Zelenski a transmis ieri un mesaj cutremurător de la Irpin. Copiii ucraineni au avut un altfel de 1 septembrie

Președintele Ucrainei s-a adresat preșcolarilor, elevilor și studenților care au început un nou an de studii în instituțiile din țara vecină, invadată  de Federația Rusă. Conform rapoartelor prezentate de UNHCR,  la o sută de zile de la declanșarea războiului, mai mult de doi copii erau uciși și mai mult de patru răniți în Ucraina. Totodată, aproape doi din trei copii au fost strămutați din cauza luptelor, scrie anticoruotie.md.

„Este important ca procesul de studii să continue. Iar această cunoaștere despre Ucraina și puterea ei ne dă speranțe. Cunoașterea trecutului nostru glorios și a viitorului, care cu siguranță ne va aduce victoria, a devenit arma noastră. „Cunoașterea” și „apărarea” merg întotdeauna mână în mână. Să învățăm mai mult din istoria statalității noastre și să ne apărăm când cineva spune că Ucraina nu a existat. Să ne cunoaștem geografia – pământul nostru frumos, minunata noastră mare – și să apărăm nu doar teritoriul, ci și locurile incredibile cu care ne identificăm. Puterea noastră e în cuvântul ucrainean, în cultura noastră, în literatura noastră, în poezia noastră”, a menționat Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a vizitat și una din școlile din Irpin, avariată în urma bombardamentelor ruse. Instituția a fost reparată pentru a putea asigura condiții minime elevilor și profesorilor.

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Oamenii își vor putea autentifica procurile pentru stabilirea pensiei, indemnizației și alocației la primării

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede extinderea atribuției de autentificare a procurilor de către secretarii consiliilor locale. Astfel, autentificarea procurilor în scopul reprezentării persoanelor pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensia de urmaș se va putea face la primărie, nu și la notar.

Pensii 2022: Noua formulă de calcul și modificările din PNRR - ACTUALITATE  / SOCIAL

Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Un moldovean a fost surprins în timp ce arunca un act falsificat la gunoi, chiar în vama Cahul
Articolul anterior
Mihaela Tabură, în așteptarea minunii! Au rămas zile numărate, dar arată uimitor cu burtică
Articolul următor