10 plante medicinale pentru combaterea infertilității

Infertilitatea în cuplu este o problemă cu impact psiho-emoțional major. În timp ce unele cupluri concep copii fără a se confrunta cu anumite probleme, în cazul altor, acest lucru se poate produce mai anevoios. Până la identificarea problemelor de natură medicală care conduc la infertilitate, natura oferă propriile soluții atunci când conceperea întârzie. Care sunt cele mai populare tratamente naturiste pentru infertilitate?

separator

Vâscul era considerată o plantă a fertilității în mitologia celtică. Și în zilele noastre acesta este considerat un stimulent concepțional. Fierbând trei crenguțe de vâsc timp de trei minute în jumătate de litru de apă poți obține o licoare benefică sistemului reproducător ce trebuie consumată cu opt zile înainte de venirea menstruației.

Propolisul este faimos în toată lumea pentru proprietățile sale medicinale. Acesta este un remediu eficient și împotriva endometriozei.

Frunzele și mlădițele de zmeur, dar și frucutul au rol în reglarea hormonilor și tonifierea mușchilor uterului, tinctura de mlădițe de zmeur poate fi utilizată în combaterea chisturilor ovariene. Mai mult, ceaiul de zmeur poate avea efecte în cazul femeilor cu ovare polichistice.

Rădăcina de lemn dulce este foarte apreciată pentru proprietățile sale curative în cultura orientală. Datorită proprietăților sale care au un rol important în reglarea și normalizarea nivelului de hormoni, rădăcina de lemn dulce este un bun tratament pentru infertilitate. Cu toate acestea, nu trebuie consumată în exces, deoarece poate provoca hipertensiune și dureri de cap.

Rădăcina de unicorn este unul din cele mai vechi remedii cunoscute împotriva infertilității. Aceasta acționează direct asupra ovarelor, reglează menstruația și repară mucoasa uterului. Mai mult, aceasta poate fi un remediu eficient și împotriva grețurilor de dimineață.

Trifoiul roșu aduce noroc femeilor care vor să rămână însărcinate. Acesta reglează menstruația, ajută la dezvoltarea embrionului, la întărirea sistemului imunitar și la detoxifierea sângelui. În egală măsură poate fi folosit cu succes și împotriva stresului.

Fructul castității este unul din remediile împotriva infertilității utilizate încă din antichitate. Această plantă ajută la tratarea dezechilibrărilor hormonale care produc menstruații neregulate și pot duce chiar la dispariția ovulației. Mai mult, consumul acesteia poate contribui și la diminuarea sindromului premenstrual.

Brânca ursului este o plantă foarte des întâlnită în pădurile din țara noastră. Această plantă este revitalizantă pentru întreg organismul, poate fi utilizată ca tratament pentru infertilitate, impotență, amenoree, ciclu menstrual neregulat sau menopauză prematură.

Rădăcina de batate sălbatice este un alt tratament împotriva infertilității. Aceste rădăcini conțin fitoestrogen care poate fi transformat pe cale chimică în progesteron. Rădăcina de batate sălbatice este folosită pentru tratarea crampelor menstruale, grețurilor cauzate de sarcină și a simptomelor menopauzei.

Ginsengul este o altă plantă miraculoasă ce are efecte benefice asupra întregului organism. Acesta stimulează capacitatea fizică și mentală a organismului, fiind considerat un tonic natural. Ginsengul contribuie la dizolvarea cheagurilor de sânge din uter după naștere sau avort, fiind totodată și un tratament împotriva infertilității la femei.

Notă: Informația prezentată în acest articol nu poate substitui recomandările medicului. Plantele medicinale trebuie folosite conform instrucțiunilor de utilizare, pentru a evita intoxicațiile și reacțiile adverse.

sursa

O absolventă care inițial a primit nota 8, a obținut 10, după ce a făcut contestație la BAC
Articolul anterior
Firma din Ungaria suspectată de contaminarea produselor cu o bacterie periculoasă și-a retras marfa din România
Articolul următor
Alte articole interesante