12 motive pentru care apa oxigenată nu ar trebui să-ți lipsească din casă!

Apa oxigenată pe lângă faptul că dezinfectează rănile, poate fi folosită cu succes la curățarea casei, fiind un germicid fenomenal, considerat a fi unul din cei mai eficienți și siguri dezinfectanți disponibili pe piață.

separator

Acest produs are abilitatea de a ucide microorganisme prin oxidare — cu alte cuvinte, apa oxigenată poate realiza un fel de ardere controlată.

Ceea ce poate nu știai este că proprietățile tocmai enumerate ale apei oxigenate o fac să fie un produs ideal pentru curățarea locuințelor. Mai mult, această substanță este ieftină și, spre deosebire de numeroasele produse pe bază de chimicale disponibile în magazine, nu provoacă niciun efect secundar nedorit.

Înainte de a-ți enumera toate modalitățile interesante în care poți folosi acest produs în casă, dorim să-ți amintim că majoritatea soluțiilor de apă oxigenată pe care le poți achiziționa au o concentrație de 3%.

12 moduri surprinzătoare în care poți folosi apa oxigenată:

  1. Dezinfectarea meselor și a tocătoarelor de lemn

Mesele și tocătoarele de lemn sunt un mediu ideal pentru proliferarea microbilor prezenți în carnea crudă, cum ar fi Salmonella. Pentru a dezinfecta aceste suprafețe, nu trebuie decât să le pulverizezi cu apă oxigenată.

  1. Curățarea fructelor și a legumelor

În zilele noastre, fructele și legumele pe care le achiziționăm din piață sunt acoperite cu tot felul de microbi și chimicale nocive care ne pot afecta sănătatea.

Pentru a curăța aceste alimente, pur și simplu amestecă o jumătate de cană de apă oxigenată cu un castron de apă normală. Folosește amestecul obținut pentru a clăti fructele și legumele achiziționate.

  1. Dezinfectarea frigiderelor și a chiuvetelor

Frigiderul este locul unde depozităm alimentele pe care le consumăm, iar în chiuvetă spălăm aceste alimente înainte de a le găti, precum și diferite ustensile folosite pentru gătit.

Deoarece frigiderul și chiuveta pot găzdui mii și milioane de microbi, este indicat să folosești puțină apă oxigenată pentru a curăța periodic interiorul acestor două spații. Lasă substanța să acționeze timp de câteva minute, apoi îndepărteaz-o cu o cârpă umedă.

  1. Curățarea bureților

Din cauza faptului că sunt utilizați pentru a îndepărta resturile alimentare de pe farfurii și ustensile, bureții de bucătărie sunt îmbibați cu tot felul de bacterii potențial nocive. Pentru a-i dezinfecta, prepară un amestec din cantități egale de apă oxigenată și apă normală, apoi pur și simplu înmoaie-ți bureții în aceasta.

  1. Albirea rufelor

Această substanță poate îndepărta petele de pe rufele albe, dar și petele de sânge de pe covoare și țesături.Data viitoare când vrei să speli albituri, nu porni mașina de spălat înainte să introduci o cană de apă oxigenată în aceasta. În cazul petelor de sânge, aplică această substanță direct pe suprafețele pătate.

  1. O baie detoxifiantă care te întinerește

Dacă vrei să-ți întinerești, reîmprospătezi și detoxifiezi trupul, toarnă doi litri de apă oxigenată (concentrație 3%) într-o cadă plină cu apă fierbinte și scufundă-te în acest amestec pentru cel puțin o jumătate de oră.

  1. Uciderea ciupercii piciorului

Apa oxigenată este un remediu eficient împotriva ciupercii piciorului. Prepară o soluție din cantități egale de apă oxigenată și apă normală, apoi înmoaie-ți picioarele în aceasta pentru o jumătate de oră, în fiecare seară.

  1. Tratarea infecțiilor

Apa oxigenată este utilă pentru a trata infecțiile cutanate, inclusiv cele de natură fungică. Te sfătuim să aplici această substanță direct pe regiunea afectate de mai multe ori pe zi.

  1. Uciderea acarienilor

Acarienii se pot aduna exact acolo unde te aștepți cel mai puțin și sunt foarte greu de observat cu ochiul liber. Lăsați de capul lor, acești dăunători îți pot afecta starea generală de sănătate.

