Zeci de mii de francezi au luptat pentru a salva de la moarte un motan, blocat timp de 11 zile într-o clădire avariată

Povestea motanului Marius, care i-a ţinut pe francezi cu sufletul la gură timp de 11 zile, are parte de un final fericit. După ce o clădire din oraşul Dieppe s-a prăbuşit pe 12 octombrie, pisica a rămas blocată în apartamentul stăpânului, într-o clădire vecină ameninţată la rândul său cu demolarea.

Prăbuşirea unei clădiri din oraşul francez Dieppe a prins la mijloc un suflet nevinovat. Timp de 11 zile, motanul Marius a rămas blocat în clădirea vecină, aflată la rândul ei pe cale să se prăbuşească. Dar a avut noroc: nu a fost abandonat nicio secundă de stăpânul său, care a luptat din răsputeri pentru a-şi recupera animalul de companie alături de care a petrecut mai bine de un deceniu din viaţă.

Exemplu de solidaritate umană: 79.000 de semnături pentru salvarea pisicii

Puşi în faţa riscului, pompierii francezi au refuzat iniţial să intervină pentru a salva felina, relatează Le Parisien.

Însă stăpânul lui Marius nu s-a dat bătut şi a făcut presiuni asupra autorităţilor, dornic să-şi strângă în braţe companionul din ultimii 11 ani de viaţă. Aşa că a lansat o petiţie online care a strâns în scurt timp peste 79.000 de semnături!

Oamenii s-au mobilizat, cuprinşi de spiritul solidarităţii, şi au ajutat la eliberarea zonei ce rămăsese plină de dărâmături. Astfel, salvatorilor le-au fost create condiţii pentru recuperarea pisicii captive în clădirea şubredă.

Postarea ce prezenta cazul lui Marius a fost intens distribuită pe reţelele de socializare, iar ecoul luptei pentru salvarea animalului a răsunat în mediul online până în punctul în care pompierii nu au mai avut de ales şi au acceptat să intervină. Nu au avut succes de la prima încercare, însă cu perseverenţă şi un strop de creativitate au reuşit să ademenească motanul afară din apartament, cu ajutorul unei cuşti cu mâncare. Foamea a învins reticenţa pisicii, care a păşit în braţele salvatorilor şi a ajuns, într-un final, alături de stăpânul său iubitor.

sursa

Dani Oțil și soția sa și-au botezat astăzi băiețelul. Primele imagini de la eveniment
Articolul anterior
O șoferiță și copilul ei, răniți grav într-un accident pe traseul Chișinău-Strășeni
Articolul următor
Alte articole interesante