raportul intitulat ”Efectele coronavirusului în aviația civilă: Analiza impactului economic”, se menționează că țara cu o populație de 1,4 miliarde de locuitori nu doar că a egalat numărul de zboruri din perioada pre-COVID, dar a reușit chiar să majoreze capacitatea oferită.

Cel mai recent raport ICAO: se observă faptul că numărul de locuri din avioane din 2019 (linia verde) a fost depășit de numărul din 2020 (linia albastră), după un minim înregistrat în februarie 2020, pe măsură ce economia Chinei s-a revigorat.

Spre comparație, în Europa, graficul privind modificarea capacității arată că numărul locurilor din avioane este departe de a-l egala pe cel din perioada pre-COVID.

Graficul ICAO arată că în Europa nici în cel mai optimist scenariu lucrurile nu ar putea egala situația dinaintea pandemiei de coronavirus în perioada următoare. Totodată, și raportul Eurocontrol, publicat ieri, vine să confirme datele ICAO.

Traficul aerian din Europa va reveni la normal cel mai devreme în 2024.

Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene a lansat o nouă prognoză privind posibila evoluție a traficului aerian în Europa în următorii 5 ani. Astfel, abia din 2024, traficul aerian din Europa ar putea reveni la nivelul dinaintea pandemiei, iar asta doar într-un scenariu optimist, potrivit Eurocontrol.

În cel de-al doilea scenariu, cel mai probabil conform sursei citate, traficul din 2024 ar fi doar la 92% din cifra din 2019.

sursa: www.libertatea.ro

Pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol vine la Chișinău

Situația în domeniul energetic și asigurarea cu gaze naturale vor fi discutate, pe 2 decembrie, de către vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, cu așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalie Ignatiev.

VITALY IGNATIEV CONGRATULATED HEAD OF THE ABKHAZIA MFA ON THE DAY OF THE  FOREIGN POLICY DEPARTMENT FORMATION | Новости Приднестровья

Potrivit Biroului politici de reintegrare, întrevederea va avea loc la Chișinău, transmite Tv8.md.

În cadrul acestei întrevederi vor mai fi abordate subiecte legate de vulnerabilitățile la care sunt expuși locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și problema asigurării liberei circulații.

Europenii devin tot mai săraci. Țările în care populația își achită cu dificultate facturile

Ultimele statistici publicate de Eurostat arată că populația din mai multe state europene are mari dificultăți în a-și achita facturile la timp din cauza prețurilor în creștere continuă.

Europenii devin tot mai săraci: Populația își achită cu greu facturile

Majoritatea cetățenilor din statele membre UE care au participat la colectarea trimestrială de date privind condițiile de viață în Uniunea Europeană au raportat dificultăți tot mai mari de a plăti facturile, comparativ cu trimestrele precedente, reflectând creșterea prețurilor de la începutul anului 2022, precizează Eurostat, transmite adevarul.ro.

Proporţia din populaţia UE care reuşeşte cu greu sau foarte greu să-şi acopere cheltuielile este în creştere, a constatat agenţia de statistică a blocului comunitar, pe baza datelor din 10 ţări membre pe al doilea trimestru al lui 2022.

Bulgarii sunt în cea mai precară situaţie din ţările cuprinse în studiu, 39,8% dintre respondenţi afirmând că se confruntă cu greutăţi sau cu mari greutăţi în a-şi acoperi cheltuielile necesare traiului.

Cel puţin unul din cinci locuitori ai UE se afla într-o astfel de situaţie în Bulgaria, Slovacia, Italia şi Franţa, în al doilea trimestru al anului în curs, arată Eurostat.

Finlandezii sunt cel mai puţin afectaţi de grijile financiare, doar 11% dintre ei raportând dificultăţi mari sau pur şi simplu dificultăţi şi 40,5% afirmând că reuşesc să facă faţă cheltuielilor uşor sau foarte uşor.

Majoritatea respondenţilor au spus că veniturile lor au fost stabile sau au crescut în perioada analizată.

Au furnizat date Belgia, Bulgaria, Irlanda, Franţa, Italia, Luxemburg, Austria, Slovenia, Slovacia şi Finlanda, a mai precizat Eurostat.

România are o putere medie de cumpărare de 8.017 euro pe cap de locuitor în acest an, cu 51% sub media europeană.

România se clasează pe locul 31 din cele 42 de țări incluse în cercetare. Potrivit studiului GfK Purchasing Power Europe 2022 puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în Europa este de 16.344 euro.

Puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în Europa în 2022 este de 16.344 EUR.

Cu toate acestea, există diferențe mari între cele 42 de țări: Liechtenstein, Elveția și Luxemburg au o putere de cumpărare semnificativ mai mare decât restul Europei, în timp ce puterea de cumpărare în Kosovo, Moldova și Ucraina este cea mai scăzută.

Liechtensteinienii au un buget disponibil pentru cheltuieli și economii de peste 43 de ori mai mare decât ucrainenii.

Acestea sunt câteva dintre rezultatele studiului recent lansat „GfK Purchasing Power Europe 2022”.

Starea de urgență economică în Transnistria, prelungită cu 30 de zile

Așa-numitul Soviet Suprem de la Tiraspol a prelungit starea de urgență economică cu încă 30 de zile în regiunea transnistreană, până pe 31 decembrie 2022, transmite Ziarul de Garda.

Starea de urgență economică în Transnistria, prelungită cu 30 de zile

„Într-adevăr, situația nu s-a stabilizat. Sectorul economic are de suferit, bugetul are de suferit, întreprinderile sunt stopate. În acest sens, decizia președintelui este de înțeles”, a declarat pretinsul președinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol, Alexander Korshunov.

La mijlocul lunii octombrie, așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a decretat stare de urgență economică în regiunea transnistreană după ce concernul rus Gazprom a redus cu 30% livrările de gaze naturale către Moldovagaz, deficitul pentru luna curentă fiind de 36,9 milioane de metri cubi de gaze naturale.

În Polonia se închid teatrele, cinematografele și magazinele neesențiale. Toți elevii trec la ore online
Articolul anterior
Șoferii nu mai pot parca pe străzile Alexandr Puşkin şi Bănulescu Bodoni. Aici sunt instalate bănci pentru pietoni și ghivece cu flori
Articolul următor