Pentru a-ți curăța casa de acarieni, prepară un amestec din cantități egale de apă oxigenată și apă normală, apoi folosește o sticlă cu pulverizator pentru a-l aplica în toate locurile unde bănuiești că acarienii și-au făcut culcușul.

  1. Dezinfectarea periuțelor de dinți

Periuțele de dinți adăpostesc tot felul de microbi care, pe termen lung, ne pot afecta sănătatea. Pentru a curăța aceste instrumente de igienă dentară atât de importante, nu trebuie decât să le scufundăm în puțină apă oxigenată.

  1. Ameliorarea durerilor de dinți

Deși apa oxigenată nu este un analgezic, această substanță are proprietăți antivirale, antibiotice și antifungice, motiv pentru care o poți folosi pentru a lupta împotriva infecțiilor bucale.

  1. Deschiderea la culoare a părului

Dacă vrei să-ți deschizi părul la culoare, amestecă apă oxigenată (concentrație 3%) cu o cantitate egală de apă normală. După ce ți-ai făcut duș, pulverizează-ți amestecul obținut pe păr. Schimbarea nu este radicală, dar toată lumea va avea impresia că părul ți s-a deschis la culoare în mod natural.

 

Caz de rabie la bovine la Anenii Noi

În perioada 05.09.2024 – 11.09.2024, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un caz de rabie la bovină, localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cadavrul bovinei afectate a fost distrus prin incinerare, iarresturile rezultate – înhumate.

”Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor întreprinde toate activitățile de control și de eradicare a focarului de boală, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 174/2023 privind măsurile de prevenire și control al rabiei la animale. ”, se arată într-un comunicat.

COVID-19: Un copil în stare gravă

În municipiul Chișinău se atestă o scădere a infecției COVID-19. Despre asta a anunțat șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor municipale, transmite Știri.md.

„Cu privire la situația epidemiologică, se atestă scăderea infecției COVID-19, lucru care l-am anticipat atunci când am anunțat deschiderea secției COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Acum, în această instituție, în secția nouă deschisă, sunt internați 16 pacienți. Copiii avem internați 12, un copil în stare gravă, 11 în stare medie. În cadrul Maternității municipale numărul 2 avem două gravide în stare medie, diagnosticate cu COVID-19”, a declarat Vladimir Bolocan.

Potrivit ultimelor date anunțate de ANSP, în perioada 2-8 septembrie, au fost înregistrate 1.542 de cazuri de COVID-19, dintre care 273 de cazuri în regiunea transnistreană.

O tehnologie de anestezie care va revoluționa medicina

O nouă tehnologie creată de cercetători israelieni are potenţialul de a îmbunătăţi modul în care medicii evaluează starea pacienţilor aflaţi sub anestezie, în timpul somnului sau la terapie intensivă, scrie doctorulzilei.ro.

Mai exact, este vorba de o tehnologie noninvazivă ce le permite medicilor să monitorizeze mişcarea ochilor şi nivelul de dilatare al pupilelor pacienţilor chiar şi când aceştia au ochii închişi, oferind şansele de răspuns clinic pentru pacienţii aflaţi în condiţii de comă, indusă sau nu, somn etc.

Dilatarea pupilelor, procesul prin care pupilele se extind pentru a permite ca mai multă lumină să pătrundă în ochi, poate oferi date extrem de importante cu privire la starea fiziologică a pacienţilor. Dimensiunea pupilei fluctuează nu numai ca răspuns la lumină dar şi ca reacţie la stimuli emoţionali sau fizici, cum ar fi durerea sau evenimente neaşteptate.

Aceste schimbări sunt coordonate de sistemul nervos vegetativ, care pregăteşte reacţia organismului la stimuli externi. Însă, până în prezent, monitorizarea acestor schimbări era posibilă doar atunci când pacienţii aveau ochii deschişi.

Pupilele pot fi monitorizate și dacă pacienții au ochii închiși

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, coordonată de studentul doctoral Omer Ben Barak-Dror şi supervizată de prof. Yuval Nir şi de prof. Israel Ganot, a demonstrat că schimbările dimensiunii pupilelor şi direcţiei privirii pot fi monitorizate fără ca pacientul să aibă ochii deschişi. Concluziile lor au fost publicate recent în jurnalul Communications Medicine.

Lista completă a produselor și activităților care provoacă cancerul
Articolul anterior
Delicios și sănătos! Budincă de banane și nuci
Articolul următor