42 de medici și asistenți medicali din România ajung astăzi la Chișinău, cu medicamente, măști și alte echipamente de protecție

După echipa formată din 42 de medici și asistenți medicali din România care vine în R. Moldova pentru a completa echipele medicale de aici în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, Guvernul român urmează să mai aprobe astăzi și o hotărâre de Guvern, prin care va fi alocată o sumă importantă pentru o donație făcută către R. Moldova.

separator
Despre aceasta a anunțat premierul român Ludovic Orban înainte de îmbarcarea medicilor care vin în misiune în R. Moldova, scrie deschide.md.

Este vorba despre materiale, echipamente, medicamente, substanțe necesare în bătălia anti-COVID și anume: 500 mii măști FFP2, FFP3, 50 mii combinezoane, medicamente Plaquenil şi Kaletra.

Echipa de medici români și asistenți medicali care vine în R. Moldova, este specializată în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă și va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Rusia anunță un record zilnic de cazuri noi și depășește 100.000 de bolnavi
Articolul anterior
Premierul britanic Boris Johnson a devenit tatăl unui băiețel, la 55 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante