5 efecte terapeutice ale sucului de varză!

Varza conţine substanţe şi nutrienţi benefici pentru sănătate, fiind folosită pentru tratarea multor boli încă din cele mai vechi timpuri. În zilele noastre, oamenii de ştiinţă au evidenţiat proprietăţile terapeutice ale verzei în urma numeroaselor studii. Cum se prepară sucul de varză şi în ce scopuri îl poţi folosi?

separator

yyyyyyxCalmează durerile

Cu suc de varză călduţ se pot unge articulaţiile, ori acesta poate fi aplicat ca o compresă, pentru reducerea inflamaţiei şi combaterea durerilor de genunchi, de coate, de spate, de umăr. În plus, consumul a unei jumătăţi de pahar de suc de varză, de 2-3 ori pe zi manifestă asupra organismului acţiune antiinflamatoare din interior.

Detoxifiază organismul

Cea mai importantă proprietate a sucului de varză este cea de detoxifiere. Sucul de varză are o afinitate deosebită pentru toxine, pe care le atrage şi le elimină, contribuind la curăţarea organismului de „deşeurile” ce întreţin boala, potrivit bzi.ro.

Vindecă ulcerul gastric

Varza este indicată în afecţiuni respiratorii, gastrice, intestinale, precum colite ulceroase, parazitoze, slăbiciune generală, anemie. Profesorul Garnett-Cheney, de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Stanford, a tratat cu suc de varză 65 de persoane cu ulcer gastric, dintre care 63 s-au vindecat în numai trei săptămâni de tratament.

Elimină oxiurii şi limbricii

Medicii specialişti recomandă copiilor să bea suc de varză albă, deoarece acţioneaza eficient împotriva oxiurilor şi limbricilor. Se consumă câte o jumătate de pahar, dimineaţa şi seara.

Este eficient împotriva constipaţiei şi controlul greutăţii corpului

Pentru a avea un gust mai bun, se adaugă câteva picături de suc proaspăt de lămâie.

vvvReglează glicemia

Diabeticii trebuie să bea jumătate de pahar de suc de varză dimineaţa şi la prânz. Acest remediu stabilizează valoarea glicemiei.

Cum se prepară sucul de varză

Ingrediente:

– o jumătate de varză albă de mărime medie
– 60 ml de apă plată.

Varza se curăţă de foile exterioare, se spală bine şi se toacă. Se pune în storcătorul de fructe ori blender împreună cu apa.

Notă: informațiile oferit în acest articol nu pot substitui recomandările medicului în caz de boală.

sursa

O tânără din Brăila s-a stins la o lună după ce a născut. Medicul nu i-ar fi îndepărtat toată placenta
Articolul anterior
Filmul ,,Călărași – un ținut la poarta raiului”, în regia lui Dumitru Grosei, a obținut Marele Premiu la Festivalul Ethos Film Fest 2019
Articolul următor
Alte articole interesante