Zona Cernobîl este declarată deschisă publicului larg. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un decret în acest sens

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un decret prin care anulează interzicerea de a vizita zona Cernobîl, pentru vizitatorii din întreaga lume. El a ordonat deja să fie analizată problema atragerii unor mari investiții în obiect.

separator
Între timp, printre specialiști nu există încă un consens cu privire la pericolul zonei de excludere.

Zona de excludere a Cernobîlului va fi unul dintre locurile turistice în care vor fi investite fonduri mari – președintele ucrainean Vladimir Zelensky a spus acest lucru. Potrivit lui, toate interdicțiile privind vizitarea și filmarea în jurul centrului nuclear vor fi ridicate – toate acestea vor fi făcute pentru a atrage turiști din întreaga lume în Ucraina.

„Astăzi am semnat un decret care va fi începutul transformării Zonelor Excluziunii într-unul dintre punctele de creștere ale noii Ucraine. În primul rând, vom crea un coridor „verde” pentru turiști și vom elimina precondițiile pentru corupția măruntă, nu vor mai exista cozile uriașe la punctele de control și eșecurile bruște pe care oamenii le vor cunoaște când ajung la punctul de control „, a afirmat șeful statului.

În plus, Kievul este gata să acorde permisiunea Uniunii Europene și NATO de a organiza evenimente de instruire în zona Cernobîl pentru a preveni și a elimina accidentele.

Între timp, generalul-maior Nikolai Tarakanov, care a condus operațiunea de îndepărtare a unor elemente extrem de radioactive din zonele extrem de periculoase ale centralei nucleare de la Cernobîl, a criticat propunerea lui Zelensky. El a declarat că vizitarea zonei este periculoasă.

Tarakanov este invalid de gradul II, din cauza bolii sale cauzate de radiații. El a remarcat că scurgerile de radiații sunt încă posibile, deoarece există fisuri în vechiul sarcofag.

Expertul Veaceslav Grishin, a explicat, de asemenea, că zona de excludere nu este un loc pentru excursii.

,,Poate, din punctul de vedere al economiei ucrainene, acesta este un pas sigur. Știm că, după serialul de televiziune „Cernobîl”, fluxul de turiști a crescut. Dar pentru noi, lichidatorii, nu este în întregime corectă rezolvarea în acest fel a problemelor creșterii economice. Dacă vorbim de turism în locuri exotice, atunci acest lucru este normal. Dar Cernobîl este o zonă mare în care pândește pericolul „, a spus veteranul.

El a reamintit că, pe teritoriul zonei de excludere de 30 de kilometri, există, printre altele, o instalație de depozitare a deșeurilor radioactive, care a fost inițial concepută ca temporară.

În acest sens, expertul a sugerat că, înainte de punerea în aplicare a unei astfel de inițiative, de a organiza un test la Cernobâl, de către un grup internațional de experți pe tema pericolului de radiații.

Vreme rea în România! De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc! Grindina a lovit deja mai multe localități

Vremea s-a schimbat în unele zone din România. De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc în mai multe judeţe. Câteva localităţi din Brăila şi Bacău au fost lovite astăzi de grindină. Bucăţile de gheaţă au distrus copacii abia înfloriţi. De mâine, vremea se strică în jumătate de ţară. În Est, Vest şi Nord vor fi coduri galbene de vânt și ploi, scrie observatornews.ro.

Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă în intervalul luni, ora 6.00 – miercuri, ora 21.00. În documentul meteorologilor se face referire la intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Cea mai mare grevă din Germania din ultimii ani, anunțată pentru luni. Transportul va fi paralizat

Milioane de oameni care fac naveta la serviciu trebuie să se aștepte luni la o paralizare a transporturilor în Germania. Atât traficul feroviar, cel cu mijloacele de transport în comun, cât și aeroporturile vor fi în mare parte în grevă la nivel federal, au anunțat atât sindicatul prestatorilor de servicii, Verdi, cât și sindicatul căilor ferate și transporturilor EVG, conform Deutsche Welle citată de radiomoldova.md.

Conflictul tarifar de la căile ferate Deutsche Bahn și din serviciile publice riscă să se transforme în cea mai mare grevă care a avut loc în Germania în ultimii ani, notează DW.

Greva va paraliza transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile, porturile germane și serviciile de autostradă.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunțat că din cauza grevei de avertisment se vede nevoită să suspende luni în totalitate traficul feroviar pe distanțe lungi, fiindcă nu există posibilitatea organizării unui plan de avarie.

Și în traficul feroviar regional și urban „trenurile nu vor circula decât prin excepție”, a comunicat compania.

Lupta pentru majorarea salariilor va afecta și mare parte din aeroporturi.

Sindicatul cere majorarea salariilor cu 10,5%, minimum cu 500 de euro lunar. EVG negociază la rândul său cu patronatul în numele a 230.000 de angajați în cadrul a 50 de companii feroviare și firme de transport în comun, și insistă asupra creșterii cu 12% a salariilor, minimum cu 650 de euro în plus pe lună.

Ofertele făcute de Deutsche Bahn și de ceilalți angajatori se rezumă la o creștere cu cinci procente a salariilor și de plăți unice de maximum 2500 de euro. Partenerii sociali se acuză reciproc de eșuarea negocierilor salariale desfășurate în lunile februarie și martie, mai scrie DW, care citeaza DPA și AFP.

Tragedie pe mare! Cel puțin 29 de migranți care încercau să ajungă în Italia au murit înecați

Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin două ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanță una de cealaltă, transmite Mediafax. Migranții subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.

Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcațiuni cu migranți în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcațiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC. Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranților africani fără documente.

Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleșiți, după ce un număr record de 2.500 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore.

Giorgia Meloni avertizează Europa că se află în pragul unei crize a refugiaților

Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaș de refugiați sosind pe coastele sale.

Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranții care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puțin 12.000 de migranți care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranților, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenției de știri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reținut peste 3.000 de migranți.

Meghan Markle și-a făcut apariția cu bebelușul în brațe, la un meci de polo. Imagini adorabile!
Articolul anterior
Asociația Obștească Federația Națională de Gimnastică Artistică a făcut publice totalurile activității sale pentru anul precedent
Articolul următor