Oxana Mihalciuc: “Voi rămâne în Moldova pentru totdeauna, sunt campionul ţării mele!”

Oxana Mihalciuc este femeia care reuşeşte să fie şi o soţie model, şi o femeie de afaceri prosperă. Aceasta ocupă funcţia de Președinte al Federaţiei de Gimnastică Estetică, dar asta nu o încurcă să petreacă o bună parte din timp în sânul familiei, alături de cei dragi. Recent, Oxana a devenit mămică şi se bucură la maxim de această postură.

separator

Află care sunt cele mai mari performanţe realizate în ultimii ani de către Oxana Mihalciuc!

 • unicamd unica.md Care erau visele dvs. în copilărie? De mică ați fost pasionată de gimnastică?
 • Oxana Visele mele din copilărie au fost legate de acest domeniu, deoarece de la vârsta de 4 anișori am început să frecventez orele de gimnastică ritmică, astfel am îndrăgit acest gen de sport, care după puțin timp s-a transformat într-un vis și anume de a deveni campioană.

 • unicamd unica.md Cum au contribuit părinții dvs. la dezvoltarea acestei pasiuni?
 • Oxana Este foarte important ca părinții să susțină copii, spre exemplu, părinții mei au investit mult timp în pasiunea mea față de gimnastică, deoarece și ei la rândul lor au fost sportivi.

 • unicamd unica.md Povestiți-mi cu ce v-ați ocupat până a ajunge Președinte la Federația de Gimnastică Estetică?
 • Oxana Până a se înființa FGEGM , timp de șapte ani, am fost și sunt directorul Clubului sportiv “AGG Gloria”. În acestă perioadă, m-am deplasat de mai multe ori peste hotare (Finlanda, Franța, Cehia, Rusia, ș.a.), am studiat la Federația Internațională de Gimnastică Estetică în Grup, unde am și obținut licența de arbitru internațional.

 • unicamd unica.md Ați participat la Moldova are Talent. Cu ce impresii aţi rămas după acest concurs?
 • Oxana Da, mi-am dorit să demonstrez cât de frumoasă poate fi gimnastica, chiar dacă au trecut 10 ani de când nu mai practic sportul profesionist. Sunt de neuitat momentele când ieşi pe scenă, din nou, pentru a demonstra abilităţile tale, iar publicul te admiră şi te aplaudă.

 • unicamd unica.md La ce competiții ați mai participat și ce premii ați obținut?
 • Oxana Sunt campion multiplu al Moldovei, laureat al concursurilor internaționale și Grand Prix, participant al Campionatului Mondial și European şi Maestru al sportului în gimnastică ritmică.

 • unicamd unica.md Nu ați avut niciodată gândul să vă manifestați talentul în altă țară? Sau să vă mutați cu traiul?
 • Oxana În Moldova, probabil, fiecare persoană s-a gândit, măcar o dată, să se mute pentru a munci sau cu traiul în altă ţară. Am avut şi eu această idee, ba chiar am încercat să trăiesc în altă ţară, dar, așa cum se spune, pereţii de acasă sunt mai calzi. Cel mai probabil sunt un patriot, aici am mulţi prieteni, aici m-am născut şi am crescut, aici e familia mea, dragostea mea, slujba mea preferată. Voi rămâne aici pentru totdeauna, campionul ţării mele!

12376509_1197227020292249_1345671401788861010_n

 • unicamd unica.md O femeie Președinte are timp și pentru familie? Cum obișnuiți să petreceți timpul cu cei dragi de acasă? Îi impuneți și pe ei să facă mișcare?
 • Oxana Poziţia de Președinte al Federaţiei de Gimnastică Estetică este una foarte responsabilă și complicată, mai ales atunci când sportul abia începe să se dezvolte în țara noastră. Dar acest lucru nu afectează relaţia mea cu cei dragi. Fiecare membru a familiei este fericit pentru realizările celorlalţi. Soțul este mândru de mine, iar eu sunt mândră de el. Și îi sunt recunoscătoare că îmi este mereu alături şi mă sprijină. Vorbim foarte mult și ne dăm sfaturi în privinţa joburilor. În timpul liber, ne place să mergem la restaurant, la film sau la plimbări. Ne plac foarte mult sărbătorile, atunci când invităm prietenii şi rudele la noi. Fiului nostru, care are 7 luni, îi organizăm câte o petrecere în fiecare lună. Sărbătorile apropie membrii familiei.

13319822_1040978839326543_8455578107670187443_n

 • unicamd unica.md Ce principii de viață are Oxana Mihalciuc?
 • Oxana Pe de o parte, am o mulțime, dar ele nu ar trebui să interfereze cu dezvoltarea și viața în general. Sloganul meu este „Viața e minunată”! Și ea, într-adevăr, este minunată, dacă te comporţi cu respect şi dragoste faţă de ea. Trebuie să ne bucurăm de toate lucrurile: de familie, de lucru, de timpul de afară, de gânduri şi să găsimîn jurul nostru doar frumos. Doar atunci oamenii devin mai buni și aduc în această lume energie pozitivă. Și este atât de super atunci când te plimbi pe străzile din oraș și întâlneşti oameni fericiți, cu zâmbetul pe faţă.

 • unicamd unica.md Care sunt cele mai mari performanțe obținute de Federația de Gimnastică Estetică în ultimii ani?
 • Oxana Federaţia de Gimnastică Estetică  în grup are doar 2 ani, dar în această perioadă scurtă de timp, am reuşit să facem multe lucruri pentru dezvoltarea gimnasticii estetice în țara noastră. Am organizat seminare de formare pentru antrenori și arbitri, am organizat două campionate ale Republicii Moldova la gimnastica estetică. Am organizat şi „Moldova Open Cup”, International Tournament “Baby Winter Cup”, “Chişinău Winter Cup”, AGG Festival “Beauty Moldova” şi alte evenimente. Echipele noastre au început să meargă la competiții și turnee internaționale. Federaţia de Gimnastică Estetică în grup a Moldovei este membru a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică Estetică în grup.

10377358_269154423208567_8161730038154191380_n

Cine a câştigat premiul Nobel pentru medicină în 2016
Articolul anterior
Anişoara Loghin a vorbit despre viitorul copil
Articolul următor
Alte articole interesante