Ziua Naţională a Vinului, sărbătorită fără obişnuitele petreceri

Ziua Naţională a Vinului a fost sărbătorită sâmbătă fără obişnuitele petreceri cu lăutari şi bucate la grătar.

Deşi sărbătoarea a fost modestă din cauza pandemiei de coronavirus, vinăriile din Republica Moldova nu au dus lipsă de vizitatori.La Mileştii Mici, oameni au venit să savureze un pahar de vin bun, dar şi să descopere cele mai mari pivniţe din lume.

VIOREL GARAZ, director general, Combinatul de Vinuri „Mileştii Mici”: „În acest an, ca şi anul trecut nu am pregătit nimic special. Suntem cu program obişnuit de lucru. Unica diferenţă este că am înăsprit măsurile de protecţie anticovid. Avem o tersă în aer liber, avem excursiile ghidate prin galeriile subterane, vizitatorii pot degusta vinuri”.

Printre vizitatori, era şi un grup de turişti din România, care nu au vrut să rateze ocazia de a sărbători alături de basarabeni.

Şi vinăria ATU şi-a aşteptat oaspeţii cu uşile deschise, chiar dacă, în acest an, nu a organizat un program artistic.

VLADA VUTCARU, fondator, ATU Winery: „Deoarece a fost anulată Ziua Vinului organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, fiecare vinărie a decis dacă organizează ceva sau nu. Deoarece avem muli doritori de tulburel am decis să primim în baza unor certificate de vaccinare sau a testelor, să primim totuşi oaspeţi”.

Ziua Naţională a Vinului a ajuns în acest an la cea de-a XX-a ediţie.

sursa: tvrmoldova.md

Autorităţile noastre nu preconizează efectuarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID
Articolul anterior
Ministerul Sănătății pregătește o reformă în domeniul medicamentelor. Vor fi revizuite preţurile şi accesul la ele
Articolul următor