1.301 cazuri noi de Covid-19, confirmate în Moldova

Alte 1.301 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Este vorba despre cele mai multe cazuri zilnice depistate după 17 decembrie 2020.

Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Din numărul total de cazuri de astăzi, 2 cazuri sunt de import (Grecia-1, Franța-1).

Astăzi, au fost prelucrate 3.811 teste primare. Din numărul total de cazuri, 44 sunt lucrători medicali: medici-15, asistenți medicali-19, personal auxiliar-10.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3061 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 284 în stare extrem de gravă (63 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 720 persoane au fost vindecate. În total, 159 339 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 4934 persoane, iar 15 260 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 172.815.

„Numărul cazurilor este alarmant de mare. Suntem în a treia săptămână de creștere masivă a numărului de cazuri și este foarte îngrijorător acest fapt. Suntem nevoiți să activăm paturi suplimentare permanent. 

Este important să ținem cont de aceste cifre, deoarece cifrele sunt foarte alarmante si denotă o situație gravă. E necesar să respectăm toate măsurile impuse de CNESP”, a menționat Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

A început marea călătorie prin galaxia Dual Space: Peste 100 de tineri au venit la bordul aeronavei să descopere alături de robotul Thespian și copilotul său, planeta Industrie Textilă
Articolul anterior
Tutorial video: cum să transformi rapid un machiaj de zi în unul de seară
Articolul următor
Alte articole interesante