10 piese vestimentare care îți pot pune în pericol sănătatea! Iată care sunt acestea

S-a dovedit că 73% dintre problemele de spate ale femeilor sunt cauzate de hainele și accesoriile pe care le poartă. Numeroase articole vestimentare din garderoba ta nu sunt atât de inofensive precum par. Iată câteva dintre cele care pot avea un impact negativ asupra sănătății tale:

separator
141246815011


1. Pantalonii strâmți

Popularii ”skinny jeans” sunt o adevărată amenințare pentru sănătatea ta din cauza efectului de compresie. Aceștia pot cauza probleme cu circulația sângelui, pot dilata venele și chiar pot încetini digestia. De asemenea, pot face ca pulpele să îți amorțească și să te doară.

2. Tocurile

Femeile au de patru ori mai multe probleme cu picioarele decât bărbații. Dureri de glezne, cârcei, entorse, osteoartrită și leziuni ale nervilor – acestea sunt doar câteva. Cu cât e mai îngust și mai înalt tocul, cu atât e mai rău. Dacă știi că trebuie să mergi mult pe jos, alege niște încălțări confortabile – încălțămintea ar trebui să îți ofere sprijin și echilibru.

3. Lenjeria de tip tanga

Dacă porți des tanga, ar trebui să știi că acest tip de lenjerie poate cauza probleme serioase cu sănătatea intimă – infecții vaginale, hemoroizi, iritații, frecare a pielii. Încearcă să nu porți prea des tanga, mai ales pe timp de vară. Dacă o faci, alege ca lenjeria să fie din bumbac 100%.

4. Cerceii și colierele grele

Conform studiilor recente, 20% dintre găurile de urechi cauzează infecții cu bacterii. Dacă procedura nu e făcută cum trebuie, infecția se poate răspândi și îți poate pune viața în pericol. În plus, cerceii foarte mari și grei pot deforma lobii urechii, astfel că va fi nevoie de chirurgie plastică.

5. Cravatele

Nu numai femeile suferă din cauza hainelor lor. Se pare că 67% dintre bărbați cumpără cămăși cu un guler prea îngust. Gulerele înguste și nodurile de la cravată reduc circulația sângelui, măresc presiunea intraoculară, cauzează dureri de cap, limitează mișcările gâtului și măresc tensiunea musculară a umerilor și a spatelui.

6. Sutienele nepotrivite

Sutienele nepotrivite pot cauza numeroase probleme, precum durerea de spate, de umeri sau de coloană. Atunci când vrei să îți cumperi un sutien, nu pleca din magazin fără să îl probezi. Dacă ai sânii mari, evită sutienele cu bretele subțiri. Dacă ai bustul mai mic, asigură-te că sârmele nu-ți rănesc pielea.

7. Șlapii

Deși sunt un accesoriu esențial pentru plajă, șlapii nu sunt așa inofensivi precum ai crede. Pot cauza disconfort și dureri de spate, deoarece nu au toc deloc.

8. Lenjeria modelatoare

Lenjeria modelatoare strâmtă poate cauza dificultăți de respirație, dureri musculare și probleme cu circulația sângelui. Alege mereu mărimea potrivită pentru tine și caută lenjerie din lycra.

9. Gențile de umăr foarte grele
Ca orice altă femeie, probabil că ții în geantă toate lucrurile de care ai putea avea nevoie. Totuși, dacă porți o greutate prea mare pe un singur umăr, s-ar putea să ai probleme cu mușchii și încheieturile. Nu lua după tine lucruri inutile.

10. Fustele creion
Acest tip de fuste îți apropie foarte mult picioarele, existând mereu riscul să-ți pierzi echilibrul și să cazi. De asemenea, ele limitează toate mișcările și pot cauza întinderi musculare și malformații ale genunchilor.

Sursa

O tânără mămică povestește cum a rămas însărcinată la 6 săptămâni după ce a născut
Articolul anterior
Iubita lui Cristiano Ronaldo nu renunță la sport nici în timpul sarcinii! Video
Articolul următor
Alte articole interesante