Zece designeri autohtoni şi doi din Ucraina şi-au prezentat colecţiile. Au adus pe podium haine pentru orice gust şi buzunar

Zece designeri de modă autohtoni şi doi din Ucraina şi-au prezentat aseară cele mai noi colecţii în cadrul ediţii de primăvară „Moldovan Brands Runway”. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Patronală din Industria Uşoară, în parteneriat cu Ukrainian Fashion Week cu sprijinul financiar al USAID, scrie tvrmoldova.md.

Efectele crizei economise se simt in pretul noilor creatii dar designerii nu au făcut economie la pasiune, bun gust și ingeniozitate. Ei au adus pe podium haine pentru orice gust şi buzunar.

DARYA GOLNEVA, reprezentant firmă: „Pentru noi e important ca fiecare haină să reprezinte cultura noastră locală. De exemplu, această haină este una simplă, uşor de purtat şi pentru orice figură. Doar că noi am adăugat această pânză, ne-am inspirat de la Constantin Brâncuşi şi anume Coloana Infinitului.”

Războiul a afectat activitatea multor creatori de modă din Ucraina.

IRINA DANILEVSCAIA, directorul evenimentului „Ukrainian Fashion Week”: „Noi nu putem organiza Ukrainian Fashion Week în Ucraina, iar din această cauză designerii noştri îşi prezintă colecţiile la defilări şi diferite evenimente din Europa şi chiar în SUA.”

„Moldovan Brands Runway” facilitează promovarea brand-urilor autohtone și deschide noi oportunități de afaceri pentru antreprenorii din Republica Moldova. Asigură, de asemenea, conectarea producătorilor din industria uşoară din Republica Moldova şi Ucraina, pentru a promova brandurile autohtone în toată lumea.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: „Industriile creative este o nişă care trebuie ocupată cât mai repede. Lumea s schimbă şi se schimbă foarte repede. Despre ce este Moldova depinde de noi şi trebuie să ne găsim specificul nostru, stilul nostru.”

MARCELA LOZOVANU, organizator eveniment „Moldovan Brands Runway”: „Să-i promovăm. Să promovăm colecţiile. Să promovăm acele branduri care produc aici acasă, care crează locuri de muncă, ridică economia ţării şi respectiv este o mândrie pentru poprul din Republica Moldova.”

Evenimentul „Moldovan Brands Runway” se află la prima ediţie.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Bărbat înjunghiat mortal în Germania, după o dispută pentru un loc într-un carusel
Articolul anterior
Și-a exploata sexual concubina și o obliga să fure bunuri de la locul de muncă. Ce pedeapsă a primit bărbatul
Articolul următor