Ziua Afacerii Tale: În semn de solidaritate cu HoReCa, angajații METRO au vizitat restaurantele locale sau au comandat online bucatele preferate

 „Celebrăm afacerile independente și contribuim la dezvoltarea lor!” – este angajamentul METRO, care, pentru al cincilea an consecutiv, a adus în lumina reflectoarelor afacerile independente și a celebrat antreprenorii din întreaga lume în cadrul unui eveniment cu tradiție – Ziua Afacerii Tale.

Deoarece în perioada pandemiei restaurantele și cafenelele din întreaga lume abia se mențin pe linia de plutire, revenirea la atmosfera și veniturile de altădată nu este una dintre cele mai ușoare provocări. În semn de solidaritate, rețeaua METRO a oferit suport financiar tuturor celor 90 de mii de angajați la nivel global, îndemnându-i să se alăture inițiativei și să viziteze, cu acest prilej, localurile favorite sau să comande online bucatele preferate. În același timp, compania a îndemnat și publicul larg să urmeze exemplul său.

Tatiana Roșca, angajată METRO Moldova:

„Am mers împreună cu soțul la restaurantul nostru preferat și ne-am bucurat de o experiență relaxantă. Am savurat bucatele delicioase, atmosfera plăcută de la terasă și muzica live, care a completat armonios peisajul. Sunt mândră că am putut contribui astfel la susținerea sectorului HoReCA.”

Tatiana Dimitrieva, angajată METRO Moldova:

„Restaurantele sunt cele care întotdeauna ne oferă experiențe culinare memorabile, iar noi ne-am bucurat să ne detașăm de oraș. Planificam demult să mergem, dar localul își sistase activitatea din cauza pandemiei. Inițiativa METRO ne-a bucurat și ne-am alăturat demersului fără pic de ezitare, întrucât HoReCa are nevoie de suportul nostru în condițiile dificile create de pandemie.”

Alexei Lomaca, angajat METRO Moldova:

,,Inițiativa METRO ne-a motivat o dată în plus să vizităm restaurantele preferate, care au acum mare nevoie de ajutor. Susținerea industriei ospitaliere, prin care promovăm cultura gastronomică în țara noastră, este una direcțiile strategice ale companiei, alături de care lucrăm în fiecare zi pentru a deveni mai buni.”

Pentru a recunoaște aportul restaurantelor și cafenelelor locale în oferirea experiențelor culinare care ne fac viața mai frumoasă, echipa METRO a transmis localurilor vizitate mesaje de încurajare și mulțumire. Gestul a fost apreciat de reprezentanții afacerilor culinare.

METRO a demonstrat în repetate rânduri că este un partener de încredere pentru industria HoReCa din Moldova, furnizând soluții necesare, servicii utile și produse de calitate, pentru ca afacerile locale să urmeze un traseu de dezvoltare progresiv. Și asta pentru că ele aduc valoare societății în fiecare zi, fie că că vorbim despre un restaurant preferat de lângă casă, o cafenea mică la colț de stradă sau magazinul din cartier.

Serghei Martînov, director general, METRO Moldova:

„Acțiunile dedicate Zilei Afacerii Tale reprezintă manifestul echipei METRO, prin care ne exprimăm recunoștința pentru contribuția industriei HoReCa la bunăstarea comunității și reconfirmăm promisiunea de brand «Succesul tău este afacerea noastră». În același timp, este o oportunitate de a mulțumi colegilor, care în perioade complicate sunt alături de clienții noștri, contribuind la crearea unui mediu plăcut și sigur pentru cumpărături. În acest an înfruntăm adevărate provocări, pe care încercăm să le depășim cu succes împreună. Sunt sigur că vom trece peste dificultățile momentului și o vom face, ca întotdeauna, ajutându-i și pe ceilalți să iasă din impas.”

METRO – #RămânemAproape!

METRO este unul dintre liderii internaționali în domeniul vânzărilor en-gros, cu un sortiment de produse alimentare și nealimentare care deservește clienți din industria HoReCa și revânzatori. La nivel global, METRO deservește peste 16 milioane de clienți care pot alege să facă cumpărături în unul dintre magazinele sale de format mare, să comande online și să își colecteze cumpărăturile la magazin sau să le fie livrate. METRO susține competitivitatea întreprinzătorilor cu soluții digitale și contribuie astfel la diversitatea culturală din comerțul cu amănuntul și sectorul ospitalier. Sustenabilitatea este un pilon cheie al afacerii METRO. METRO deține primul loc în indicatorul Sustenabilității Dow Jones, în industria comercializării produselor alimentare. Compania operează în 34 de țări și angajează peste 100.000 de oameni în întreaga lume. În anul financiar 2018/19, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de 27,1 miliarde EUR.

Pentru mai multe informații, vizitați www.metroag.de / www.metro.md.

Noi echipamente pentru scafandrierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Salvatorii IGSU vor beneficia de echipamente noi pentru scafandrieri în cadrul implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandri.

Operaţiune de recuperare efectuată de scafandri în sectorul Ciocana ( VIDEO  SPC SE) | Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale

Potrivit IGSU, au fost achiziționate șapte seturi de costume de scafandrieri și aparate de respirat pentru realizarea misiunilor subacvatice. Achiziția a fost posibilă în urma implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandrieri al IGSU, pornind de la solicitarea exprimată de Inspectorat către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid din România.

Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului urmează să ajungă în Direcțiile situații excepționale Orhei și Soroca, iar salvatorii din subdiviziuni vor interveni în operațiuni de salvare în bazinele acvatice din zonă.

