Ziua Universală a iei, la Chișinău! Doi miri și invitații lor de pe ambele maluri ale Prutului au purtat cu mare bucurie portul popular!

Ziua Universală a Iei, celebrată ieri, pe 24 iunie, de către comunitatea românească și internațională din întreaga lume, a fost marcată și la Chișinău de către doi miri frumoși, la Biserica veche de lemn.

separator
Oxana și Bogdan Banu, doi miri de pe ambele maluri ale Prutului, și invitații lor au purtat cu mare bucurie tradiția și identitatea neamului, la slujba religioasă de cununie.

Invitații, de la cei mici la cei mai mari, au îmbrăcat straie naționale transformând evenimentul într-o ceremonie divină, de suflet.Bogdan Banu este inițiatorul și organizatorul Zilei Universale a Iei în Washington D.C., cel care a adus evenimentul și recunoașterea oficială prin Proclamația emisă de Primarul capitalei americane Muriel Bowser, pe 24 iunie 2015, menționează pe facebook ,,La blouse roumaine”.Ieri, Bogdan a fost mire la Chișinău, alături de iubita sa, moldoveancă, realizând la propriu unirea spiritului românesc și tradițiilor neamului. Le urăm casă de piatră și doar bucurii soților Banu!  foto: Alex Iordache

Trupa Brio Sonores, cover impresionant la piesa „Я люблю тебя до слёз” de Igor Krutoy!
Articolul anterior
Cristina Gheiceanu și-a surprins tatăl cu un mesaj emoționant: ,,Așa a fost mereu, pentru că așa-i cu fetele!”
Articolul următor
Alte articole interesante