Zona Cernobîl este declarată deschisă publicului larg. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un decret în acest sens

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un decret prin care anulează interzicerea de a vizita zona Cernobîl, pentru vizitatorii din întreaga lume. El a ordonat deja să fie analizată problema atragerii unor mari investiții în obiect.

separator
Între timp, printre specialiști nu există încă un consens cu privire la pericolul zonei de excludere.

Zona de excludere a Cernobîlului va fi unul dintre locurile turistice în care vor fi investite fonduri mari – președintele ucrainean Vladimir Zelensky a spus acest lucru. Potrivit lui, toate interdicțiile privind vizitarea și filmarea în jurul centrului nuclear vor fi ridicate – toate acestea vor fi făcute pentru a atrage turiști din întreaga lume în Ucraina.

„Astăzi am semnat un decret care va fi începutul transformării Zonelor Excluziunii într-unul dintre punctele de creștere ale noii Ucraine. În primul rând, vom crea un coridor „verde” pentru turiști și vom elimina precondițiile pentru corupția măruntă, nu vor mai exista cozile uriașe la punctele de control și eșecurile bruște pe care oamenii le vor cunoaște când ajung la punctul de control „, a afirmat șeful statului.

În plus, Kievul este gata să acorde permisiunea Uniunii Europene și NATO de a organiza evenimente de instruire în zona Cernobîl pentru a preveni și a elimina accidentele.

Între timp, generalul-maior Nikolai Tarakanov, care a condus operațiunea de îndepărtare a unor elemente extrem de radioactive din zonele extrem de periculoase ale centralei nucleare de la Cernobîl, a criticat propunerea lui Zelensky. El a declarat că vizitarea zonei este periculoasă.

Tarakanov este invalid de gradul II, din cauza bolii sale cauzate de radiații. El a remarcat că scurgerile de radiații sunt încă posibile, deoarece există fisuri în vechiul sarcofag.

Expertul Veaceslav Grishin, a explicat, de asemenea, că zona de excludere nu este un loc pentru excursii.

,,Poate, din punctul de vedere al economiei ucrainene, acesta este un pas sigur. Știm că, după serialul de televiziune „Cernobîl”, fluxul de turiști a crescut. Dar pentru noi, lichidatorii, nu este în întregime corectă rezolvarea în acest fel a problemelor creșterii economice. Dacă vorbim de turism în locuri exotice, atunci acest lucru este normal. Dar Cernobîl este o zonă mare în care pândește pericolul „, a spus veteranul.

El a reamintit că, pe teritoriul zonei de excludere de 30 de kilometri, există, printre altele, o instalație de depozitare a deșeurilor radioactive, care a fost inițial concepută ca temporară.

În acest sens, expertul a sugerat că, înainte de punerea în aplicare a unei astfel de inițiative, de a organiza un test la Cernobâl, de către un grup internațional de experți pe tema pericolului de radiații.

Meghan Markle și-a făcut apariția cu bebelușul în brațe, la un meci de polo. Imagini adorabile!
Articolul anterior
Asociația Obștească Federația Națională de Gimnastică Artistică a făcut publice totalurile activității sale pentru anul precedent
Articolul următor
Alte articole interesante