4 sfaturi utile care te ajută să nu răcești iarna

Iarna este sezonul în care organismul este predispus la răceală și la gripă. Există peste 200 de specii de virusuri care pot provoca simptome de răceala. Totuși, paza bună trece primejdia rea: dacă iei măsuri din timp te poți proteja de infecții și întări sistemul imunitar.

separator

Spală-ți mâinile frecvent

Deseori, poți deveni expus germenilor din jur care pătrund ulterior în organism prin contactul cu părțile vulnerabile: ochii, gura și nasul. Spălarea mâinilor de mai multe ori și uscarea acestora cu ajutorul prosoapelor de hârtie de unică folosință poate reduce semnificativ șansele contaminării cu un virus, în special cu rotavirus – care tinde să afecteze copiii și provoacă vărsături și diaree.

Păstrează corpul cald

Pentru a evita să răcești și pentru a proteja sistemul imunitar, care are de suferit în această perioadă trebuie să ai grijă să menții temperatura corpului în limitele normale. Așadar, poartă haine din țesături naturale, care să permită pielii să respire, acoperă-ți extremitățile și îmbracă-te în mai multe straturi, sfătuiesc medicii.

Evită înghesuiala și căldura în exces

Locurile aglomerate, cu ventilație redusă precum magazinele trebuie evitate pe cât posibil. De asemenea, încălzirea centrală reduce rezistența organismului și afectează, totodată, sistemul respirator prin uscarea mucoasei nazale. Folosirea unui umidificator poate fi de folos.

Folosește remedii naturale

Pentru a-ți întări sistemul imunitar în această perioadă poți folosi diverse remedii naturale. Echinaceea stimulează sistemul imunitar, contribuie la combaterea răcelii și a gripei, ajutând, totodată, la vindecarea infecțiilor virale și bacteriene. De asemenea, este indicat să consumi alimente bogate în zinc, precum ouă, tofu, mazăre, germeni de grâu, nuci, alune, hrișcă, semințe de dovleac, dar și alimente bogate în vitamina C, cum ar fi kiwi, citrice, broccoli, pătrunjel, roșii, ardei iute.

Accident feroviar în Italia, lângă Milano: 2 morți și peste 30 de răniți
Articolul anterior
Alertă meteo! Cod galben de vânt, în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante