Oxana Mihalciuc: “Voi rămâne în Moldova pentru totdeauna, sunt campionul ţării mele!”

Oxana Mihalciuc este femeia care reuşeşte să fie şi o soţie model, şi o femeie de afaceri prosperă. Aceasta ocupă funcţia de Președinte al Federaţiei de Gimnastică Estetică, dar asta nu o încurcă să petreacă o bună parte din timp în sânul familiei, alături de cei dragi. Recent, Oxana a devenit mămică şi se bucură la maxim de această postură.

separator

Află care sunt cele mai mari performanţe realizate în ultimii ani de către Oxana Mihalciuc!

 • unicamd unica.md Care erau visele dvs. în copilărie? De mică ați fost pasionată de gimnastică?
 • Oxana Visele mele din copilărie au fost legate de acest domeniu, deoarece de la vârsta de 4 anișori am început să frecventez orele de gimnastică ritmică, astfel am îndrăgit acest gen de sport, care după puțin timp s-a transformat într-un vis și anume de a deveni campioană.

 • unicamd unica.md Cum au contribuit părinții dvs. la dezvoltarea acestei pasiuni?
 • Oxana Este foarte important ca părinții să susțină copii, spre exemplu, părinții mei au investit mult timp în pasiunea mea față de gimnastică, deoarece și ei la rândul lor au fost sportivi.

 • unicamd unica.md Povestiți-mi cu ce v-ați ocupat până a ajunge Președinte la Federația de Gimnastică Estetică?
 • Oxana Până a se înființa FGEGM , timp de șapte ani, am fost și sunt directorul Clubului sportiv “AGG Gloria”. În acestă perioadă, m-am deplasat de mai multe ori peste hotare (Finlanda, Franța, Cehia, Rusia, ș.a.), am studiat la Federația Internațională de Gimnastică Estetică în Grup, unde am și obținut licența de arbitru internațional.

 • unicamd unica.md Ați participat la Moldova are Talent. Cu ce impresii aţi rămas după acest concurs?
 • Oxana Da, mi-am dorit să demonstrez cât de frumoasă poate fi gimnastica, chiar dacă au trecut 10 ani de când nu mai practic sportul profesionist. Sunt de neuitat momentele când ieşi pe scenă, din nou, pentru a demonstra abilităţile tale, iar publicul te admiră şi te aplaudă.

 • unicamd unica.md La ce competiții ați mai participat și ce premii ați obținut?
 • Oxana Sunt campion multiplu al Moldovei, laureat al concursurilor internaționale și Grand Prix, participant al Campionatului Mondial și European şi Maestru al sportului în gimnastică ritmică.

 • unicamd unica.md Nu ați avut niciodată gândul să vă manifestați talentul în altă țară? Sau să vă mutați cu traiul?
 • Oxana În Moldova, probabil, fiecare persoană s-a gândit, măcar o dată, să se mute pentru a munci sau cu traiul în altă ţară. Am avut şi eu această idee, ba chiar am încercat să trăiesc în altă ţară, dar, așa cum se spune, pereţii de acasă sunt mai calzi. Cel mai probabil sunt un patriot, aici am mulţi prieteni, aici m-am născut şi am crescut, aici e familia mea, dragostea mea, slujba mea preferată. Voi rămâne aici pentru totdeauna, campionul ţării mele!

12376509_1197227020292249_1345671401788861010_n

 • unicamd unica.md O femeie Președinte are timp și pentru familie? Cum obișnuiți să petreceți timpul cu cei dragi de acasă? Îi impuneți și pe ei să facă mișcare?
 • Oxana Poziţia de Președinte al Federaţiei de Gimnastică Estetică este una foarte responsabilă și complicată, mai ales atunci când sportul abia începe să se dezvolte în țara noastră. Dar acest lucru nu afectează relaţia mea cu cei dragi. Fiecare membru a familiei este fericit pentru realizările celorlalţi. Soțul este mândru de mine, iar eu sunt mândră de el. Și îi sunt recunoscătoare că îmi este mereu alături şi mă sprijină. Vorbim foarte mult și ne dăm sfaturi în privinţa joburilor. În timpul liber, ne place să mergem la restaurant, la film sau la plimbări. Ne plac foarte mult sărbătorile, atunci când invităm prietenii şi rudele la noi. Fiului nostru, care are 7 luni, îi organizăm câte o petrecere în fiecare lună. Sărbătorile apropie membrii familiei.

13319822_1040978839326543_8455578107670187443_n

 • unicamd unica.md Ce principii de viață are Oxana Mihalciuc?
 • Oxana Pe de o parte, am o mulțime, dar ele nu ar trebui să interfereze cu dezvoltarea și viața în general. Sloganul meu este „Viața e minunată”! Și ea, într-adevăr, este minunată, dacă te comporţi cu respect şi dragoste faţă de ea. Trebuie să ne bucurăm de toate lucrurile: de familie, de lucru, de timpul de afară, de gânduri şi să găsimîn jurul nostru doar frumos. Doar atunci oamenii devin mai buni și aduc în această lume energie pozitivă. Și este atât de super atunci când te plimbi pe străzile din oraș și întâlneşti oameni fericiți, cu zâmbetul pe faţă.

 • unicamd unica.md Care sunt cele mai mari performanțe obținute de Federația de Gimnastică Estetică în ultimii ani?
 • Oxana Federaţia de Gimnastică Estetică  în grup are doar 2 ani, dar în această perioadă scurtă de timp, am reuşit să facem multe lucruri pentru dezvoltarea gimnasticii estetice în țara noastră. Am organizat seminare de formare pentru antrenori și arbitri, am organizat două campionate ale Republicii Moldova la gimnastica estetică. Am organizat şi „Moldova Open Cup”, International Tournament “Baby Winter Cup”, “Chişinău Winter Cup”, AGG Festival “Beauty Moldova” şi alte evenimente. Echipele noastre au început să meargă la competiții și turnee internaționale. Federaţia de Gimnastică Estetică în grup a Moldovei este membru a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică Estetică în grup.

10377358_269154423208567_8161730038154191380_n

Ecaterina Lica: Secretele unui brand crescut aproape două decenii, pe care nu orice manager ți le-ar povesti

Cum e să dezvolți un brand de la zero. Cum e să înveți să gestionezi primii bani într-o afacere, astfel încât să obții nu doar satisfacția lucrului realizat bine dar și un venit. Ecaterina Lica, patroana Clinicii de Medicină Estetică “Doctor Lica”, și-a construit afacerea punând preț pe calitate, soluții inovative și feed-back pozitiv din partea pacienților. Despre povestea acestui brand, in link-ul de mai jos.

#monolog AUTISM: Povestea unei mame

A fi părintele unui copil cu autism este un stres continuu. De dimineață până seara, de luni până luni, fără pauze. De la aflarea diagnosticului până la acceptarea lui este o cale lungă și extrem de dureroasă. Și acest stres nu se termină niciodată. Nici după cea de-a 18 aniversare a copilului.

Autismul este o tulburare greu de depistat, greu de înțeles și greu de controlat. Tatiana este mama curajoasă, care ne-a povestit cum de la ora 06:00 dimineața se află într-o continuă agitație între grădiniță, medici, logopezi și terapeuți, împreună cu băiețelul ei de aproape 5 ani. Chiar dacă este foarte obosită, nu renunță! Fiecare succes dobândit este pentru ea o mare bucurie!

Chiar dacă este foarte obosită, nu renunță! Fiecare succes dobândit este pentru ea o mare bucurie! Astăzi este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. 1 din 160 de copii din întreaga lume are o tulburare din spectrul autist.

Unul dintre ei poate fi pe strada ta, în clasa copilului tău, în parcul unde de plimbi sau în lista prietenilor tăi de pe Facebook poate fi o mamă care crește un copil cu autism. Haideți să fim solidari față de familiile care au persoane cu autism și încrezători că acești copii, viitori adulți, vor fi acceptați, ajutați și integrați în societate.

Despre bucătari: ce îi enervează, relația cu chelnerii și de ce au probleme cu kilogramele în plus

Care sunt cei mai buni bucătari – femeile sau bărbații? 🙄 De ce mâncarea din farfurie nu arată ca în fotografie? V-ați recunoscut cumva? Cel puțin o dată ați pus așa întrebări? Bucătarii șefi Alexandru Comerza și Galina Palitu aud mai în fiecare zi aceste afirmații…..

În ediția de astăzi #VERSUS, am decis să invităm doi bucătari, fără să știe că ambii participă în acest proiect și i-am provocat să răspundă la câteva întrebări. Sunteți curioși să vedeți ce a ieșit? Sau cât de diferiți/asemănători sunt aceștia? Vedeți video de mai jos.

⏩ Invitați:

Alexandru Comerzan

Galina Palitu

🎬Staff:

Producător:

Iulia Arnaut

Editare video:

Iovu Iurie

Cine a câştigat premiul Nobel pentru medicină în 2016
Articolul anterior
Anişoara Loghin a vorbit despre viitorul copil
Articolul următor