Zeci de copii au fost loviţi pe zebre de la începutul anului

50 de copii, loviți de mașini pe trecerea pietonală de la începutul anului 2021.

50 de copii au fost loviți de mașini în timp ce încercau să traverseze strada pe trecerea pietonală de la începutul anului 2021. Dintre ei, 35 au ajuns la spital cu diferite traumatisme, scrie www.publika.md. De cele mai multe ori, șoferii nu au acordat prioritate minorilor. Odată cu începerea noului an școlar, riscul accidentelor în care sînt implicaţi copiii creşte pe trecerile pietonale din preajma instituțiilor de învățămînt. Părinţii care îşi duc copiii la Liceul „Ştefan cel Mare” de pe strada Florilor din Capitală stau zilnic cu frica în sîn.

Chiar dacă sînt mici, şcolarii afirmă că traversează strada cu ochii în patru, mai ales că sînt şoferi care le taie calea.

Conducătorii auto care au încălcat regulamentul s-au ales cu amenzi de pînă la 1500 de lei. Aceştia au spus că nu au observat pietonii.

Oamenii legii i-au atenţionat pe şoferi şi i-au îndemnat pe părinţi să fie prudenţi în trafic. De la începutul anului, poliţiştii au amendat circa 5800 de şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor.

Statul francez suportă cheltuieli uriașe pentru a supraveghea un deținut periculos
Articolul anterior
Aventura unui adolescent s-a încheiat trist după ce a ajuns cu maşina într-o râpă
Articolul următor