,,Zeci de mii de euro”, picaţi din cer în curtea unui bărbat

Un bărbat din Arad s-a trezit cu 20 de mii de euro în curte. Nu sub formă de bani lichizi, ci sub forma unui uliu dresat pentru vânătoare. Pasărea, care are o valoare enormă pentru vânătorii pasionaţi, fugise tocmai din Slovacia şi a fost atrasă de porumbeii din curtea arădeanului. Proprietarul cinstit va înapoia valoroasa pasăre, scrie Observator.

Frumos, cu un penaj impecabil, extrem de ascultător, dar şi înfometat. Aşa a descris uliul, în cateva cuvinte, arădeanul care a găsit pasărea la el în curte. „A venit copilul şi a spus că a prins un uliu. Era înfometat, l-am băgat într-o cuşcă, i-am dat să mănânce şi după aia am început să vedem care-i problema”, povesteşte Cristian Ciumpe.

Bărbatul a văzut imediat că pasărea este dresată să răspundă la comenzi. „L-am ţinut pe mână, era cuminte. Am văzut că avea GPS pe el, avea clopoţei cu şnur la picior şi m-am gândit că nu era sălbatic. Mi-am dat seama că e al cuiva”, adaugă el.

S-a gândit un moment chiar să-l păstreze. Şi-a dat seama însă că uliul are deja un stăpân. „Am căutat GPS-ul pe net, pe google, era foarte scump. Se vedea că pasărea e întreţinută. Ne-am dat seama că pasărea e valoroasă”, spune soția.

Aşa a început aventura de a găsi stăpânul păsării. Uliul fusese cumpărat din Portugalia şi era folosit la vânătoarea de potârnichi. Zburase tocmai din Slovacia, unde proprietarul îl căuta disperat.

„Din câte ştiu eu, preţurile pleacă de la 20.000 de euro în sus, e un sport foarte scump. Din discuţiile cu proprietarul, era foarte îngrijorat legat de starea de sănătate, a vrut să ştie dacă toate penele sunt la locul lor”, mărturiseşte Radu Silviu, medic veterinar.

În cele din urmă, uliul a ajuns la proprietarul său din Slovacia. Acesta a trimis un curier pentru recuperarea păsării.

Primăria din Durleşti lansează două linii de transport public. O călătorie va costa 5 lei
Articolul anterior
Ludmila Bălan și soțul ei sărbătoresc 43 de ani de căsnicie. Mesajul emoționant al artistei
Articolul următor
Alte articole interesante