Totodată în baza proiectului scafandrierii vor beneficia de instruire pentru a dobândi abilități de identificare, recunoaștere, extragere și salvare de sub apă a sinistraților, dar și se va operaționaliza în două unități de salvatori serviciul de scafandri pentru executarea misiunilor de salvare.

Imagini din satelit. Cimitirul grupului de mercenari Wagner din Rusia se extinde rapid

Imagini din satelit dintr-o zonă din apropierea unui sat din Rusia arată un cimitir care se extinde rapid și în care sunt înmormântați mulți dintre cei uciși în lupte pentru Grupul Wagner, scrie Hotnews cu referire la CNN.   

Potrivit sursei, imaginile cu rânduri de morminte proaspete în apropierea satului Bakinskaia din regiunea Krasnodar au început să apară pentru prima dată pe rețelele de socializare în decembrie.

Iar pe 2 ianuarie, agenția de știri de stat rusă RIA Novosti l-a arătat pe fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, vizitând locul și depunând o coroană de flori la unul dintre morminte.

„Aici îngropăm luptători care au indicat în testamentul lor că vor să fie îngropați aici”, a explicat Prigojin, potrivit RIA. „Sau orfani și cei ale căror trupuri, dintr-un anumit motiv, rudele nu vor să le ia”.

Imagini din satelit realizate pe 24 noiembrie 2022 arată trei rânduri de morminte pe un nou teren. Când Prigojin a vizitat-o la începutul lunii ianuarie, el a declarat pentru RIA Novosti că 93 de morminte fuseseră săpate. O altă imagine din satelit Maxar, realizată la 24 ianuarie, arată parcela deja practic plină, cu 14 rânduri suplimentare.

Mercenarii Wagner au fost prinși într-o lungă bătălie de uzură cu forțele ucrainene, au cucerit orașul Soledar și sunt acum angajați în asaltul asupra orașului Bahmut și a satelor din jur. Oficialii ucraineni spun că Wagner a trimis valuri de infanterie spre pozițiile lor și au suferit pierderi grele în acest proces.

Numărul mare de victime a făcut ca zona să fie supranumită „mașina de tocat carne”, iar cimitirul din Bakinskaia, care se extinde rapid, ilustrează numărul mare de morți.

Potrivit fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, doar o parte dintre luptătorii grupului sunt îngropați acolo.

Departamentul Trezoreriei SUA a desemnat joi Wagner drept o organizație criminală transnațională semnificativă și a impus o serie de sancțiuni asupra unei rețele transnaționale care o susține.

Cimitir, imagini din satelit
Cimitir Wagner
Graves of Russian Wagner mercenary group fighters are seen in a cemetery near the village of Bakinskaya in Krasnodar region, Russia, January 22, 2023.  REUTERS/Stringer     TPX IMAGES OF THE DAY

Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial, susţine ministrul italian al apărării

Dacă tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev, ar începe al „Treilea Război Mondial”, a declarat vineri ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, în cadrul unei conferinţe la Roma pe tema „Perspective europene pentru o apărare comună”, relatează Agerpres.

FOTO – Parada de la Moscova: Tancuri din Laos, sistem de plantare mine  ghidat prin satelit și un blindat în flăcări

Guido Crosetto a făcut această declaraţie, difuzată de media italiene, după o întâlnire cu omologul său francez Sebastien Lecornu în marja reuniunii care se axase pe sprijinul necesar Ucrainei şi pe apărarea flancului estic al NATO, conform unui comunicat publicat ulterior de Ministerul italian al Apărării.

Potrivit ministrului italian, cel de-al Treilea Război Mondial ar putea începe „în momentul în care tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev” şi deci „la frontierele Europei”.

„A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial”, a subliniat Crosetto.

În acelaşi timp, ministrul italian a ţinut să accentueze că ţările NATO nu fac decât să ajute Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse.

Crosetto asigurase deja joi că ţara sa va trimite doar arme defensive care să permită apărarea Ucrainei de agresiunea rusă şi pentru a „opri” o escaladare a conflictului.

„Trebuie să avem curajul de a lua decizii dificile pentru a evita situaţii mai grave. Ţările europene şi din NATO sunt primele care doresc să evite escaladarea. Cu toţi aşteptăm posibilitatea de a se ajunge la negocieri pentru pace”, a spus ministrul în cadrul unui interviu difuzat pe postul de televiziune La7.

Crosetto a profitat de intervenţia sa pentru a dezminţi informaţiile difuzate de publicaţia Il Corriere della Sera cu privire la un presupus transport de drone de ultima generaţie pentru Ucraina, care nu ar fi fost inclus în decretele aprobate de executiv.

„Neg asta, dacă ar fi adevărat, ar fi o crimă pentru că Ministerul Apărării şi statul nu sunt la curent, iar cineva ar trebui să ajungă la închisoare”, a afirmat el, la o zi după ce detaliase faptul că Italia va colabora cu Franţa pentru a furniza Ucrainei rachete antiaeriene Samp/T.

Pentru Ministerul italian al Apărării, noul transport de armament şi echipamente către Ucraina, al şaselea aprobat recent de Parlament, este „inexpugnabil chiar şi din punct de vedere pacifist”.

„Ajutorul pentru Ucraina, inclusiv militar este ceea ce îndepărtează posibilitatea unei escaladări dramatice a conflictului”, a adăugat Crosetto, subliniind că „nu există niciun conflict între italieni şi ruşi”.

Rinita – cum să o evităm și cum s-o tratăm?
Articolul anterior
Săptâmâna ușilor deschise + 100 de premii și 100 de câștigători la Centru Online de Nutriție și Sport – GalinaTomas.com!
Articolul următor