”Zdob și Zdub” debutează în cinematografie

După ce au cucerit publicul din România și Rusia, băieții de la ”Zdob și Zdub” au revenit la Chișinău, pentru a surprinde fanii autohtoni. Prima surpriză pentru fani va avea loc astăzi, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, unde formația ”Zdob și Zdub” va cânta în duet cu interpreta, actrița și prezentatoarea din Rusia – Jasmin.

separator
zdob-si-zdub1

Cea de a doua surpriză pe care au pregătit-o pentru publicul de la Chișinău, este faptul că Zdubii vor debuta în cinematografie. Mâine, pe 6 martie, la cinematograful Odeon (Chișinău), va avea loc proiecția filmului documentar „Mama Illegal”, a cărei coloană sonoră a fost realizată de formația Zdob și Zdub. „Mama Illegal” a câştigat în 2012 premiul mare la Festivalul Filmelor despre Drepturilor Omului „One World” de la Bruxelles, beneficiind şi de alte selecţii oficiale şi nominalizări.

Filmul documentar „Mama Illegal” urmăreşte parcursul a trei femei din RM care îşi părăsesc copiii în căutarea locului de muncă în Austria şi Italia. Filmul acoperă o perioadă de 7 ani şi oferă o perspectivă autentică asupra sărăciei, separării şi singurătăţii acestor femei şi a copiilor lor; de asemenea, acesta scoate la iveală prejudecăţile şi stereotipurile care domină opinia publică.

Proiectarea filmului va fi urmată de o dezbatere publică despre costurile sociale ale migraţiei, moderată de către realizatorul TV Vitalie Dogaru. Evenimentul va beneficia de prezența regizorului, Ed Moschitz.

Text: Natalia Bodiu

Cele mai noi tendințe pentru nuntă în 2013!
Articolul anterior
“AROMA” – ingrediente naturale în fiecare produs
Articolul următor
Alte articole interesante