Zinaida Greceanîi a convocat membrii Guvernului pentru achiziționarea de urgență a unui milion de vaccinuri pentru moldoveni

În contextul situației alarmante privind răspândirea pandemiei COVID-19 și ținând cont de înregistrarea în Republica Moldova a mai multor tipuri de vaccin anticoronavirus, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat membrii Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, într-o ședință de lucru privind problema respectivă.

Președintele Parlamentului a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor. 

La rândul său, Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a raportat că această solicitare va fi examinată de urgență, urmând să fie inițiată procedura de achiziție publică pentru procurarea vaccinelor din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală, precum și din Fondul de rezervă al Guvernului.

La întrevedere au participat Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță într-un comunicat Guvernul Republicii Moldova.

Cehia a intrat din nou în stare de urgență. Magazinele, școlile și grădinițele s-au închis
Articolul anterior
Vremea se încălzește radical: +17 grade în următoarele zile
Articolul următor
Alte articole interesante