Zeci de țări au semnat, la Paris, acordul pentru o inteligență artificială „etică”. Cine nu s-a raliat acordului

Un număr de 61 de ţări se aliază pentru dezvoltarea unor proiecte de inteligență artificială „deschisă, incluzivă şi etică”. China, Franţa şi India se numără printre statele semnatare ale declarației comune, adoptate la finalul summitului privind inteligența artificială desfășurat la Paris, și care militează pentru un dialog global și o coordonare mai strânsă în ceea ce privește acest domeniu, scrie digi24.ro

Potrivit acordului, tehnologia trebuie să fie mai accesibilă.

Statele Unite ale Americii şi Regatul Unit al Marii Britanii nu s-au raliat ideilor acordului. Reuniunea din capitala Franței a reunit lideri globali, directori din industria tehnologiei și oameni de știință, care au discutat despre impactul AI asupra securității internaționale. De asemenea, summit-ul a fost ocazia perfectă pentru stabilirea unor noi parteneriate și proiecte.

Co-prezidat de președintele francez Emmanuel Macron și de premierul indian Narendra Modi, evenimentul a avut loc într-un moment în care țări precum SUA și China concurează pentru supremația în domeniul AI.

150 de miliarde euro pentru „campionii AI”

Un grup de 20 de mari corporații, firme și startup-uri a susținut un plan de investiție de 150 de miliarde euro în inteligența artificială europeană în următorii 5 ani. Inițiativa, condusă de firma de capital de risc General Catalyst, își propune să reducă decalajul dintre investitori și startup-uri pentru a „valorifica întregul potențial al Europei în AI”. Grupul va colabora și cu executivul comunitar de la Bruxelles pentru „crearea unui cadru de reglementare AI mult simplificat”, iar un grup select de directori generali va începe discuții pentru accelerarea adoptării AI.

„Profitând de acest moment, acționând cu intenție și colaborând profund, Europa poate valorifica o oportunitate generațională prin asumarea unui rol de lider în AI aplicată, integrând-o în baza noastră industrială pentru a spori productivitatea, reziliența și suveranitatea economică”, a declarat Jeannette zu Fürstenberg, director al General Catalyst.

Peste 60 de companii europene au aderat la această inițiativă, printre care producătorul de cipuri ASML, Airbus, Mistral AI, Siemens, Spotify, Volkswagen și L’Oréal Group.

Doi minori, 15 și 16 ani, cercetați după ce au pătruns într-un magazin din satul Micăuți, de unde furat bani, țigări și produse alimentare

Doi adolescenți de 15 și 16 ani, dintr-o localitate din raionul Strășeni, sunt cercetați penal pentru furt. Aceștia, în noaptea de 11 martie curent, ar fi pătruns într-un magazin din satul Micăuți, prin deteriorarea ușii de acces, de unde au sustras bani, țigări și produse alimentare, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Suma pagubei constituie 28 000 de lei.

În urma acţiunilor speciale de investigație întreprinse de poliţiştii din Strășeni, suspecții au fost identificați, iar în cadrul acțiunilor procesual- penale aceștia și-au recunoscut fapta.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de până la 4 ani.

Tânăra moldoveancă din Germania, dispărută după o ceartă cu soţul său, a fost găsită fără suflare

O tânără moldoveancă, aflată în Germania, și dispărută după o ceartă cu soţul său, a fost găsită fără suflare. Unica.md a fost informată despre asta chiar de sora tinerei, aflată și ea în Germania, informează unica.md.

Tânăra dispăruse de mai mult de o săptămână.

Ultima dată ea fusese văzută pe 6 martie. Potrivit informațiilor, înainte de a dispărea tânăra ar fi avut o ceartă cu soțul ei.

Kremlinul confirmă că Putin va vorbi marți cu Trump, însă refuză să dezvăluie temele pe care le vor aborda cei doi

Donald Trump și Vladimir Putin vor avea marți o nouă conversație telefonică, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunță RiaNovosti citat de digi24.ro.

„Da, acesta este într-adevăr cazul. O astfel de conversație este pregătită pentru marți”, a declarat el când a fost întrebat despre contactele dintre șefii de stat. Cu toate acestea, Peskov nu a vrut să dezvăluie temele care vor fi abordate de către cei doi șefi de stat.

„Nu facem niciodată asta, nu anticipăm niciodată lucrurile. Conversația este într-adevăr în curs de pregătire. Din punctul nostru de vedere, desigur, conversațiile dintre cei doi președinți nu fac obiectul unor discuții a priori cu privire la conținut. Așa că nu vom face acest lucru”, a adăugat Peskov.

Ultima dată când Putin și Trump au vorbit la telefon, pe 12 februarie, conversația a durat aproape o oră și jumătate. Liderii au discutat, printre altele, despre reglementarea situației din Ucraina. Șefii de stat au convenit să continue contactele, inclusiv cu privire la organizarea unei întâlniri față în față. Anterior, președintele american Donald Trump a anunțat că intenționează să vorbească marți cu președintele rus Vladimir Putin despre încheierea războiului din Ucraina, după discuții pozitive între oficialii americani și ruși la Moscova.

Un nou trend periculos pe TikTok – copiii înghit doze mari de paracetamol: 3-4 adolescenți ajung lunar la spital din cauza supradozei
Articolul anterior
Tragedie la Leova: Un tânăr de 19 ani a ars de viu într-o casă. 
Articolul următor