Zi neagră pentru România: a murit cunoscutul actor Ion Caramitru

Cunoscutul actor și om de cultură, Ion Caramitru s-a stins din viaţă, la vârsta de 79 de ani.

Ion Caramitru a murit în cursul zilei de duminică. Actorul de 79 de ani era internat de aproximativ o lună la Spitalul Elias din București. Vestea vine după ce de dimineață s-a aflat și despre decesul lui Paţaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, scrie replicamedia.md.

Ion Caramitru era director al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER). Zilele acestea, trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). La începutul lunii august, medicii i-ar fi descoperit o infecție în sânge, transmite digi24.

„Vestea m-a lăsat fără cuvinte, fără respirație. Durerea nu are cuvinte. Durerea doare. Aș vrea să tac și să plâng… fără martori, fără facebook, numai eu și amintirile mele… Dar durerea nu este numai a mea, durerea este a noastră a tuturor și a fiecărui român născut de această parte a Prutului. Și tot ce mi-a dăruit și am primit în acești ani de la domnul Ion Caramitru: și acea seară unică de poezie din 1981 pe care am trăit-o împreună cu colegii mei de facultate, și distribuția într-un rol când eram tănăr actor la Teatrul „Luceafărul”, și inițierea și susținerea Turneelor Unirii prin proiectul Teatrul Românesc Chișinău-București care s-au transformat în Reuniunea Teatrelor Naționale românești la Chișinău, toate au fost pentru că a ținut la noi toți, cei care am dus dorul de limba și cultura română, pentru că ne-a iubit și a fost alături de noi prin fapte și în spectacole de sărbătoare, și pe baricade, și ca artist, și ca Ministru al culturii, și ca manager al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București”, scrie pe pagina sa de facebook Petru Hadârcă, directorului Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Femeile casnice sunt mai puţin predispuse la cancerul mamar
Articolul anterior
Alarmant! Rusia a depăşit pragul de 7 milioane de cazuri de coronavirus
Articolul următor